IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спиди АД (SPDY / 0SP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
    Стига го превъзнасяхте бе хора, не ви ли стига акъла или надъхването във форума е част от спорта?
    Мине не мине някой ден и се вадят от ръкава какви ли не локуми?!
    Балона си е балон. Или го има или го няма. Ние имаме съответните съмнения, а сързаността с рапидо си е някаква свързаност, съответно, както е казал костолани - понякога ходил на борсата за да се увери че там имало най-много заблудени на кв.м. ))
    играчори...
    Има ли смисъл да надъхвам някого, който няма с какво да купи нещо съществено???
    Лично на мен никога не ми е било цел, нито пък имам време да го правя, а и защо да го правя???

Коментар

• Стига го превъзнасяхте бе хора, не ви ли стига акъла или надъхването във форума е част от спорта?
      Мине не мине някой ден и се вадят от ръкава какви ли не локуми?!
      Балона си е балон. Или го има или го няма. Ние имаме съответните съмнения, а сързаността с рапидо си е някаква свързаност, съответно, както е казал костолани - понякога ходил на борсата за да се увери че там имало най-много заблудени на кв.м. ))
      играчори...
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• от 9 септември 2013 г.

Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
        Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Зарибих се да си купя малко Бързи мишоци - ама като гледам: сплит - акциите са се утроили. При това положение вече е по-несгодно: догодина може да се чака дивидент около един кинт на акция, което прави настоящата цена от 17.5-18 кинта - висока... прав съм ли - греша ли?
        По мое мнение си прав - цената е висока!

Рискът по тази позиция според мен идва главно от ниската ликвидност. Единственото по-лошо нещо от това да продадеш на загуба е просто да няма на кого да продадеш. Ако говорим за 100-тина акции, тогава лошо няма, но когато говорим за хиляди акции, рискът излиза на преден план.
        прочетох цялата тема
        много бисери и вицове има, особено в началото
        Last edited by oslo; 10.10.2015, 00:45.

Коментар

• 15 октомври 2013 г., при цена от около 18 лв. за ценна книга, сега цената е дабъл

Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение

Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
          Давали са дивидент във всички години
          За 2012 г. гласуван от 4,42 млн. лв. (гласуван през 2013 г.), първият откакто са публично дружество
          Но преди това също са давали
          за 2011 г. е изплатило 5,01 млн. лв. дивидент
          за 2010 г. е изплатило 3,67 млн. лв. дивидент
          за 2009 г. са изплатени 2,2 млн. лв. дивидент
          за 2008 г. са изплатени 778 хил. лв.

Е поредни 5 години с дивидент, общо 16 млн. лв.
          Е какво ще кажеш?

Освен това официално Спиди са казали че ще дават като дивидент между 50 и 60% от годишната печалба, което НИКОЯ ДРУГА БГ компания (според мен) не го е заявила, освен АДСИЦ, които са длъжни по закон.

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
          Ами значи сам се опровергаваш - 16 мил. дивиденти за 5 г. срещу текуща капитализация от 78 мил.
          Ако капитализацията е 2 пъти по ниска МОООЖЕ и да се замисля....ама много ще мисля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Que Pasa Разгледай мнение
            Имало едно време един мажо. Въртял си бизнеса добре и когато пораснал, решил да влезе в Клуба на едрите рибоци. По него време началник на клуба бил един царски син с глава като топлийка а секретар му бил танцуващ с вълци пожарникар. Разбрал се мажо със секретаря за членския внос и бизнеса му тръгнал още по-добре. Минали години и всичко било добре докато не дошли пичовете дето седят до километричните камъни край пътя. (Какво чакат там не знам, не съм ги питал и не препоръчвам на никой да пита.) Началник на Клуба на едрите рибоци станал един пич дето не можел да реши кой бряг на любовната река му приляга по-добре. Та проводил неориентирания началник своя секретар ( не знам как му е името, затова ще го наричам Янаки) при мажо да го "помоли" да си плати членскиот внос. Да обаче мажо вече бил платил на един друг секретар, който работел за танцуващия с вълци пожарникар. Та този, екс вице секретар на танцуващия, имал два мустака първият бил там където му е мястото под носа, (секретаря явно недолюбвал долния си мустак, защото редовно го бръснел) а втория мустак бил над носа му (стават такива грешки понякога) и той гордо разнасял тази своя забележителност. И така мажо пуснал янаки по пързалката и продължил да си гледа неговите си мажовски работи. Много ли време минало или малко, не знам обаче янаки изпратил баба яга да стресне мажо, белким се сети да си плати членскиот внос. Развихрила се баба яга и гепила на мажо касетките со кеша. Дека са ми касетките бре тюхка се мажо и търчи при двата мустака ама нанайси касетки. Срам не срам отива той в новия Клуб на едролюспестите рибоци да си дири собствения капитал. А там янаки му дума: ех мажо, мажо не си плати членскиот внос на промоция и виждаш сега каква стана. ти касетки , че нема да видиш това едно на ръка, ама и членскио внос сега е два пъти по-скъп. земи да си платиш че баба яга и дома че ти долази тъй да знаеш, аде със здраве.

