Първоначално изпратено от precakanoto
Разгледай мнение
Ето на първия
вече писах, че Спиди е добре оценена, според теб "дори надценена и вътре е ръст за 2-3 г. напред"
според мен вътре е ръста за 1 г. напред
но вече писах, че за да влезеш и да гепиш от резултата 2020, трябва да платиш премия, ако не си извън играта и ще гледаш така

но тук не очаквам десетки пъти както някои виждат по-други позиции, очакванията си няма да ги кажа,но за мен са предостатъчно, докато не виждам по-добра алтернатива, въпрос на риск/ретърн/вероятност/прогнозируемост
и втория въпрос
Мектупчиян доколкото пише, има опция да продаде на 8 пъти EV/EBITDA, но не и задължение
ако разбираш от опциите, те дават право, но не и задължение. така че той може да остави опцията неупражнена и да си остане с акциите...
това е PUT option на 8 X EV/EBITDA, ако тогава пазарът е на 10 x EV/EBITDA цената на пут опция на 8 x EV/EBITDA е близо до 0, така че той няма нужда да се прецаква и ще я остави неизпълнена. доколкото съм чел съобщението френските пощи нямат call Option, а само той има put option, който разбира от опции ще ме разбере
и Мектупчиян да договори по-добра сделка или пък да не продава, което не значи че няма да има екзит фор ми, защото очаквам акцията да е добре прайсната и да влезе в SOFIX и да стане сред най-големите на БФБ и и и
това са само разсъждения, които ангажират само мен си
и третия въпрос
- относно дивидента и капиталовата
печеля и от двете
залагам и на двете
Не е препоръка за покупко - продажба на ценнни книжа. Имам
Коментар