Първоначално изпратено от JaG
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спиди АД (SPDY / 0SP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от JaG Разгледай мнениеКолеги, ок, рапидо са им клиент, но ми се струва доста некоректно от мажото да развива конкурентна фирма с ресурсите на спиди.
отиди и питай някоя жена на пазара какво да си правиш парите
питай фризьорката къде да учи детето ти
питай таксиметраджията, как да се държиш с жена си
и т.н.
а между другото в ТР си пише, които са собствениците на Рапидо и на която и да е фирма
Аз случайно срещнах един познат, който от дума на дума се оказа от шефовете в Рапидо и ми отговори на всички въпроси и аз съм задоволен
отделно съм проверил лично, а не някакво куриерче комплексарче, дето е искало да те впечатлии ти си гледал така
Не е препоръка, имам хартии от това нещо и често се мъкна по офисите му (не ползвам Еконт), за да следя какво става ....Last edited by oslo; 09.10.2015, 16:49.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеква борса в Европа?
ква майка??
това вярно ли е?
Коментар
-
Колеги, ок, рапидо са им клиент, но ми се струва доста некоректно от мажото да развива конкурентна фирма с ресурсите на спиди. Да, рапидо може да плащат нещо, но документално е едно, а какво се транспортира реално и какви услуги се извършват е друго. Нямам нищо тук и нямам намерение да имам и не правя препоръки за покупки или продажби. Просто наблюдавам компанията от известно време и вчера като получих пратка от рапидо по спиди без никакви документи определено доста ме разочарова.Last edited by JaG; 09.10.2015, 16:32.
Коментар
-
Направих кратък преглед на добри компании, примерно Pernod Ricard, L Oreal, Beiersdorf, Mondelez, Danone и техните p/E според google portfolio са между 29 и 36, дирижабли
Procter& Gamble I Кока Кола с по 25.
Извинявам се, но на тези мастодонти приходите дори спадат (Монделиз примерно, който прави шоколади Милка). Защо да заменям растящо нещо с вижте колко % ръст за H1, за бавноподвижни мастодонти? Освен това и дивидентната ми е по-висока тук.
И не ми говорете че трябва да сравнявам с UPS и TNT и DHL, че те са други тежкоподвижни мамути. А на дойче пост p/e е 17,65 и едва ли има опция за 2020 г. При Спиди p/e трудно се смята, а и по-важно е EV/EBITDA, но мисля, че е по-добро, без значение дали го смятам трейлинг или форуърд.
така че so far so good, hold the line
така че държим позициите, дотук добре и продължаваме
Не е препоръка за покупко-продажба на ЦК. Имам ЦК.
Коментар
-
Първоначално изпратено от JaG Разгледай мнениеДнес получих пратка от спиди изпратена през рапидо. Пратката си беше с червен плик на рапидо, с нейното лого и т.н и лепенка с товарителницата на спиди. При въпрос към куриера откога разнасят пратките на рапидо думите му бяха "Бате, ние сме им майката на рапидо и сме най-големите в Европа. Виж ни на борсата в Европа"
На товарителницата няма никаква финансова информация. Дори наложения ми платеж го пише по следния начин:
Нал. платеж ?.??
Застр.ст. ?.??
Това нормално ли е и официално обявено ли е че разнасят на рапидо пратките и при какви условия?
Коментар
-
Първоначално изпратено от JaG Разгледай мнениеДнес получих пратка от спиди изпратена през рапидо. Пратката си беше с червен плик на рапидо, с нейното лого и т.н и лепенка с товарителницата на спиди. При въпрос към куриера откога разнасят пратките на рапидо думите му бяха "Бате, ние сме им майката на рапидо и сме най-големите в Европа. Виж ни на борсата в Европа"
На товарителницата няма никаква финансова информация. Дори наложения ми платеж го пише по следния начин:
Нал. платеж ?.??
Застр.ст. ?.??
Това нормално ли е и официално обявено ли е че разнасят на рапидо пратките и при какви условия?
ква майка??
това вярно ли е?
Коментар
-
Нал. платеж ?.??
Застр.ст. ?.??
Рапидо масово търси диверсификация с други куриери, не само Спиди да им носи, защото утре като спре и са Оф.
Иначе според мен на Рапидо най-големия клиент е Техномаркет, но вярвам EMAG ще ги оправи и тях и Технополис и Зора и Технолукс и сиеLast edited by oslo; 08.10.2015, 12:48.
Коментар
-
Днес получих пратка от спиди изпратена през рапидо. Пратката си беше с червен плик на рапидо, с нейното лого и т.н и лепенка с товарителницата на спиди. При въпрос към куриера откога разнасят пратките на рапидо думите му бяха "Бате, ние сме им майката на рапидо и сме най-големите в Европа. Виж ни на борсата в Европа"
Нал. платеж ?.??
Застр.ст. ?.??
Това нормално ли е и официално обявено ли е че разнасят на рапидо пратките и при какви условия?Last edited by JaG; 08.10.2015, 12:39.
