IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спиди АД (SPDY / 0SP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    Здравко така е,но аз купих тук повече заради сделката..Аможе да им харесва на някои 3процента,а друго търгово кога ще има..Спомни си какви бяха цените преди сделката..55..50 лева за 2 лева дивидент..
    А причина за да пада цената след търговото има ли ? Да не говорим, че свободно търгуваните акции ще са още по малко ! Цената според мен би паднала само при влошаване на резултатите, но нали това е растежна компания и бизнес !

Коментар

• Първоначално изпратено от Yolo Разгледай мнение

Очаквам компанията да расте. Това би ли могло да е фактор за цената на акцията?

А и аз кеш имам, т.е. не ми трябва в момента, а дивидентите на Спиди горе-долу са ок. И мажовци са франсетата, не нашенски типчета.
      Oтлично знаеш, че резултатите на компанията не е задължително д а имат съответната проекция и върху цената на акцията - примери на БФБ в едната или другата посока има десетки, а и ако някой голям реши да прави нещо, никакъв дребосък не може да го спре. Изборът, разбира се, си е твой А самите нови мажовци си го казват съвсем ясно, че компанията ще расте откъм приходи, но ЕБИТДА ще си стои на едни и същи нива за следващите 5-6 години. Тяхно мнение, а не мое - пише си го изрично в мотивите им към предложеното търгово
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Франсетата не могат току така да решат да го отпишат от борсата - има си правила Но има доста хипотези, които могат да се развията. Затова основният ти въпрос, който следва да си зададеш сам на себе си, е - струва ли си? Компанията ще остане публична, но каква ще бъде цената ѝ? Защото ръстът до момента се дължи на три фактора:
        - НН
        - очакваната сделка
        - резултатите на фирмата

Сам си прецени колко от тези фактора ще останат и ще влияят положително не цената оттук нататък. Успех
        Очаквам компанията да расте. Това би ли могло да е фактор за цената на акцията?

А и аз кеш имам, т.е. не ми трябва в момента, а дивидентите на Спиди горе-долу са ок. И мажовци са франсетата, не нашенски типчета.
        Last edited by Yolo; 14.05.2021, 16:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yolo Разгледай мнение
          Въпрос. Ако сега не си дам акциите, ще имам ли още един шанс АКО франсетата решат да го отписват от борсата, в случай че придобият подобно право. Хич не ми се дават. Кефи ме спидито. Ама и акционер в непублична не ми се става много.
          Франсетата не могат току така да решат да го отпишат от борсата - има си правила Но има доста хипотези, които могат да се развията. Затова основният ти въпрос, който следва да си зададеш сам на себе си, е - струва ли си? Компанията ще остане публична, но каква ще бъде цената ѝ? Защото ръстът до момента се дължи на три фактора:
          - НН
          - очакваната сделка
          - резултатите на фирмата

Сам си прецени колко от тези фактора ще останат и ще влияят положително не цената оттук нататък. Успех
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Здравко така е,но аз купих тук повече заради сделката..Аможе да им харесва на някои 3процента,а друго търгово кога ще има..Спомни си какви бяха цените преди сделката..55..50 лева за 2 лева дивидент..

Коментар

• Въпрос. Ако сега не си дам акциите, ще имам ли още един шанс АКО франсетата решат да го отписват от борсата, в случай че придобият подобно право. Хич не ми се дават. Кефи ме спидито. Ама и акционер в непублична не ми се става много.

Коментар

Здравко 80 ЛЕВА Е МНОГО ВИСОКА ЦЕНА ЗА ТУК, 3 ПРОЦЕНТА ДИВИДЕНТ Е МНОГО НИСЪК ДАЖЕ ЗА БГ.. Очаквам цени 75 след търговото, освен ако мажоритаря не ги поткрепя..
                Хм, че кога дивидента тук е бил повече от 3% Кире ? Повечето държат и са държали заради капиталова печалба.

Коментар

Когато и да ги даде 3 процента е малък дивидент,а да се чака ново търгово едва ли си заслужава..
                  Кой говори само за дивидент? 10 години си е доста дълъг срок.
                  Vanitas vanitatum...

Коментар

• В условията на неопределеност би трябвало да се действа "Fifty - Fifty".

Коментар

• Когато и да ги даде 3 процента е малък дивидент,а да се чака ново търгово едва ли си заслужава..

Коментар

• Основният въпрос тук е кога арменецът ще си даде акциите? Сега или след няколко (например 10) години?
                        Vanitas vanitatum...

Коментар

• Здравко 80 ЛЕВА Е МНОГО ВИСОКА ЦЕНА ЗА ТУК, 3 ПРОЦЕНТА ДИВИДЕНТ Е МНОГО НИСЪК ДАЖЕ ЗА БГ.. Очаквам цени 75 след търговото, освен ако мажоритаря не ги поткрепя..

Коментар

Груйче,след търговото цените доста може да паднат..Ще се пускат нови компании ,а кеша си е кеш.
                            3 процента си е малка брат..
                            Кире какви са причините да мислиш, че след търговото цената може да падне, освен ако няма отписване, а те не са заявили такова ?

Коментар

• Сега като пишем реших всички акции ще разкарам брат.
                              3 процента
                              е нищо.. .

Коментар

Груйче,след търговото цените доста може да паднат..Ще се пускат нови компании ,а кеша си е кеш.
                                3 процента си е малка брат..
                                Точно така, затова и основното количество акции ще ги разкарам - считам, че търговото е реалистично и не ни клатят с него (е, можеше още 3-5 лева, с оглед резултатите и от първото тримесечие, ама айде). Това го обявих още като пуснаха цената на търговото. Сега се замислям дали да не оставя някоя акция за децата, но ще го реша в последния момент. Отлична компания и, като изключа ДВИ-то, абсолютен еталон на БФБ!

Коментар

Working...
                                X