Първоначално изпратено от precakanoto
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спиди АД (SPDY / 0SP)
Collapse
X
-
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнениеПреци, каква е всъщност оценката, да вземеме да си коригираме елките..?
Аз не го смятах това дружество за пазарна оценка, както правим при другите, защото мислех, че няма кой да ги даде такива цени, (лош исторически опит, както стана дума по-долу)
Така, че тук даже и последните отчети не им гледах, защото развързах по-рано акциите, за да отидат в алтерко, където както писах там вчера - очаквам много много по-големи пазарни цени от сегашните което пък стана и причина да съм там,
Но тук ме кефи, че се извадиха добри парички за играчите и се надявам дори да забележим "ефекта Спиди" - дори и в индекса, освен и по други някои интересни (ръстови) според мен дружества
С една дума напълно нехая каква е пазарната оценка към момента, щото то нали и няма смисъл при наличе на търгови. Единствено което сметнах е че последните 6 месеца средната беше около 65 (груба бърза сметка,) но това беше средната при наличие на угроза от лимититеи на търговите, затова не мога да я нарека точно пазарна
ps. Не е препоръкаLast edited by precakanoto; 01.04.2021, 15:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo...
...
...
Но най - важното е, че за тези 8 години на борсата се видя първо морала на Мектупчиян и второ виждате и морала на френските пощи. Затова ако вярваш на един човек, стоиш с него. Ако не вярвам на него на кой да вярвам?
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.Vanitas vanitatum...
Коментар
-
E браво, чудесна новина за това че не се проточи дълго сагата, а и добра цена на второто търгово..
Поздравявам Грую за точното число на елката. Аз да си призная, не вярвах, че може да има такава разлика 50-60% спрямо цената от първото предложение, което мина преди някакви месеци.
Радва ме също, че успяхте да хванете добра цена, ако може да се вдигне, - дори още по-добре,, но колкото по-пазарна цена, толкова по-добре. Определено не е като цирковете които бяхме свикнали да гледаме исторически (като при биовет и свилоза )и заради които бяхме позагубили доверие в оценяването при търгови предложения.
Всеки борсов лев в повече за бфб е като капка златен гергьовденски дъжд, както се казва, така, че Поздравление на всички акционери, ако решат, че цената е добра
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
Не забравяй за опцията която държи г-н Мектупчиян. Там всичко е много добре обмислено и планирано във времето до 2031 г. и предишният мажоритар си е направил много добре сметката. Ще е голяма изненада, ако реши да продаде точно сега.
А и вече, като осбветността е друга, какъв им е проблемът да си поиграят малко счетоводно? Или мислиш, че валерката не понаду малко цифирите през 2020 И хоп, през 2023 да речем Ебитдата да е по-малка от тази през 2020? Примерно. Затова и аз ще приема търговото - на пазар трудно мога да продам без сериозен дисконт, а и чакам поне малка 10% корекция навсякъде, че балоните станаха дирижабли повсеместно. А после пак мога д вляза - нека е на 90 или 100 лева, нямам нищо против, даже още по-добре за държащите. Та всеки сам си решава - аз лично ще приема, друг няма и те така. Успех на държащите!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Продължава ли през 2021 г. отчетеният през 2020 г. ръст в броя на онлайн магазините в България?
Да, секторът продължава да расте устойчиво и през първите месеци на тази година. През януари и февруари новите инсталации на платформи за онлайн магазини с отворен код при нас бележат ръст от 38,5%, в сравнение със същия период на 2020 година.
https://forbesbulgaria.com/2021/03/3...8-%d0%b8-saas/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение...А какво би станало, ако и Валеркото приеме? За 1 месец време му предлагат36% горница за последните 20% - има-няма едни 90 милки. С 90 милки могат да се направят доста неща, особено ако си взел и 140 милки преди това. И най-вече ако новите решат да ебават ебитда-та? Знаеш ли ги?
