Първоначално изпратено от oslo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спиди АД (SPDY / 0SP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнениеЗащото така им изнася... според мен.
Интересен факт си констатирал Oslo. Обяснението е просто и се нарича "репутация"... Явно реномето (репутацията) и отношението към България и българите в Румъния не се различава много от това към румънците в България...Доколко това е заслужено е друга тема. Така, че "Спиди България" най-вероятно не реагират на забелязаната от теб "грешка", защото нямат интерес да възприемат румънското им дружество, като българска компания, а като френска. Какво толкова? Нали до вчера си беше такава... френска.
не е препоръка за покупка на ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение...и което е мега странно по тази тема, защо българското Спиди не се обади в Румъния на медиите и не оправи сайта на румънското Спиди (DPD Romania) и им каже
"Какво правите вие? DPD Romania не е на Geopost и La Poste, а наше, 100% наше, какви глупости пишете?"
Защо Спиди е оставило нещо негово да го водят чуждо?
Все едно някой да си припише че Софарма Трейдинг е негова, или ЦКБ, или М+С Хидравлик....
Ми защото и Спиди АД и DPD Romania са си френски държавни, засега 25%, но със сигурност мажоритарно през 2020 г.
Иначе защо да работят отсега все едно са 100% на френските държавни пощи La Poste?
Интересен факт си констатирал Oslo. Обяснението е просто и се нарича "репутация"... Явно реномето (репутацията) и отношението към България и българите в Румъния не се различава много от това към румънците в България...Доколко това е заслужено е друга тема. Така, че "Спиди България" най-вероятно не реагират на забелязаната от теб "грешка", защото нямат интерес да възприемат румънското им дружество, като българска компания, а като френска. Какво толкова? Нали до вчера си беше такава... френска.
Vanitas vanitatum...
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнениенещо изключително изключително
изключително важно и интересно
всички новини за румънското Спиди, са все едно румънското спиди не е 100% на Спиди АД, а директно на Geopost (DPD), което е на държавните френски пощи La Poste.
ето последната новина за румънското за около 30% ръст за H1
http://www.romania-insider.com/local...ases-turnover/
В "За нас" в сайта на румънското Спиди, няма нито дума за придобиването от Спиди
https://www.dpd.com/ro_en/home/about_dpd/dpd_romania
румънските журналисти си го имат за френско та дрънка
Тук новина в най-голямата им финансова медия (или една от най-големите)
http://www.zf.ro/auto/compania-de-cu...ronic-15310058
пише че румънското Спиди е на GeoPost, което е част от френските държавни La Poste.
Българските офиси на Спиди вече се брандират с DPD
Изводът
Сега Geopost има 25% в Спиди, но за френските посланици в България и Румъния, за френските държавни пощи и вероятно за френския президент дори (защото те си следят френската империя и сфера на влияние) е ясно, че 2020 г., Спиди ще е над 50% френско държавно
Само в бг инвеститорите не знаят, за мащабите на подписаната сделка между Мектупчиян и френските пощи...
Неинформираността не извинява
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
Имам
"Какво правите вие? DPD Romania не е на Geopost и La Poste, а наше, 100% наше, какви глупости пишете?"
Защо Спиди е оставило нещо негово да го водят чуждо?
Все едно някой да си припише че Софарма Трейдинг е негова, или ЦКБ, или М+С Хидравлик....
Ми защото и Спиди АД и DPD Romania са си френски държавни, засега 25%, но със сигурност мажоритарно през 2020 г.
Иначе защо да работят отсега все едно са 100% на френските държавни пощи La Poste?
Коментар
-
нещо изключително изключително
изключително важно и интересно
всички новини за румънското Спиди, са все едно румънското спиди не е 100% на Спиди АД, а директно на Geopost (DPD), което е на държавните френски пощи La Poste.
ето последната новина за румънското за около 30% ръст за H1
http://www.romania-insider.com/local...ases-turnover/
В "За нас" в сайта на румънското Спиди, няма нито дума за придобиването от Спиди
https://www.dpd.com/ro_en/home/about_dpd/dpd_romania
румънските журналисти си го имат за френско та дрънка
Тук новина в най-голямата им финансова медия (или една от най-големите)
http://www.zf.ro/auto/compania-de-cu...ronic-15310058
пише че румънското Спиди е на GeoPost, което е част от френските държавни La Poste.
Българските офиси на Спиди вече се брандират с DPD
Изводът
Сега Geopost има 25% в Спиди, но за френските посланици в България и Румъния, за френските държавни пощи и вероятно за френския президент дори (защото те си следят френската империя и сфера на влияние) е ясно, че 2020 г., Спиди ще е над 50% френско държавно
Само в бг инвеститорите не знаят, за мащабите на подписаната сделка между Мектупчиян и френските пощи...