Коментар
-
йо йо, румънското дружество на Спиди (DPD ROmania) е и приоритетен досатвчик на eMAG Румъния. Заедно с Фан куриер можели да разкарат 80 000 пратки на ден
http://blog.emag.ro/2012/11/parteneri-de-incredere/
DPD Romania si Fan Courier
Am pregatit impreuna cu partenerii nostri cel mai rapid calendar de livrare implementat pana acum in Romania – livrari non-stop, inclusiv in week-end, plecari din depozitul central eMAG la fiecare jumatate de ora. Avem de transportat peste 80.000 de comenzi inregistrate doar vineri, catre cele mai diverse localitati si orase ale tarii. Fiecare comanda are o zi de livrare calculata si fixata in momentul plasarii pe site. Inclusiv atunci cand primeam 1000 comenzi/minut. Multumim DPD si Fan pentru provocarea pe care ati acceptat-o alaturi de noiDPD Romania and Fan Courier
We prepared together with our partners fastest delivery schedule implemented so far in Romania - non-stop deliveries, including weekends, departures from the central warehouse eMAG every half hour. We carry over 80,000 orders recorded only on Friday by the various localities and cities. Each order has a delivery day is calculated and set at the time of placement on the site. Including when the first 1000 orders / minute. Thank DPD and Fan to challenge you have accepted with us
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнениеГрешката е в теб
и аз получих смс, че ще дойде до 17 ч., НОО не съм звънял, защото знам как се прави
просто си ходиш където искаш и те ти звънят преди да тръгнат към вас
на мен ми звъннаха в 11 ч. и питаха "там ли сте, да я товарим и караме?", аз казах "Да", те "идваме до 10 минути" и дойдоха до 10 минути.
Алилуя
елементарно е. Ако не бях вкъщи, щеше да се разберем за друг час същия ден или другия.
Защо въобще си звънял бе човек? Научи се да работиш с куриериНе е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнениеНе ми ги хвали ако обичаш. Преди 2 месеца си поръчах пералня от Техномаркет-а. Получих СМС в петък вечерта, че ще дойде в събота до 17 ч. Е, нали се сещаш, че не мога да стоя цял ден в къщи и да хвърлям боб, кога ще дойде. Реших да се обадя в събота сутринта, за да попитам за ориентировъчен по-точен час. Първо никой не ми вдигна и ми записаха номера, за да ми се обадят по-късно като могат. След 45 мин. ми се обадиха. Обясних за какво става въпрос и ми обещаха да проверят и пак да ми се обадят. След час и половина нямаше ново обаждане. Обадих се аз. Отново никой не ми вдигна и ме запсаха. След 30 мин. ми се обади друг оператор, който отново ми каза, че ще провери и ще се свърже с мен. Познай дали след час някой се беше обадил. И така в гонене на оператори ми мина деня и дойде самата пералня в 15:30 ч. а аз още нямах обаждане от опреатор. Нямам думи за този тип обслужване. Предпочитам Еконт или МБМ. Спиди вече са се разрастнали толкова много, че услугите им губят от качеството си и добавената си стойност за клиентите.
и аз получих смс, че ще дойде до 17 ч., НОО не съм звънял, защото знам как се прави
просто си ходиш където искаш и те ти звънят преди да тръгнат към вас
на мен ми звъннаха в 11 ч. и питаха "там ли сте, да я товарим и караме?", аз казах "Да", те "идваме до 10 минути" и дойдоха до 10 минути.
Алилуя
елементарно е. Ако не бях вкъщи, щеше да се разберем за друг час същия ден или другия.
Защо въобще си звънял бе човек? Научи се да работиш с куриери
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнениеНе ми ги хвали ако обичаш. Преди 2 месеца си поръчах пералня от Техномаркет-а. Получих СМС в петък вечерта, че ще дойде в събота до 17 ч. Е, нали се сещаш, че не мога да стоя цял ден в къщи и да хвърлям боб, кога ще дойде. Реших да се обадя в събота сутринта, за да попитам за ориентировъчен по-точен час. Първо никой не ми вдигна и ми записаха номера, за да ми се обадят по-късно като могат. След 45 мин. ми се обадиха. Обясних за какво става въпрос и ми обещаха да проверят и пак да ми се обадят. След час и половина нямаше ново обаждане. Обадих се аз. Отново никой не ми вдигна и ме запсаха. След 30 мин. ми се обади друг оператор, който отново ми каза, че ще провери и ще се свърже с мен. Познай дали след час някой се беше обадил. И така в гонене на оператори ми мина деня и дойде самата пералня в 15:30 ч. а аз още нямах обаждане от опреатор. Нямам думи за този тип обслужване. Предпочитам Еконт или МБМ. Спиди вече са се разрастнали толкова много, че услугите им губят от качеството си и добавената си стойност за клиентите.
-Mammita; - таткава сладка !
Разтоварваш и забавляваш се с т. н-ни оператори ,- а те какво по напред да свършат ?
Да приемат и разпределят, да натоварят и превозят, да си говорят и обясняват с теб кога и в колко ще се срещнете ???
- Давам жокер на арменеца ! - да въведе 20 левова тарифа пер минута за всяко последващо обаждане,- след приета поръчка до посоченият час на изпълнение, а също и безплатни разговори след изтичане на посоченият срок по сделката!
- То така ако ще я караме ???? - От де ша доди дивиденто, -от бърборене нема да е !
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнениеВчера бях много приятно изненадан, че eventim.bg доставят билетите само със Спиди
О йе
А в сряда новата ми перална от emag.bg ще дойде пак със Спиди
С две думи - Спиди евриуеъар
Не е препоръка да купувате в интернет, защото ще налетите на Спиди с голяма вероятност
Не е препоръка за покупко продажба на ЦК. Имам акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнениеВчера бях много приятно изненадан, че eventim.bg доставят билетите само със Спиди
О йе
А в сряда новата ми перална от emag.bg ще дойде пак със Спиди
С две думи - Спиди евриуеъар
Не е препоръка да купувате в интернет, защото ще налетите на Спиди с голяма вероятност
Не е препоръка за покупко продажба на ЦК. Имам акции
Коментар
Коментар