IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Няма станали милионери от взаимен фонд!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    И кой ти каза, че си по-добър - ти, който сам си се нарекъл "кретен" ????

Ти наясно ли си какво трябва да стане, за да отиде един нормално управляван ПФ на нула? Въобще знаеш ли какво има ПО ЗАКОН в портфейлът си един ПФ?

Ти ако си кьорав - аз не съм, виж си сам графиката
    Да не говорим че АлианцЪ го спаси държавата баш тая криза, та не се излагай повече с "нормално управляван" фонд.

Коментар

• моето мнение, основано на много четене, на инвестиции чрез много видове инструменти, през всички видове пазари от 96-та до сега - има много повече забогатели чрез mutual funds отколкото чрез day trading...
      Както във всяка професия - има си майстори, има си и некадърници. Ама ако било лесно - всички щяхме да сме милионери, нали (е, настрана от факта че в Инвестора пишат само от майсторите де
      Last edited by trader1; 16.11.2015, 05:57.
      life is simple and clear when you make the right choices

Коментар

• Понеже си новобранец, ще ти споделя само още едно нещо.

Много мишки като тебе в продължение на много години са се опитвали да си създават евтина популярност в тоя форум, драчейки се с мен - Императорът. Някои от тях се опитваха да доказват колко са велики и начетени, щото инвестирали в гиганти като Кремиковци, Химко, Холдинг Пътища и т.н. и някои останаха без апартаментите си от ароганство.

Ти си просто един никой - днес те има, утре ти няма. Мен достатъчно от хората тука ме познават наживо и имат много повече право да ме оценяват отколкото ти. Слава не търся, коментирам каквото си искам и имам такова мнение, каквото преценя. Нямам нищо против някой да има друго мнение, но не и да ми държи такъв тон.

Ще продавам каквото си искам, ще работя каквото си искам и смешник като тебе няма да ме критикува, още повече, че днес те има, утре няма да те има. И не си ти тоя, дето ще ми казва дали съм добър или лош инвеститор, защото ти си никой.

Айде марш в дупката. Мишкуняк.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
          продължавам да ти казвам, че причиняваш страдание единствено на себе си, ама ще го усетиш като стигнеш до пенсия!
          Тц. Аз не страдам. Он страда.

Коментар

• Съмняваме да са толкова високи данъците в Ирландия. А и ти ще го закупиш най-вероятно от Лондонската или от някоя друга борса, а не от Дъблинската нали?
            Най-добре си питай брокера колко ще са данъците. Аз си мисля, че данъците от печалбата се смятат спрямо твоето местожителство / докато при дивидентите често има двойно/
            А хеджирането също си има цена, която е извън таксата - то само по себе си няма да премахне влиянието на валутите , а просто забавя с няколко месеца докато не им се наложи да го подновят

Коментар

• In general, income and gains included in payments made from an Irish-domiciled investment fund to investors are subject to deduction of tax at source by the fund at the rate of 41%, which is a final liability tax and is commonly referred to as ‘exit tax’. However, in the case of an ETF investment, because the units/shares in the underlying fund are bought and sold between investors on the stock market, tax cannot be deducted at source by the fund. The relevant legislation, therefore, places the onus on the investor to make a self-assessment tax return of the income and gains, including gains arising under the deemed disposal provisions, and to account for income tax at the rate of 41% on all such Irish-domiciled ETF-related income and gains. This 41% rate is applicable to income (dividends) and gains on disposals arising on or after 1 January 2014.

http://www.revenue.ie/en/about/.../e...dance-note.pdf

Т.е доколкото разбирам аз трябва да си подам декларация за приходи от ЕТФ, като ги продавам. И тогава не виждам как ще трябва да платя 41 % на печалбата?

Може ли някой да го потвърди това?
              Last edited by road_runner; 14.11.2015, 17:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Аз тоже мислих наскоро да инвестирам директно в някой фонд, търгуван на Франкфуртската, ама се оказа че през моята платформа не мога това да сторя: ама нищо - достатъчно инвестирам в през двете си човешки застраховки... а и причинявам страдание на Черешарко, което е сериозно морално удовлетворение за всеки честен човек.
                продължавам да ти казвам, че причиняваш страдание единствено на себе си, ама ще го усетиш като стигнеш до пенсия!

