IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спиди АД (SPDY / 0SP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Колко се предлага дивидентът в лв./акция, ние сами ще сметнем процента?!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
      Излезе поканата в Търговския регистър

      предлагат повишение на дивидента с двуцифрен процент
      събрание на 22 юни 2020

      Е да попитам
      някой друг да предлага вдигане на дивидента в кризата?
      И предлагат да разпределят двуцифрен процент повече спрямо минимум 50% по устав

      Уау

      Трябва всички да се учат от Спиди

      Имам акции. Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
      Бъзикаш ли се .
      В проценти го кажи бе момко, Да не се окаже 3% кьорфишек
      Миналият е бил 1,40. Значи ако пуснат едни 15% отгоре, може да докарат на 1,60
      това би било 3,2 % ... голям келепир, няма що
      Last edited by mecka_stryvnica; 16.05.2020, 09:44.

      Коментар


      • Излезе поканата в Търговския регистър

        предлагат повишение на дивидента с двуцифрен процент
        събрание на 22 юни 2020

        Е да попитам
        някой друг да предлага вдигане на дивидента в кризата?
        И предлагат да разпределят двуцифрен процент повече спрямо минимум 50% по устав

        Уау

        Трябва всички да се учат от Спиди

        Имам акции. Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
        Last edited by oslo; 16.05.2020, 08:35.

        Коментар


        • Отчета е супер, аз съм доволен. Може би ще има и рекорден дивидент (над 2 лв) като гледам колко кеш имат. Мисля, че консолидирания ще е още по-добър!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
            Добър отчет, хубав ръст, ма не е уау. Доволно де, да видим консолидацията
            Според мен е супер, 15,8% ръст на продажбите.
            не забравяй, че в интервюто за Капитал бяха казали, че има нови поръчки заради ограниченията и отпадане на бизнес, пак поради пандемията. Те се уравновесявали. Но се оказаха с ръст. Все пак да видим второто тримесечие..

            Наложените ограничителни мерки за придвижване от една страна доведе до спадане на икономическата активност, а от друга се увеличават поръчките онлайн и съответно, нашата роля в доставките. Наложеното извънредно положение засяга само последните две седмици на март, което е кратък период да се открояване на ясни тенденции. Първоначалните индикации са за задържане и слабо ограничаване на обемите в бизнес сегмента, които до голяма степен се компенсират от увеличените поръчки от индивидуалните клиенти.

            Логично е, като бизнесите се скапаха, като офисите не работят, като хотелите и заведенията не работят. Активността като цяло пада. Имало е стари клиенти, които сигурно са минус 70%. Други явно са на як плюс и тотала е 15,8% повишение на продажбите.

            Наложените ограничения върху дейностите и придвижването на национално ниво поставиха изключително високи отговорности и предизвикателства пред Спиди АД като важен елемент за функционирането на икономиката и страната като цяло при извънредните обстоятелства.
            Да точно така, ние сме структуроопределящи по време на криза. И като цяло за ефективност в икономиката. Спестил съм хиляди левове и десетки дни път, с това че мога да пращам документи и неща по куриер. Разбира се ако не бяха те, това щеше да е техен колега. Като цяло куриерите са супер важни. Затова във всяка нова държава и територия (Дивия запад) пощенската станция е ключово място, за да има цивилизация. Наред с кръчмата и шерифа.

            Забелязва се и промяна в предпочитанията на клиентите към точката за доставка. Докато през последните години предпочитанията към доставката в офис трайно нарастваха, през последните седмици се наблюдава засилени заявки за доставки до адрес за сметка на доставките до офис. Спиди АД разполага с най-добрата мрежа, капацитет и информационни системи за доставка до адрес е изключително добре позиционирана да отговори на тази тенденция.
            Долното е добре, че много български бизнеси закъсаха с износа на дребни стоки

            До голяма степен са преодолени възникналите първоначално проблеми в мрежата за доставки и по-специално в международните линии, когато бяха регистрирани някои проблеми и забавяния. Това позволи услугата Speedy Balkan и доставките за ЦИЕ да продължават да реализират високи ръстове. За доставките в Гърция, Спиди АД установи партньорство с водещата местна компания за куриерски услуги – ACS, която замени досегашния партньор Speedex. Това разшири базата от потенциални клиенти за услугата Speedy Balkan и заедно с разширяващата се клиентска база на дъщерната ни компания и подобряването на качеството в Румъния е солидна база да продължи бързото развитие на регионалната ни услуга.
            Международните доставки продължават да реализират изпреварващ ръст от 33% в резултат на изключително доброто представяне на регионалната услуга Speedy Balkans, която нараства с над 50%.
            Въведените мерки за защита и превенция от разпространение на зарази доведе до значителни допълнителни разходи за предпазни средства, дезинфектанти, облекла и други консумативи за над 500 хил. лв.
            Още, само за първата четвърт на 2020 г. са погасили 3 млн. лв. дълг и вече им е 49 млн. лв. При ръст на кеша с 4 млн. лв., тоест акумулирали са 7 млн. лв. за тримесечие.