П.С. Всички лица и събития в тази история са измислени. Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна.
            П.П.С. Не плащам членски внос
            коментар от декември 2013 г.
            Last edited by oslo; 10.10.2015, 00:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
              Спиди е от скоро на борсата, но до сега не са правили гафове, за да мислим, че ни заобикалят като малки акционери. Трябва да следим нещата, но фактите са си факти.
              Бих купил акции тук !!!
              Имам усещането, интуиция го наречете, че когато обраха Спиди в Горубляне преди 2 години (взеха им около 400 бона по спомен) , това беше опит за натискк от лош кандидат. Имам чувството че кандидатите бяха поне три, интуицията ми говори. Два месеца по късно обявиха сделката с французите, тоест Мектупчиян избра цивилизацията пред булгаристанците и вече френския посланик, оня които оправи съдийката е зад тях. Това е фирма на френските държавни пощи, ако ме разбирате. Това е грешката на други бг компании, не взеха гръб. Иначе Спиди направи цивилизационен избор, европа вместо булгаристанци, така ми говори интуицията.

Имам акции, не е препоръка.

Помните и Каолин го продадоха след една атака през банков кредит да гепят в-к Капитал. Няма случайности в Бг, ми говори интуицията

После ще ви цитирам едно старо мнение, сигурно сте го забравили, и аз почти бях

Коментар

• Спиди е от скоро на борсата, но до сега не са правили гафове, за да мислим, че ни заобикалят като малки акционери. Трябва да следим нещата, но фактите са си факти.
                Бих купил акции тук !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от JaG Разгледай мнение
                  Благодаря за подробната информация!
                  Моля
                  Аз лично предпочитам да има повече клиенти на Спиди като Рапидо и да го заяждате и за тях. Чунал съм че има и други, но Рапидо е по пораснало. Утре ще получавам печка от Техномаркет, мисля че ще дойде с Рапидо, защото мисля че собствениците на Рапидо и Техномаркет имат уговорки. Така де поръчки оте Техномаркет крепят Рапидо според мен, итаче щеше да е офф

Поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
                    ще ти го кажа, за да разбереш
                    Рапидо го гледай като обикновен клиент на Спиди, все едно си ти, но по-едър
                    както ти плащаш 4-5 лв. за пратка на документи, така Рапидо плаща дебела цена (примерно 3 лв., защото е работило по приемането на документите в София)
                    Рапидо има покритие в някои големи градове, а за всичко друго ползва Спиди
                    елементарно е

примерно аз имам пратки от чужбина (ебей), които идват с TNT до БГ и до вратата ми със Спиди или Еконт

Или може да пратиш пратка от БГ за САЩ, тук да я пратиш със Спиди, пътьом да мине през DPD (немски куриер), после да отиде в UPS и той да ти я достави до получателя в САЩ

по нормално от това един куриер да ползва мрежата на друг куриер НЯМА
                    освен разбира се в България, където Еконт не приема "конкуренти" в системата си, но Спиди са умни и приемат всякакви клиенти. Плащаш получаваш, а не да ти кажат "а не ти си конкурент". Спиди не се страхува от конкурентите и им взима много пари, за да им носи пратките.

Имам твърдата вяра, че много малки куриери доставят чрез Спиди. От серията камикадзе, стартирали, покрили София, а страната? Еми Спиди е насреща да им вземе парите. После разбира се тези старт-ъп куриери фалират, но през това време са давали поръчки на Спиди

Същото е и с Рапидо, то е на яка загуба в последните години (мин. година е на печалба, но бог знае как) и е реално един губещ проект, който ще фалира, но през това време е хранил Спиди с поръчки, приходи, печалба, натоварване на капацитета, печалба.

Не мисли, че Френските пощи ще оставят някой да ги краде, още повече че 1 лв. е 7 лв., както напомни dddd (аз не го споменавам, защото все си мисля, че е ясно, но явно е забравено) Френските пощи имаха Геопост в БГ и са много добре запознати с пазара.

Това е то, практики в куриерския бизнес в БГ. Дори ми се струва, че Рапидо е питало Еконт и е искало повече Еконт, защото през 2011 г. Еконт е с 5 пъти повече офиси от Спиди. Но Еконт са дървени глави и им отказват. ТОгава Рапидо избират по-слабия като клонова мрежа тогава (Спиди), просто защото нямат как. Сега мисля, че търсят и други малки, с които да се бартерират и да ползват мрежите си, за да не зависят само от Спиди. Това са лични мисли на анализатор. нищо чудно да съм 100% прав, защото пиша логични бизнес неща.

Не е лесно да си старт ъп в куриерския бизнес

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам акции.
                    Благодаря за подробната информация!

Коментар

гледам в ТР и не виждам спиди да са сред собствениците
                      може да съм и аз поредното неуко комплексарче, което разчита за наклон в живота на фризьорката си, но ако спиди разнася пратки на рапидо, които случайно не декларира, то това може да е супер за мажото на спиди и собственика на рапидо, но ми се вижда в ущърб на миноритарите
                      ще ти го кажа, за да разбереш
                      Рапидо го гледай като обикновен клиент на Спиди, все едно си ти, но по-едър
                      както ти плащаш 4-5 лв. за пратка на документи, така Рапидо плаща дебела цена (примерно 3 лв., защото е работило по приемането на документите в София)
                      Рапидо има покритие в някои големи градове, а за всичко друго ползва Спиди
                      елементарно е

примерно аз имам пратки от чужбина (ебей), които идват с TNT до БГ и до вратата ми със Спиди или Еконт

Или може да пратиш пратка от БГ за САЩ, тук да я пратиш със Спиди, пътьом да мине през DPD (немски куриер), после да отиде в UPS и той да ти я достави до получателя в САЩ

по нормално от това един куриер да ползва мрежата на друг куриер НЯМА
                      освен разбира се в България, където Еконт не приема "конкуренти" в системата си, но Спиди са умни и приемат всякакви клиенти. Плащаш получаваш, а не да ти кажат "а не ти си конкурент". Спиди не се страхува от конкурентите и им взима много пари, за да им носи пратките.

Имам твърдата вяра, че много малки куриери доставят чрез Спиди. От серията камикадзе, стартирали, покрили София, а страната? Еми Спиди е насреща да им вземе парите. После разбира се тези старт-ъп куриери фалират, но през това време са давали поръчки на Спиди

Същото е и с Рапидо, то е на яка загуба в последните години (мин. година е на печалба, но бог знае как) и е реално един губещ проект, който ще фалира, но през това време е хранил Спиди с поръчки, приходи, печалба, натоварване на капацитета, печалба.

Не мисли, че Френските пощи ще оставят някой да ги краде, още повече че 1 лв. е 7 лв., както напомни dddd (аз не го споменавам, защото все си мисля, че е ясно, но явно е забравено) Френските пощи имаха Геопост в БГ и са много добре запознати с пазара.

Това е то, практики в куриерския бизнес в БГ. Дори ми се струва, че Рапидо е питало Еконт и е искало повече Еконт, защото през 2011 г. Еконт е с 5 пъти повече офиси от Спиди. Но Еконт са дървени глави и им отказват. ТОгава Рапидо избират по-слабия като клонова мрежа тогава (Спиди), просто защото нямат как. Сега мисля, че търсят и други малки, с които да се бартерират и да ползват мрежите си, за да не зависят само от Спиди. Това са лични мисли на анализатор. нищо чудно да съм 100% прав, защото пиша логични бизнес неща.

Не е лесно да си старт ъп в куриерския бизнес

Last edited by oslo; 09.10.2015, 17:22.

Коментар

+1
                        математико, математико, ела върни JaG във вечерното школо, че те е забравил

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                          Замисли се какъв е интереса на мажоритаря. Същият като твоят. Максимално високо ЕБИТДА в периода, който се взема под внимание за оценка на компанията. Всеки лев присвоен от мажоритаря е седем лева загуба за него.
                          +1
                          математико, математико, ела върни JaG във вечерното школо, че те е забравил

Коментар

никой не те спира да вярваш на поредния смешник (куриерче), който се мисли за велик и говори глупости
                            отиди и питай някоя жена на пазара какво да си правиш парите
                            питай фризьорката къде да учи детето ти
                            питай таксиметраджията, как да се държиш с жена си
                            и т.н.