Коментар

• Мерси,

Трябва да помисля да проверя кое е по-добре за мен, защото не съм наясно с данъчното законодатество. Ако някой може да даде линкове да прочета ще съм благодарен

. Макар че съм склонен да платя 0.4 процента отгоре и да отида на еврохеджирания,

Коментар

• Аз тоже мислих наскоро да инвестирам директно в някой фонд, търгуван на Франкфуртската, ама се оказа че през моята платформа не мога това да сторя: ама нищо - достатъчно инвестирам в през двете си човешки застраховки... а и причинявам страдание на Черешарко, което е сериозно морално удовлетворение за всеки честен човек.

Коментар

• Единият е листнат в Америка, другия на няколко европейски борси. В зависимост от това, от къде и кой купуваш, можеш да имаш различно данъчно облагане. Ирландският не плаща дивиденти, реинвестират се.
                      Не се защитавай от валутен риск - ако смяташ да го държиш няколко години, кой знае каква защита няма да има, само ще плащаш по-висока такса. Ако ще си за кратко, давай направо на форекса.
                      Last edited by Pronto; 14.11.2015, 17:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                        Може да стане и пасивно и още как.
                        Вземаш си един SPY, добавяш на всеки 6м каквото можеш да заделиш и това е.
                        Няма нужда да гониш тайминг или да следиш нещо парвейки се на трейдър.
                        Над 7% доходност анюализирано за последните 40г, с голяма доза вероятност същото и за следващите 40-50г.

ПС Нямаш никаква нужда от фондове...само ще те доят с такси.
                        Аз говоря за месечни равни вноски.
                        В тоя ред на мисли каква е разликата от тея два фонда на ishares. И двата ги гледам че са около S&P500 и двата са в долари. Да единият е регистриран в Ирландия и какво от това, като е пак в долари?

https://www.ishares.com/lu/individua...ssthrough=true

https://www.ishares.com/us/products/...ore-sp-500-etf

ако искам да се защитя от валутен риск това ли трябва да търся

http://www.ishares.com/lu/individual...r=tickerSearch
                        Last edited by road_runner; 14.11.2015, 17:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от road_runner Разгледай мнение
                          А какви са алтернативите за хора като мен, които са прекалено заети с основната си дейност, за да могат да се занимават с борси, акции и т.н. Нито имам знанието, нито имам времето за това. Тогава защо да не дам парите си на някой, които да ги управлява не най-оптимално, но поне по-добре от мен?

Да наясно съм, че няма да забогатея от взаимни фондове. Но да ми седят в банката за 1.5 % цяла година също не е добре нали? В тоя ред на мисли, в дългосрочен план 5-7 % не са нереални, при положение че си избирам по-рискови фондове. Наясно съм, че ако играя прекалено пасивно няма да стане работата.
                          Бъди по-оптимистически, драги. 5-7% при позитивни пазари можеш да правиш и от ДПФ-то си, както сигурно си забелязал. По-могъщи и агресивни фондове ще правят по повече при възходящ дългосрочен тренд, а ако има спих като Осма година (15-16 месеца) - знаеш какво да правиш

Коментар

• Мислил съм го, но 10 евро на сделка е комисионнната на брокерите ни. А не знам колко ще ми вземат такса депозитар.

Коментар

• Първоначално изпратено от road_runner Разгледай мнение
                              А какви са алтернативите за хора като мен, които са прекалено заети с основната си дейност, за да могат да се занимават с борси, акции и т.н. Нито имам знанието, нито имам времето за това. Тогава защо да не дам парите си на някой, които да ги управлява не най-оптимално, но поне по-добре от мен?

Да наясно съм, че няма да забогатея от взаимни фондове. Но да ми седят в банката за 1.5 % цяла година също не е добре нали? В тоя ред на мисли, в дългосрочен план 5-7 % не са нереални, при положение че си избирам по-рискови фондове. Наясно съм, че ако играя прекалено пасивно няма да стане работата.
                              Може да стане и пасивно и още как.
                              Вземаш си един SPY, добавяш на всеки 6м каквото можеш да заделиш и това е.
                              Няма нужда да гониш тайминг или да следиш нещо парвейки се на трейдър.
                              Над 7% доходност анюализирано за последните 40г, с голяма доза вероятност същото и за следващите 40-50г.

ПС Нямаш никаква нужда от фондове...само ще те доят с такси.

Коментар

• Вие тук си разказвате вицове, нали?

Коментар

Working...
                                X