Неинформираността не извинява
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
ИмамLast edited by oslo; 05.08.2016, 20:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнениеДа измислена мантра, с участието на френските държавни пощи, ти знаеш ли че това е френската държава.
Знаеш ли, че на пресконференциите на Спиди, често е и френския посланик?
Риск калкулиран в цената няма на тези стойности.Bulls on BSE
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеАз си мисля, че това е някаква мантра измислена, за да има в какво да вярват и да се надяват балонеро държачите
Казвал съм и преди, тук цената е 7-8 лв., а на пазара е на безумните над 30 лв.
Не се лъжете да вярвате в глупости и нереални неща
Знаеш ли, че на пресконференциите на Спиди, често е и френския посланик?
Коментар
-
Първоначално изпратено от vendetta89 Разгледай мнениеот днес играя вече и тук - малко скъпо ми идва на фона на предлагания дивидент, но пък все пак не са АДСИЦ, а и компанията е добра.
поръчвам козметика от един сайт и те имат договор със Спиди, а компанията не е безизвестна и с централа извън България... викам си щом така и така плащам на Спиди поне и те да плащат малко на менМнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнениеи защо да продавам като чакам 2020 година и съвсем други цени
не е препоръка за покупко продажба на ценни книжа
имам
Казвал съм и преди, тук цената е 7-8 лв., а на пазара е на безумните над 30 лв.
Не се лъжете да вярвате в глупости и нереални нещаBulls on BSE
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеТова е виртуална печалба, случай, че никой още не е излязъл.
Решили човек, недай си боже повече да решата да я реализират, тези 11%, нали се сещаш, че ще се стопят на мартенски сняг
А и именно, че други акции са паднали и са се прочистили от продавачи, и цените са много по-атрактивни, прави тук още поскъпо и неадекватно
не е препоръка за покупко продажба на ценни книжа
имам
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениесамо от един крив хим от средни 1,06 до 1,40 - без коментар, През цялото това време спидометъра съвсем леко се пързаля. Цар Кеш може да прави 10-20% за 3-4 седмици и пак да е цар кеш(та 10% е само марж в котировките при някои папири) А Бенчмарк от минус % за година не е според мен бенчмарк - има проблем с дефиницията. Според чарта - Спидометъра е клекнал с минус 2,7%. за 1 година. Дори балоняци и дирижабли като трейдинга и биовета дават невъзможното от себе си и изпреварват спидометъра през последната година))) Без лоши чувства - имам все още някакви мижави 20 или 30 бройки и аз не помня точно, защото ми не ми са приоритет))))
ти купуваш на дъно и продаваш на връх волатилни акции с целия си портфейл
сигурно вече си мултимилионер
междудругото гледаш грешно
минус 2,7% е за 3 месеца и дори е на плюс заради дивидента от 3%
за година се има предвид за година а не за 3 месеца
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнениеАйде като си казал А, кажи и Б
на колко продаде Спиди, колко дивидента изпусна и колко загуби влагайки в други хартии. Защото SOFIX е яко надолу и не вярвам да си излязъл сух от водата?
Ако си излязъл, Бравоооо
Спиди е с 8% ръст на цената за година + 3% от дивидент, прави 11%.
Е направил ли си толкова като си излязъл от Спиди?
Биеш ли бенчмарка Спиди?
Решили човек, недай си боже повече да решата да я реализират, тези 11%, нали се сещаш, че ще се стопят на мартенски сняг
А и именно, че други акции са паднали и са се прочистили от продавачи, и цените са много по-атрактивни, прави тук още поскъпо и неадекватноBulls on BSE
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнениеАйде като си казал А, кажи и Б
на колко продаде Спиди, колко дивидента изпусна и колко загуби влагайки в други хартии. Защото SOFIX е яко надолу и не вярвам да си излязъл сух от водата?
Ако си излязъл, Бравоооо
Биеш ли бенчмарка Спиди?Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеВярно твърдение според мен,, Мъчеше се на 18 лв, когато и го купувах, а после и участвах в увеличението на капитала. Но 100% рязък ръст който направи в последствие си беше предопределено да изпревари фундамента и съответно сега да си тъпче, докато догони и цената. Това ме накара да го кеширам, защото не виждах как със сегашния фундамент може да продължи да расте със същия темп като цена, от вече достигнатите котировки. Старая се и да не проявявам много голяма алчност, освен всичко друго )))))
Ако си излязъл, Бравоооо
Биеш ли бенчмарка Спиди?
Коментар
Коментар