а между другото в ТР си пише, които са собствениците на Рапидо и на която и да е фирма
                            Аз случайно срещнах един познат, който от дума на дума се оказа от шефовете в Рапидо и ми отговори на всички въпроси и аз съм задоволен
                            отделно съм проверил лично, а не някакво куриерче комплексарче, дето е искало да те впечатли и ти си гледал така

Не е препоръка, имам хартии от това нещо и често се мъкна по офисите му (не ползвам Еконт), за да следя какво става ....
                            гледам в ТР и не виждам спиди да са сред собствениците
                            може да съм и аз поредното неуко комплексарче, което разчита за наклон в живота на фризьорката си, но ако спиди разнася пратки на рапидо, които случайно не декларира, то това може да е супер за мажото на спиди и собственика на рапидо, но ми се вижда в ущърб на миноритарите

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
                              схемата според мен е следната: рапидо си е тяхно, но го държат отделно, за да може после като продадат спиди, да си останат с рапидо, а колкото повече развиват рапидо, толково повече се вдига цената на спиди, тъй като едното работи за другото.
                              Според мен (лично мнение) сегашният мажо на Спиди няма да продаде 100% от притежаваните 67%, а ще си остави 25% и след 2020 г.

Тоест французите сега са с 25%, а мажо с 67%, а после французите с 67%, мажо с 25% и новият устав (прочети го) сега пази франзуците, после ще пази сегашния мажо (анализирай това)

Ето индикация, че Мектупчиян и двамата му съдружника ще останат с 25%

http://www.investor.bg/imenata-na-bi...195288/?page=2

- Спиди Груп и Валери Мектупчиян ще останат ли като миноритарен акционер или ще продадат целия си дял през 2020 г. и ще се разделят със Спиди?

Днес Валери е мажоритарният собственик, ние сме миноритарният собственик. Нашите планове предвиждат през 2019 г. Геопост да може да стане мажоритарен собственик, а той да остане ако желае миноритарен собтвеник. Аз обаче се надявам, че в този момент, той ще е измислил нови страхотни проекти, които ние да можем да развиваме заедно.

Тогава теорията ви за Рапидо се дъни

Който и да питате, ще ви каже, че Рапидо си е на Радослав Крумов, това и децата в бранша го знаят. Който е виждал Радо Крумов, знае, че той е човекът Рапидо, а не подставено лице.

Чудя се защо въобще ви отговарям, вероятно защото съм благородник. Трябва да ви оставя да ви учат куриери, фризьорки, таксиджии и жени от пазара

Коментар

Колеги, ок, рапидо са им клиент, но ми се струва доста некоректно от мажото да развива конкурентна фирма с ресурсите на спиди. Да, рапидо може да плащат нещо, но документално е едно, а какво се транспортира реално и какви услуги се извършват е друго. Нямам нищо тук и нямам намерение да имам и не правя препоръки за покупки или продажби. Просто наблюдавам компанията от известно време и вчера като получих пратка от рапидо по спиди без никакви документи определено доста ме разочарова.
                                Гледаш не където трябва. Замисли се какъв е интереса на мажоритаря. Същият като твоят. Максимално високо ЕБИТДА в периода, който се взема под внимание за оценка на компанията. Всеки лев присвоен от мажоритаря е седем лева загуба за него. В случая няма стимул да краде от компанията а да надуе резултатите в точният момент. Теоретично е възможно Рапидо да се ползва за трансфер на печалби, но то може да е двупосочно, включително и фиктивно подобрение на резултатите на Спиди в точният момент.
                                Продължавам да не разбирам защо сте се вторачили в текущите резултати, когато от значение са тези след четири години. За мен на този етап е важно да виждам рентабилност в България и огромен ръст на приходите в Румъния. Това, че новите операции не носят на този етап печалба изобщо не ме притеснява. Когато дойде времето за оценка то и пазарният дял в Румъния ще почне да се монетизира.
                                Отделно растежа е висок и тези коефициенти изобщо не са скъпи, а имате и друг бонус в лицето на сигурен изход. Има ли друга компания на БФБ, където имаш сигурност, че ще можеш да продадеш голям пакет след четири години?
                                Last edited by dddd; 09.10.2015, 17:01. Причина: пресмисляне

Коментар

Working...
                                X