If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Обяснявал съм го многократно... Целта по време на криза е не да се печели, а да се съхрани стойността на капитала. По време на криза огромни маси от населението обедняват. Ето защо дори само съхранявайки капитала си ти ставаш по-богат, което и смисъла на инвестирането!
Шемата е типичен представител на камилчетата, които имат напълно погрешна представа за случващото се около тях. Добре поне че скъсяването на злато им е по демо сметките, иначе хептен щяха да са се ушили и нямаше да има пари дори за Интернет...
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
айде да ти отговоря и аз с въпрос тогаз, че Фори като го питам все си мълчи
Значи купил съм си БРЕФ на 36стинки, взех 2 дивидента до сега, а в момента цената е над 70стинки - а обясни ми как фори не се е набутал, а аз съм вътре???!!!
б) Купих си ЛАНД на около 50-60стинки, също две години дивидент, а за 2011 година чакам да ми дадат 9стинки, което си е над 10% възвращаемост нали?
в)От есента на миналата и малко от тая година по мъничко си пълня ФПП =средна 24,5ст. чакам дивидент 3,5стинки - доходността си я сметни сам и то за по-малко от година.
г) Имам си Софарма трейд на средна 1,5лв миналата година 15ст. дивидент, тази година май ще е повече - има и капиталов ръст!
Така че примери много могат да се дадат! ЕЛАРГ, АТЕРА и СОФКОМ
Много добре.
Всичко което казваш е поведение на дългосрочен инвеститор. Но знаеш че за дългосрочните нормално цената на акция няма голямо значение. А по някои позиции се държиш като спекулант, доста изнервен (защо ли).
...
Цялостната картина обаче е доста по-тежка.
Откога си на бефебе? Гледам регистрирал си се тук в славно време - май 2008.
С голяма точност може да се предположи, че някъде от това време - даже преди това си започнал с "инвестициите". Какъв е резултата като цяло оттогаз?
Не ме разбирай грешно - не "атакувам".
Та картинката е както всеки я вижда - софикс от накъм 1800 тогава се е запътил към 250. Печалбите от спекулации са стинки. Какъв е смисъла? Даже няма нужда от коментар. Не че не е забавно да се изкоментира, но се приема като "атака".
ПП
На Мастера целта е друга. В момента вижданията му съвпадат в голяма степен с моите, но това е друга, много друга тема.
Не атакувам, закачам се.
То същото не е само при холтчето. Например патките загубиха 50% от стойността си за има-няма 5-6 месеца. Ооххх колко мога да продължавам, ама ме мързи.
Та идеята на форекса като цяло е по-добра, все ше вземе нещо, докато масата "инвеститори" на бефебе ще вземат... сети се сам.
айде да ти отговоря и аз с въпрос тогаз, че Фори като го питам все си мълчи
Значи купил съм си БРЕФ на 36стинки, взех 2 дивидента до сега, а в момента цената е над 70стинки - а обясни ми как фори не се е набутал, а аз съм вътре???!!!
б) Купих си ЛАНД на около 50-60стинки, също две години дивидент, а за 2011 година чакам да ми дадат 9стинки, което си е над 10% възвращаемост нали?
в)От есента на миналата и малко от тая година по мъничко си пълня ФПП =средна 24,5ст. чакам дивидент 3,5стинки - доходността си я сметни сам и то за по-малко от година.
г) Имам си Софарма трейд на средна 1,5лв миналата година 15ст. дивидент, тази година май ще е повече - има и капиталов ръст!
Така че примери много могат да се дадат! ЕЛАРГ, АТЕРА и СОФКОМ
объркал си темата, за холдчето е някъде по-назад, няма нищо аз си я харесвам компанията! Станаха и много по-прозрачни и много по-публични
п.с. Сега имам само Инс - ако атаката ти е към мен!
Не атакувам, закачам се.
То същото не е само при холтчето. Например патките загубиха 50% от стойността си за има-няма 5-6 месеца. Ооххх колко мога да продължавам, ама ме мързи.
Та идеята на форекса като цяло е по-добра, все ше вземе нещо, докато масата "инвеститори" на бефебе ще вземат... сети се сам.
объркал си темата, за холдчето е някъде по-назад, няма нищо аз си я харесвам компанията! Станаха и много по-прозрачни и много по-публични
п.с. Сега имам само Инс - ако атаката ти е към мен!
За кво ти е оптимизъм бе брат?
Нека си стоим така - кога при оптимизъм ще имаш хартии с дивиденти от по 15-30% и разни други ценни компании търгувани на забравени цени от преди 2006година. Искам да си пълня още - не ща оптимизъм. Който иска оптимизъм да върви на NYSE - там май е в повече!
Аз съм оптимист, че тези времена ще попродължат, ще си постоим. Има още да се развиват разни събития...
Коментар