Отчета е супер, аз съм доволен. Може би ще има и рекорден дивидент (над 2 лв) като гледам колко кеш имат. Мисля, че консолидирания ще е още по-добър!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спиди АД (SPDY / 0SP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеДобър отчет, хубав ръст, ма не е уау. Доволно де, да видим консолидацията
не забравяй, че в интервюто за Капитал бяха казали, че има нови поръчки заради ограниченията и отпадане на бизнес, пак поради пандемията. Те се уравновесявали. Но се оказаха с ръст. Все пак да видим второто тримесечие..
Наложените ограничителни мерки за придвижване от една страна доведе до спадане на икономическата активност, а от друга се увеличават поръчките онлайн и съответно, нашата роля в доставките. Наложеното извънредно положение засяга само последните две седмици на март, което е кратък период да се открояване на ясни тенденции. Първоначалните индикации са за задържане и слабо ограничаване на обемите в бизнес сегмента, които до голяма степен се компенсират от увеличените поръчки от индивидуалните клиенти.
Логично е, като бизнесите се скапаха, като офисите не работят, като хотелите и заведенията не работят. Активността като цяло пада. Имало е стари клиенти, които сигурно са минус 70%. Други явно са на як плюс и тотала е 15,8% повишение на продажбите.
Наложените ограничения върху дейностите и придвижването на национално ниво поставиха изключително високи отговорности и предизвикателства пред Спиди АД като важен елемент за функционирането на икономиката и страната като цяло при извънредните обстоятелства.и шерифа.
Забелязва се и промяна в предпочитанията на клиентите към точката за доставка. Докато през последните години предпочитанията към доставката в офис трайно нарастваха, през последните седмици се наблюдава засилени заявки за доставки до адрес за сметка на доставките до офис. Спиди АД разполага с най-добрата мрежа, капацитет и информационни системи за доставка до адрес е изключително добре позиционирана да отговори на тази тенденция.
До голяма степен са преодолени възникналите първоначално проблеми в мрежата за доставки и по-специално в международните линии, когато бяха регистрирани някои проблеми и забавяния. Това позволи услугата Speedy Balkan и доставките за ЦИЕ да продължават да реализират високи ръстове. За доставките в Гърция, Спиди АД установи партньорство с водещата местна компания за куриерски услуги – ACS, която замени досегашния партньор Speedex. Това разшири базата от потенциални клиенти за услугата Speedy Balkan и заедно с разширяващата се клиентска база на дъщерната ни компания и подобряването на качеството в Румъния е солидна база да продължи бързото развитие на регионалната ни услуга.Международните доставки продължават да реализират изпреварващ ръст от 33% в резултат на изключително доброто представяне на регионалната услуга Speedy Balkans, която нараства с над 50%.Въведените мерки за защита и превенция от разпространение на зарази доведе до значителни допълнителни разходи за предпазни средства, дезинфектанти, облекла и други консумативи за над 500 хил. лв.
И едно голямо браво, че дават отчета си в срок, за разлика от други компании, които "общували дистанционно и не можели". По-скоро крият, колко зле е положението.
Не е препоръка за покупко-продажба на акции. Имам акции от Спиди.Last edited by oslo; 01.05.2020, 15:22.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Днес и на мен ми отложиха доставката на 2 пратки - заринати са от работа, което е повече от супер. Дано има и търгово, би било супер. Купих още и съм доволен, даже обмислям да ми остане единствената акция на БФБ. Успех на държащите тук, чакаме отчета, ма като гледам какво е вляво и колко трудно ми продават, би следвало да е повече от отличенNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
държа го вече 7 години
чудя се дали да не го държа още 7?Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеУдриии, вчера пак купих, днес не успях, ма нищо, има време. Акция-мечта
чудя се дали да не го държа още 7?
- 1 like
Коментар
-
сейв хевън? Повишаване на броя пратки до домашни адреси
09.04.2020 Уважаеми клиенти,
Както и Вие сте забелязали, Извънредното положение в Страната доведе до повишаване на броя пратки до домашни адреси. Заради търговските активности на онлайн бизнеса, както и заради все по-високия брой онлайн покупки, в последната седмица отчитаме претоварвания и закъснения в доставката на пратки до врата, на домашен адрес. Обемите, особено в София, надвишават броя пратки до врата, дори в последната кампания Черен петък!
Осъзнавайки нашата отговорност към Вас и Вашия бизнес, се обръщаме с препоръка, всички пакетни пратки да бъдат предлагани приоритетно до офис на Спиди, за да можем да гарантираме 24-часовия цикъл на доставка. Искаме да Ви уверим, че сме взели всички необходими мерки, офисите на Спиди да са сигурни и безопасни за всички клиенти и служители! Заедно с ниската цена, офисите и автоматите на Спиди са най-доброто решение за доставка и изпращане на пратка в момента.
Що се отнася до доставката на пратки до домашни адреси – правим възможното за динамично увеличаване на капацитетите и навременна доставка. За съжаление, отчитаме закъснения, заради претоварване в определени куриерски райони. Можете да сте сигурни, че ще продължим да инвестираме в разрешаване на това предизвикателство, а междувременно апелираме да използвате мрежата на Спиди от над 470 офиса и автомата за гарантирана доставка до 24 часа.
Предстоят две „къси“ седмици и Великденски празници, в които Спиди ще мобилизира цялата си логистична структура, а от Вас очакваме разбиране, гъвкаво планиране и партньорско отношение.
Обръщаме внимание, че мрежата от автомати на Спиди гарантира безконтактна доставка, плащане с карта и 3-дневен срок за получаване на пратката. Както показа търговската и Коледна кампания през 2019-та, автоматите са най-подходящият инструмент за сигурна и евтина доставка.
Оставаме отговорни към нашето партньорство и Ви уверяваме, че можете да разчитате на нашето честно отношение и ангажимент!
С уважение,
Екипът на Спиди
https://speedy.bg/bg/post/home-shipm...umber-increase
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнениеУстискай до вторник
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Oф, айде тоя на 50 кинта да сипва с кофата (има достатъчно търсене за неговите 700 или колкото са там акции) и да се спира вече, запълних си лимита за тази позиция, но ако продължава така, че ме накара да продам другаде и да купя още тукNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
Супер! Надявам се само да не стане както при ЧЕЗ Разпределение. Големи надежди, големи очаквания и до момента абсолютно нищо ...Успех!
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
Супер! Надявам се само да не стане както при ЧЕЗ Разпределение. Големи надежди, големи очаквания и до момента абсолютно нищо ...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеЗакръглих пакета тук в последните дни - голяма игра - голям зор да си продава акциите има някой, ма и отпорът е повече от отличен. Чакаме сделката, ако може
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар