Първоначално изпратено от Shemata
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеСтига да ги има!!! Ама ги няма!!! Щото това което ти искаш от него е да ти даде акциите на други клиенти при него без да е получил съгласието на тези клиенти! Ето затова е незаконно! Иначе, ако тези акции са собственост на самия брокер то и сега нищо не му пречи да ти ги даде назаем!
Навсякъде по света не е лесно да продаваш на късо нисколиквидни микрокомпании - защото нашите тук масово са такива.
но ето хипотетично например аз искам да шортя ОЦК. Да кажем убеден съм че това върви към 0. И съм си сметнал че шанса да загубя много от подобна къса позиция си заслужава да го шортя.
Не е малка компания, лесно е да се намерят акции. Но не мога - защото КФН пречи. И пазара ни става неефективен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕстествено че трябва да си го взел от някъде. Брокера ти го заема.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеТе не са само рискови, те са незаконни! Не може да продаваш нещо, което го нямаш! Трябва поне да си го взел назаем за определен период...
Все едно някой да иде да си купува сирене, обаче да няма пари, да няма откъде да вземе назаем, а да рИве че държавата /КФН/ не е регулирала късите продажби при сиренето... Някои хора от зор хептен са загубили представа за действителноста!
мисля че това обяснение на елементарно ниво ще ти свърши работа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКато идеята н акомисията е че късите продажби са много рискови
Все едно някой да иде да си купува сирене, обаче да няма пари, да няма откъде да вземе назаем, а да рИве че държавата /КФН/ не е регулирала късите продажби при сиренето... Някои хора от зор хептен са загубили представа за действителноста!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Много ми е интересно дали е правен анализ колко точно са рискови тези къси продажби. И дали пък за последните 5 години нормалните дълги позиции не са се оказали доста по-рискови. А ако се държи принципно то комисията е хубаво да ограничи всякаква търговия на борсата, защото видиш ли хората могат да загубят пари от това. [/QUOTE]
Прав си, че Наредба 16 /мисля че това беше номера й/ е неработеща още със създаването. Независимо от промените в нея, тази "загриженост" много ми напомня за сталинския израз "Няма човек- няма проблем". Иначе казано, без къси- по-малко проблеми. Да, ама така пазар не се развива. Всеки, който е на този пазар сам трябва да преценява риска, който може да поеме. В този смисъл резонен е въпроса ти дали дългите не са толкова или по-рискови. Мисля си, че безкрайно много време се изгуби в обсъждане и умуване за това дали къси и маржин имат почва у нас, за създаването на клирингова институция. А това са едни нормални процедури и техники малко по-на Запад и създаващи условия за доста по-динамичен пазар.
Коментар
-
Първоначално изпратено от RAFAL Разгледай мнениеЕ, това за късите продажби май не ти е ясно. Къси се предлагат само от Карол и то при определени условия на борсата. Но ако има достатъчно ликвидност, ще има и позиции и условия за игра на късо.
Много ми е интересно дали е правен анализ колко точно са рискови тези къси продажби. И дали пък за последните 5 години нормалните дълги позиции не са се оказали доста по-рискови. А ако се държи принципно то комисията е хубаво да ограничи всякаква търговия на борсата, защото видиш ли хората могат да загубят пари от това. Но да не давам такива идеи че като нищо ще вземат да станат факт.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеНа крива ракета космоса и пречи... И сега няма никакви ограничения за късите!
Искаш да продадеш без да имаш?!... Никакъв проблем... Вземаш акции на заем за 3-6-12 месеца и ги продаваш. Малко преди падежа си ги купуваш обратно и ги връщаш с лихвата! Аз не разбирам какъв ви е проблема?!...
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеВсеки който желае да направи нещо за борсата, може да прочете какво пише тук. То и преди 10 години все същото пишехме.
Иначе е радостно, че все повече хора плюят Комисията. По едно време всички бяха сбръчкани от страх
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеНа крива ракета космоса и пречи... И сега няма никакви ограничения за късите!
Искаш да продадеш без да имаш?!... Никакъв проблем... Вземаш акции на заем за 3-6-12 месеца и ги продаваш. Малко преди падежа си ги купуваш обратно и ги връщаш с лихвата! Аз не разбирам какъв ви е проблема?!...
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от ACTA Разгледай мнениеТъжното е в това какви въпроси са зададени и очакването, че ако им се отговори, това ще подобри БФБ като цяло.
Просто ТРАГЕДИЯ !!!
Иначе е радостно, че все повече хора плюят Комисията. По едно време всички бяха сбръчкани от страх
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТрябва да тръгнат къси продажби и маржин търговия без ограничения.
Искаш да продадеш без да имаш?!... Никакъв проблем... Вземаш акции на заем за 3-6-12 месеца и ги продаваш. Малко преди падежа си ги купуваш обратно и ги връщаш с лихвата! Аз не разбирам какъв ви е проблема?!...Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Трябва да тръгнат къси продажби и маржин търговия без ограничения. Това че КФН държи борсата в детската градина предопределя и бебешките обороти на нея. колкото и да е парадоксално, но напъните на КФН да брани инвеститорите всъщност гони инвеститорите и така им срива благосъстоянието. КФН създава предпоставки за балони, както положителни така и отрицателни. От които при това е почти невъзможно пазара да се самоизчисти.
В момента на пазара са само заклети оптимисти. Което е тотално антипазарно. Единствения вариант да има нормална търговия ако всеки може да си играе според очакванията - независимо дали тези очаквания са положителни или отрицателни.
Коментар
Коментар