IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Арома козметикс АД (ACZ)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• На някои с повече акции дори и по тел. им звънят да им напонмят за търговото
    Тия 5%(5.87 са) за които пише Декс са на Телекомплект,който има толкова и в Арома.Тя не са само на О.Донев и Венци Стоев е там,а за него има какво да се прочете в нета.Абе събрани са отбор юнаци.Нищо чудно да са се разбрали вече.На бате Оги може да му трябват парички,гаранция плати преди време.Ама дори и той и оф-шорката да приемат търговото пак ще събере 93%.Ако не му дадем акциите си не могат да го отпишат,а и някой днес купуваше на 6лв.
    Наистина,който има акции и в Арома,няма никаква сметка да прима търговото.Цената може и да падне.Колко му е да прекарват продажбите през друга тяхна фирма,но пък ако си остане публично поне ще може да вдигаме врява.
    Last edited by nikon; 01.03.2013, 20:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от Roko2 Разгледай мнение
      От кого е било това напомняне?? защото на мен още не са ми напомнили?? Казваш че не бива да си продаваме акциите, но надали цените ще се запазят същите след срока на търговото. Мислиш ли че няма да е надолу цената??
      Декс трябва да питаме защото той е експерта тука!
      Не се връзвайте на търгово. Вижте какво стана с Формопласт,вижте какво стана с Етропал
      Лично аз няма да си ги продам

Коментар

От кого е било това напомняне?? защото на мен още не са ми напомнили?? Казваш че не бива да си продаваме акциите, но надали цените ще се запазят същите след срока на търговото. Мислиш ли че няма да е надолу цената??
        Търговото е до 18 март. Някои посредници имат практика като има търгови да пращат мейли на клиентите.

Иначе какво ще направят Луканови след търговото само те си знаят...за да достигнат 95% обаче Телсо трябва да си продадат дела. Телсо са свързани с Донев и не знам какви са отношенията там и защо има тия 5% в Арома..

Коментар

• Първоначално изпратено от noko6 Разгледай мнение
          как е колеги,приемате ли търговото?
          Интересно,че получих напомняне за търговото по ел.поща.Предполагам и други са получили подобни писма.Вероятно Луканови са решили да минат 95% и да отпишат дружеството.Повечето акционери тук са акционери и в Арома.какво ще стане,ако Лукавите успеят да го отпишат?Арома ще продава на ниски цени продуктите си на Козметик-а,която пък държи и марките и така печалбата ще остава в непубличното дружество,а за Арома ще останат разходите.След това ще направи същия номер и с Арома Реал естейт и от Арома ще трябва да му плащаме наем.
          Явно това е била целта на отделянето на двете компании от Арома.
          За това мисля,че не бива да си продаваме акциите,още повече и на тази смешна цена.

Коментар

• как е колеги,приемате ли търговото?
            Интересно,че получих напомняне за търговото по ел.поща.Предполагам и други са получили подобни писма.Вероятно Луканови са решили да минат 95% и да отпишат дружеството.Повечето акционери тук са акционери и в Арома.какво ще стане,ако Лукавите успеят да го отпишат?Арома ще продава на ниски цени продуктите си на Козметик-а,която пък държи и марките и така печалбата ще остава в непубличното дружество,а за Арома ще останат разходите.След това ще направи същия номер и с Арома Реал естейт и от Арома ще трябва да му плащаме наем.
            Явно това е била целта на отделянето на двете компании от Арома.
            За това мисля,че не бива да си продаваме акциите,още повече и на тази смешна цена.

Коментар

Можеше и по зле да е!
              Хаха, при приказки за отнемане на лиценз паднаха с 15% че то половината пазар падна с повече без никой да го заплашва с нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                В България единствената компания с приличен процент в портфейла ми е ЧЕЗ разпределение. Всичко друго което имам към момента и 0 да стане няма да ми пука особено.
                Можеше и по зле да е!

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                  Ами точно, защото е неразвит е необходима защита на смелчаците, решили да имат акции на БФБ. Иначе съм съгласен с написаното. Ако имахме нормални компании с приблизително нормални пазарни оценки, тези търгови щяха да са доста безмислени, особено с тази тромава няколкомесечена процедура, по време на която търговията със съответните акции буквално спира. Но в България мажоритарите имат такива практики, че могат да отпишат компания за без пари, стига да поискат. В случая офшорката на Луканов му продава на смешно ниска цена и ето ти основание да се предложи ниска цена и на останалите акционери, обаче уж миноритарна друга офшорка приема търговото и хоп отписване. Разбира се тук търговото не е за отписване, но от страх дребните акционери масово приемат, защото не им се стои в компания с такива практики, с понижен ФФ и т.н.
                  +1

Именно търгово би ми дало възможност като миноритарен акционер да изляза от позицията на справедлива цена, при положение че КФН беше си свършила работата и бе изискала такава от Луканови.. В случая пазара няма как да ми я даде, точно заради лошите практики на мажоритаря.. А когато той е длъжен да купува акции на останалите като сега, въпреки че тук ФФ е към 7%, той пак се цигани за някви смешни пари.. и КФН го допуска!
                  Да, и има риск след това търгово да достигне % за отписване... още една причина КФН да си беше свършила работата..
                  А вместо това позволи на Статус да манипулират числата, къде в рамките на закона, къде не..

