IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво да купуваме в тези размирни дни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
    Хубава тема Тони, и аз това питах преди 2-3 дни в оптимизъм на БФБ, само че не срещнах сериозно отношение или много отговори. Пожелавам успех на темата, наистина е много важна и добре си се сетил да я отделиш като нова.
    Мен ме интересува и какво би се случило с акциите при много влошено финансово състояние на държавата /падане на борд, голяма инфлация и т.н./? Какво мислите по тази тема?
    Интересен въпрос. Логично би трябвало да падат, но дали това е правилната логика?!

Коментар

• Според мен, максимата "cash is king" си остава не лоша идея за момента.
      Ен Пи Ен Кънстракшън ЕООД

www.npnconstruction.com

Коментар

• Първоначално изпратено от daris Разгледай мнение
        Чакай чакай, не съм казал че съм купил, ... а просто събирам информация.

Истината е че никога не съм се интересувал от злато нито от сребро, не обичам даже пръстени да нося, единствено халки за сватбата съм си купувал и то ги носих не повече от 3 месеца.

... та оглеждам се какво да купя, имам малко кеш посъбран този месец ... но наистина се затруднявам ... и затова тази тема ме провокира.

... а че прекалявам с уискито ... ами то в размирни дни, ... простено е!

... но да се върна към темата, ... май май в размирни дни, човек трябва да постъпва ирационално, на собствените си убеждения.
        ... малко философски да погледнем темата!
        май май

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
          Дарко, имах те за един от най разумните люде на БФБ.
          Май май бая виски си сръбнал.

Пак погледни съотношенията на златото (и среброто) спрямо нефта и имайки предвид че олиото скоро няма вътък да върви нагоре .....сам ще си отговориш на въпроса.
          Аз при съотношение над 12-13 дори не бих се и замислил за злото. При 20 бих го продавал.
          Избора си е твой
          Чакай чакай, не съм казал че съм купил, ... а просто събирам информация.

Истината е че никога не съм се интересувал от злато нито от сребро, не обичам даже пръстени да нося, единствено халки за сватбата съм си купувал и то ги носих не повече от 3 месеца.

... та оглеждам се какво да купя, имам малко кеш посъбран този месец ... но наистина се затруднявам ... и затова тази тема ме провокира.

... а че прекалявам с уискито ... ами то в размирни дни, ... простено е!

... но да се върна към темата, ... май май в размирни дни, човек трябва да постъпва ирационално, на собствените си убеждения.
          ... малко философски да погледнем темата!
          Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

Само за статистиката, ... пих уиски J&B

но си прав говорихме и за злато, по скоро с Жеката.

... тъмната страна, значи ... може би ... нали съм падуан още, ... лутъм се!

... но никой не ми отговори на въпроса - Кенгуру или Панда
            Дарко, имах те за един от най разумните люде на БФБ.
            Май май бая виски си сръбнал.

Пак погледни съотношенията на златото (и среброто) спрямо нефта и имайки предвид че олиото скоро няма вътък да върви нагоре .....сам ще си отговориш на въпроса.
            Аз при съотношение над 12-13 дори не бих се и замислил за злото. При 20 бих го продавал.
            Избора си е твой

Коментар

Съгласен съм, но аз гледам да имам букет от активчета /моите са малко/, в който да попадат дялове от фонд, инвестиращ на развити пазари /защото нямам времето и знанията да го правя лично/, акции на БФБ /сам да си ги управлявам/, малко депозит и някакво недвижимо имущество. Мога да променям % съотношения при тях, но някак си не ми се иска да имам 0 на БФБ - още повече на тези нива.
              аз съм се диверсифицирал точно като теб!
              Да наистина тука има хора учени, я кажете какво се е случвало по света със акциите в държави където икономиката е рухвала или е имало хиперинфлация - никой ли не е изследвал тези зависимости?

Коментар

• Първоначално изпратено от Ajax4o Разгледай мнение
                Е трудно можеш да нарисуваш по-писимистичен сценарии... то при това положение инвестицията ти трябва да е в някоя международно призната валута... Иначе в каквото и да инвестираш тук ще е загуба...
                Съгласен съм, но аз гледам да имам букет от активчета /моите са малко/, в който да попадат дялове от фонд, инвестиращ на развити пазари /защото нямам времето и знанията да го правя лично/, акции на БФБ /сам да си ги управлявам/, малко депозит и някакво недвижимо имущество. Мога да променям % съотношения при тях, но някак си не ми се иска да имам 0 на БФБ - още повече на тези нива.
                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Хубава тема Тони, и аз това питах преди 2-3 дни в оптимизъм на БФБ, само че не срещнах сериозно отношение или много отговори. Пожелавам успех на темата, наистина е много важна и добре си се сетил да я отделиш като нова.
                  Мен ме интересува и какво би се случило с акциите при много влошено финансово състояние на държавата /падане на борд, голяма инфлация и т.н./? Какво мислите по тази тема?
                  Е трудно можеш да нарисуваш по-писимистичен сценарии... то при това положение инвестицията ти трябва да е в някоя международно призната валута... Иначе в каквото и да инвестираш тук ще е загуба...
                  From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
                  България Над Всичко

Коментар

• Хубава тема Тони, и аз това питах преди 2-3 дни в оптимизъм на БФБ, само че не срещнах сериозно отношение или много отговори. Пожелавам успех на темата, наистина е много важна и добре си се сетил да я отделиш като нова.
                    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                      Дарко, ти пи една бира с Императора и те облъчи, а? Ей мина на тъмната страна!
                      Само за статистиката, ... пих уиски J&B

но си прав говорихме и за злато, по скоро с Жеката.

... тъмната страна, значи ... може би ... нали съм падуан още, ... лутъм се!

... но никой не ми отговори на въпроса - Кенгуру или Панда

Коментар

И аз мисля доста тази седмица върху въпроса от темата.

Земя си имам достатъчно, ... пък и няма кой да ми е продаде на неустоима цена ...

На БФБ ситуацията е комична ...

Но за пръв път в живота си ... май ще си купя злато - инвестиционно /реално/

Мисля че цената му в момента е неустоима, пък и докато се начудя, ще падне още.

Няма логика да е на такова равнище ... убеден съм че до година ще се вдигне поне с 30%

Въпроса ми към вас е: Австралийско Кенгуру ли да си взема или Китайска панда

... за килограмово кюлче ... ми миришат чорапите още
                        Дарко, ти пи една бира с Императора и те облъчи, а? Ей мина на тъмната страна!

Коментар

• HPQ

Коментар

• И аз мисля доста тази седмица върху въпроса от темата.

Земя си имам достатъчно, ... пък и няма кой да ми е продаде на неустоима цена ...

На БФБ ситуацията е комична ...

Но за пръв път в живота си ... май ще си купя злато - инвестиционно /реално/

Мисля че цената му в момента е неустоима, пък и докато се начудя, ще падне още.

Няма логика да е на такова равнище ... убеден съм че до година ще се вдигне поне с 30%

Въпроса ми към вас е: Австралийско Кенгуру ли да си взема или Китайска панда

... за килограмово кюлче ... ми миришат чорапите още

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                              Кой е писал статията? Щом смята играта на FOREX като инвестиция....
                              в профит май я видях!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                                "Инвестирай в дъното на общия песимизъм" - сър Джон Темпълтън
                                това цитат ли е или име на книга?

Коментар

Working...
                                X