            И едно голямо браво, че дават отчета си в срок, за разлика от други компании, които "общували дистанционно и не можели". По-скоро крият, колко зле е положението.

            Не е препоръка за покупко-продажба на акции. Имам акции от Спиди.
            Last edited by oslo; 01.05.2020, 15:22.

            Коментар


            • Добър отчет, хубав ръст, ма не е уау. Доволно де, да видим консолидацията
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

              Коментар


              • Днес и на мен ми отложиха доставката на 2 пратки - заринати са от работа, което е повече от супер. Дано има и търгово, би било супер. Купих още и съм доволен, даже обмислям да ми остане единствената акция на БФБ. Успех на държащите тук, чакаме отчета, ма като гледам какво е вляво и колко трудно ми продават, би следвало да е повече от отличен
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                Коментар


                • Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение

                  държа го вече 7 години
                  чудя се дали да не го държа още 7?
                  Освен да те поздравя за отличното решение, нямам какво да добавя. Акцията се представя повече от отлично дори и по време на криза, дано стане и сделката
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                    Удриии, вчера пак купих, днес не успях, ма нищо, има време. Акция-мечта
                    държа го вече 7 години
                    чудя се дали да не го държа още 7?

                    Коментар


                    • Удриии, вчера пак купих, днес не успях, ма нищо, има време. Акция-мечта
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                      Коментар


                      • сейв хевън? Повишаване на броя пратки до домашни адреси

                        09.04.2020 Уважаеми клиенти,



                        Както и Вие сте забелязали, Извънредното положение в Страната доведе до повишаване на броя пратки до домашни адреси. Заради търговските активности на онлайн бизнеса, както и заради все по-високия брой онлайн покупки, в последната седмица отчитаме претоварвания и закъснения в доставката на пратки до врата, на домашен адрес. Обемите, особено в София, надвишават броя пратки до врата, дори в последната кампания Черен петък!

                        Осъзнавайки нашата отговорност към Вас и Вашия бизнес, се обръщаме с препоръка, всички пакетни пратки да бъдат предлагани приоритетно до офис на Спиди, за да можем да гарантираме 24-часовия цикъл на доставка. Искаме да Ви уверим, че сме взели всички необходими мерки, офисите на Спиди да са сигурни и безопасни за всички клиенти и служители! Заедно с ниската цена, офисите и автоматите на Спиди са най-доброто решение за доставка и изпращане на пратка в момента.

                        Що се отнася до доставката на пратки до домашни адреси – правим възможното за динамично увеличаване на капацитетите и навременна доставка. За съжаление, отчитаме закъснения, заради претоварване в определени куриерски райони. Можете да сте сигурни, че ще продължим да инвестираме в разрешаване на това предизвикателство, а междувременно апелираме да използвате мрежата на Спиди от над 470 офиса и автомата за гарантирана доставка до 24 часа.

                        Предстоят две „къси“ седмици и Великденски празници, в които Спиди ще мобилизира цялата си логистична структура, а от Вас очакваме разбиране, гъвкаво планиране и партньорско отношение.

                        Обръщаме внимание, че мрежата от автомати на Спиди гарантира безконтактна доставка, плащане с карта и 3-дневен срок за получаване на пратката. Както показа търговската и Коледна кампания през 2019-та, автоматите са най-подходящият инструмент за сигурна и евтина доставка.

                        Оставаме отговорни към нашето партньорство и Ви уверяваме, че можете да разчитате на нашето честно отношение и ангажимент!



                        С уважение,
                        Екипът на Спиди
                        https://speedy.bg/bg/post/home-shipm...umber-increase

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
                          Устискай до вторник
                          Позна, точно днес свърши. Да видим отчета и да отлитаме на 60+
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                          Коментар


                          • Устискай до вторник

                            Коментар


                            • Oф, айде тоя на 50 кинта да сипва с кофата (има достатъчно търсене за неговите 700 или колкото са там акции) и да се спира вече, запълних си лимита за тази позиция, но ако продължава така, че ме накара да продам другаде и да купя още тук
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение

                                Супер! Надявам се само да не стане както при ЧЕЗ Разпределение. Големи надежди, големи очаквания и до момента абсолютно нищо ...
                                Мда, прав си, но тук поне ще има дивидент, ако не стане продажбата, а и цената не претърпя срива на останалите акции на борсата - десетина процента даун, при положение че почти всичко слезе с 30%+. Гледаме мача и чакаме - на всеки му се иска голяма и бърза печалба, но невинаги това е възможно Успех!
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                                Коментар

                                Working...
                                X