Коментар

За мен лично всички тези драми около всякакви търгови просто показват неразвития ни пазар. За мен нещата са елементарни. Трябва да има добна граница на цената, която да е свързана с цената заплатена от този който трябва да прави търгово и всичко нагоре да си е въпрос на субективна оценка. Ако някой е платил по 10 лева на акция средно, например за да премине 50% да може да предложи на останалите всичко над 10 лв.

Може за него това дружество да не струва над 10 лева на акция. Защо трябва изобщо да има някакви одобрения от КФН, формални търгови предложения и така нат. Представям си например на Дженерал електрик ако им се наложат да направят търгово по правилата на нашите закони - ами че те просто няма начин как да го направят. Огромна компания, адски много дружества. Как ще се впишат в срокове и как пък някой ще им каже че виждаш ли сбъркал си с долар на акция да кажем.

Пак казвам за мен нормалната практика е този който предлага предлага колкото иска - ако някой иска приема, като не иска не приема. Не виждам къде е драмата. Да се премахне възможността за еднолично закупуване на акции от мажоритаря и от там нататък всеки да си преценява на каква цена да купува или да продава.
                    Ами точно, защото е неразвит е необходима защита на смелчаците, решили да имат акции на БФБ. Иначе съм съгласен с написаното. Ако имахме нормални компании с приблизително нормални пазарни оценки, тези търгови щяха да са доста безмислени, особено с тази тромава няколкомесечена процедура, по време на която търговията със съответните акции буквално спира. Но в България мажоритарите имат такива практики, че могат да отпишат компания за без пари, стига да поискат. В случая офшорката на Луканов му продава на смешно ниска цена и ето ти основание да се предложи ниска цена и на останалите акционери, обаче уж миноритарна друга офшорка приема търговото и хоп отписване. Разбира се тук търговото не е за отписване, но от страх дребните акционери масово приемат, защото не им се стои в компания с такива практики, с понижен ФФ и т.н.

Коментар

За мен лично всички тези драми около всякакви търгови просто показват неразвития ни пазар. За мен нещата са елементарни. Трябва да има добна граница на цената, която да е свързана с цената заплатена от този който трябва да прави търгово и всичко нагоре да си е въпрос на субективна оценка. Ако някой е платил по 10 лева на акция средно, например за да премине 50% да може да предложи на останалите всичко над 10 лв.

Може за него това дружество да не струва над 10 лева на акция. Защо трябва изобщо да има някакви одобрения от КФН, формални търгови предложения и така нат. Представям си например на Дженерал електрик ако им се наложат да направят търгово по правилата на нашите закони - ами че те просто няма начин как да го направят. Огромна компания, адски много дружества. Как ще се впишат в срокове и как пък някой ще им каже че виждаш ли сбъркал си с долар на акция да кажем.

Пак казвам за мен нормалната практика е този който предлага предлага колкото иска - ако някой иска приема, като не иска не приема. Не виждам къде е драмата. Да се премахне възможността за еднолично закупуване на акции от мажоритаря и от там нататък всеки да си преценява на каква цена да купува или да продава.
                      Подкрепям напълно!

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                        Искате да кажете, че тия от Булгартабак са тотално заблудени
                        Решили са така да го направят, така са го направили. Комисията е решила, че това е в полза на миноритарите и са го оставили.

Всяка оценка е силно субективна. Ако оценките бе възможно да се правят по едни елементарни математически формули, нямаше да има капитал пазар.

Коментар

• За мен лично всички тези драми около всякакви търгови просто показват неразвития ни пазар. За мен нещата са елементарни. Трябва да има добна граница на цената, която да е свързана с цената заплатена от този който трябва да прави търгово и всичко нагоре да си е въпрос на субективна оценка. Ако някой е платил по 10 лева на акция средно, например за да премине 50% да може да предложи на останалите всичко над 10 лв.

Коментар

• Искате да кажете, че тия от Булгартабак са тотално заблудени

Коментар

Това е промяна в оборотния капитал и в същата тази наредба си е казано че трябва да се извади или прибави промяната в нетния оборотен капитал от паричните потоци съответно ако намалява или се увеличава нетноия оборотен капитал. Ама защо верно не прочетеш първо наредбата.
                              Защото генетично ни е заложено да се чувстваме прецакани всеки път.
                              Моето мнение е, че е спазена Наредба 41, още повече, че тя дава възможност за замяна методите и прилагането на друг общоприет метод - чл. 5, ал. 4.
                              Що се отнася до цената на търговото, отново ще повторя - гледайки цифрите от последните отчети, в следващото търгово ( ако беше наложена окончателна забрана) предложена цена щеше да бъде по-ниска.

Коментар

Това е промяна в оборотния капитал и в същата тази наредба си е казано че трябва да се извади или прибави промяната в нетния оборотен капитал от паричните потоци съответно ако намалява или се увеличава нетноия оборотен капитал. Ама защо верно не прочетеш първо наредбата.
                                И те какво правят - 5 години увеличават оборотния капитал, за да получат по-ниска цена, а в същата тази наредба пише:

(6) Предвиждането на инвестиционни разходи и нарастване на нетния оборотен капитал за всяка година се допуска дотолкова, доколкото се изисква за осигуряване поддържането на капитала и прогнозния темп.
                                В търговото се казва също "Направената прогноза за движението на размера на нетния оборотен капитал се базира на допускането на постепенното преминаване от финансиране чрез основния доставчик Арома АД към устойчиво самостоятелно финансиране."

Коментар

Working...
                                X