...Vanitas vanitatum...
Коментар
-
Осло, приятелска забележка - на 58 кинта викаше, че може да има цена под 56 на търговото, като излезе "търговото" за Валеркото (в което топ-чето се в копчил като удавник за сламка само и само да не признае, че се омота тотално с цената тук) на 58.67 беше в ступор и само викаше Холд, братя, холд, а сега на 80 кинта се мръщиш Ма няма лошо де, то апетитът идва с яденето и акциите са си твои, така че ти си решаваш, но не се ли замисляш, че е възможно вече да е сондирано мнението на големите и цената от 80 кинта да е стикована с тях. Все пак мениджър на търговото е Евереста, а той знае как се правят тези неща с преговрите с големите, пък доколкото помня НН имаха сериозен дял и в еваната агро. А не са и само НН де, но те са най-големите. А какво би станало, ако и Валеркото приеме? За 1 месец време му предлагат36% горница за последните 20% - има-няма едни 90 милки. С 90 милки могат да се направят доста неща, особено ако си взел и 140 милки преди това. И най-вече ако новите решат да ебават ебитда-та? Знаеш ли ги?
Има и друго - търговото приключва преди да излязат резултатите за първото Кю - може пък наистина да са супер тези резултати и аз да греша, като си продам акциите. ше видим, за сега съм холд и ще реша в последната седмицаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
т.е по 20 милиона на година от печалбата на компанията ще отива за инвестиции, ако не бъдат използвани кредити и т.н. При ръст на приходите от средно 10% на година и марж на печалбата около 9% по мои сметки текущата печалба ще бъде възстановена на 6 година. Поправете ме ако греша, приемам критики и съвети. Поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеГруйче, за 3 лева дивидент едва ли ще ти се сбъдне прогнозата..ЗАСЕГА СИ 2-0 КЪМ ТРОЛОВЕТЕ ХЕЙТЪРИ..Имаш шанс да направиш хеттрик..
колкото до Груьо, да позна цената, но по грешната причина, което също съм коментирал. Fooled by randomness.
- 1 like
Коментар
-
Харесвам компанията, доволен съм от инвестицията, която съм направил. Вярвам, че има голям потенциал в онлайн продажбите и куриерския бизнес в Бг и в международен план, но леко ме притеснява факта от точка 11.7.8. INVESTMENTS Инвестиционният план на Дружеството ще е насочен към развитие на оперативния капацитет, постигане и поддържане на възможно най-високите стандарти за качество в куриерската индустрия и гарантирано удовлетворение на клиентите чрез възможности за избор на време и място за доставка. За период от 6 години СПИДИ АД ще инвестира приблизително 120 млн. лева, разделени, както следва: 1) 40% от инвестициите ще бъдат изразходвани за транспортни средства, включително придобиването на 250 електрически автомобила; 2) 25% от инвестициите ще бъдат изразходвани за разширяване на депата и хъбовете; 3) 20% от инвестициите ще бъдат за подобряване на оперативния капацитет за обработка на пратки; 4) 15% от инвестициите ще бъдат изразходвани за компютърно оборудване, периферни устройства и разработване на софтуер. Финансовите ресурси, необходими за реализация на инвестиционния план ще бъдат генерирани предимно от оперативната дейност на СПИДИ АД. В случай на допълнителни нужди, Дружеството ще може да използва лизинг или банково финансиране, тъй като има перфектна репутация и висока кредитоспособност. ГЕОПОСТ СА също е в състояние да осигури финансиране за специфични капиталоемки проекти.
т.е по 20 милиона на година от печалбата на компанията ще отива за инвестиции, ако не бъдат използвани кредити и т.н. При ръст на приходите от средно 10% на година и марж на печалбата около 9% по мои сметки текущата печалба ще бъде възстановена на 6 година. Поправете ме ако греша, приемам критики и съвети. Поздрави
Коментар
Коментар