IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    За мен успешния инвеститор трябва да има знания , опит и много търпение
    Виждам че особено наблягаш на търпението. Споменаваш го на няколко пъти... Една жаба като я сложиш в тенджера с вряла вода ще изскочи веднага, но ако я сложиш в студена вода и бавно я загряваш докато кипне, ще свариш жабата без проблеми... Те жабите са особено търпеливи когато нещата стават бавно... Толкова търпеливи, че даже не се сещат че бавно ги сваряват... Просто такъв е техният тип нервна система - ганглийна... И ти си инвеститор с ганглийна нервна система, Кире. Вижда се от самолет.
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ubaka Разгледай мнение
      Кире, Кире, голем лаф каза
      "успешен инвестор на БФБ"
      нещо като "арменец-миньор"
      та на БФБ-то дори инсайдърите губят,
      E па и ти голям лаф каза. И инсайдърите даже губели
      Ха кажи ми тогава как новобранец като мене след 3 месеца четене що е туй борса влезе сефте на БФБ-то на 11/11/11 (Софикс 330 някъде беше) и за няма и 10 месеца е на +14.76 % ?
      То верно всички ако ги слушаш печелят тука, ма все пак тия почти 15% са реални.
      А можеха да бъдат и двойни ако още от началото си следвах плана от Февруари тази година.... А като тръгнат и индексите ?
      Ма и без тях - догодина по това трябва да съм съм на минимум 40% нагоре при сегашните ценови нива. И съм планирал с маржин, сигурен съм че ще са повече.
      Явно може, въпрос на тайминг и усет и да заложиш правилното количество кеш на правилните коне.
      Киро изброи 3 от тях по долу, има и други..

Коментар

• Мене хората не ме интересуват и не им завиждам, като троловете. Аз продадох всичко през 2008г и после влизах на няколко пъти и си преструктурирах портфеила. Сега съм само на дивидентни компании. Може да доиде време да съм на други. От началото на търговията си досега съм хиляди пъти на печалба за троловете връзвам хубави басове. За мен успешния инвеститор трябва да има знания , опит и много търпение и да не се фука и поучава много . Всичко което съм научил е със загуби и търпение. Не е верно, че нямал пазара общо със знанията от книгите- точно губещите са от тази група дървени филисофиПрез последните години е много по трудно за ИП за профит отколкото за индивидуалните инвеститори. Няма вечни кризи и тази ще двърши търпение и стратегия момчета

Коментар

• Първоначално изпратено от No money, no credit Разгледай мнение
          Със сигурност има хора, които имат успешни сделки, но като цяло пазара е зле, и не е редно спекулантите да си смятат само печелившите сделки. Кой държи последната година ОЦК, Химимпорт, ЦКБ, ИХЛБЛ, Албена, Трейс, Софарма и т.н. същите тези хора. но по форимите се пиши само успешните интвестиции
          Ми доста време мина откак изгубиха парите си, и мислят че всичко е забравено. Да ама не е. Я ги питай от края на 2007 та досега как им е баланса.
          Няма да ти кажат.
          Но пък едно е вярно - балъците никога не свършват.

Коментар

• Кире, Кире, голем лаф каза
            "успешен инвестор на БФБ"
            нещо като "арменец-миньор"
            та на БФБ-то дори инсайдърите губят,

Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            ха-ха Какво значи много или малко са хората даже и на БФБ през последните 4 години е възможно да са ги придобили.Разбира се трябват и пари, но да не ме питаш и от къде ги имат Само на Старшинката няма да му върнат загубените на хазарта форекс- пари и нерви и още много ще лае по успешните инвеститори:)

Коментар

• Кире, с теб имахме сериозен дебат преди годита и половина на софикс 450, и тогава си мислеше че влака потегля заради едни австрииски сертификати, но уви! та тогава всички Оптимисти ли продаваха и после влязоха на 280 пункта? Кой купува Трейс на 100лв, кой купува Софарма на 4,60лв, кой купува Албена на 60лв. Софарма трейдинг на 2,10 М+С на 9,5 лв или Бенчмарк имоти на 0,30лв.

Същите тези спекуланти!
              Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.

Коментар

• Току що чета поредното доказателство

Само 124 хил. лв. оборот от акции на БФБ във вторник

Много слаб ден за търговията с акции на Българска фондова борса бе днешният. Първият поглед върху основните индикатори на търговията - оборота и цвета на индексите подлъгва, че сесията е била позитивна. Вглеждането в детайлите обаче показва изключително ниска активност и несъществени изменения в цените, на фона на прехвърлените обеми от ценни книжа.

SOFIX се покачи с 0.62% до 316.35 пункта.
                BG40 добави 0.21% до 110.23 пункта.
                BGREIT напредна с 1.04% до 76.83 пункта.
                BGTR30 порасна с 0.32% до 247.97 пункта.

Оборотът от търговията надхвърли 1.4 млн. лв. От тях 1.3 млн. лв. бе приносът на компенсаторните инструменти. За акциите остават около 124 хил. лв.

Отново през борсата се наблюдаваше голямо прехвърляне на поименни компенсаторни бонове. Над 2 млн. инструмента бяха изтъргувани при ръст в цената от 11.73% до 0.627 лв. средно за лот. Сключените сделки бяха общо 25.

При акциите най-оборотната позиция за деня бе тази на Булгартабак-холдинг АД, където имаше търговия за общо 24 хил. лв. Акциите на дружеството поскъпнаха с 2.97% до 51.950 лв. средно за лот, а прехвърленият обем бе от 475 ценни книги.

Силен ръст от 38.46% имаше по позицията на Проучване и добив на нефт и газ АД. Във вторник се изкупиха 11 111 книжа от капитала на дружеството при 1.569 лв. средно за лот в общо 12 сделки. Оборотът по позицията достигна 17 хил. лв.

Инженеринговата компания Енемона АД също бе сред дружествата, които реализираха над 11 хил. лв. оборот за деня. Инвеститорите потърсиха 3 789 нейни акции на борсата и платиха средно по 2.906 лв. за лот.

При новина за повдигнати обвинения срещу бивш собственик на Петрол Холдинг днес акциите на дистрибутора на горива Петрол АД се търгуваха без промяна в стойността. Инвеститорите си размениха едва 200 лота при средна цена от 5 лв. за акция.

Акция на деня

Производителят на акумулатори за автомобили Монбат АД смята да извърши ново обратно изкупуване на акции. Този път дружеството смята да си върне собствеността над 780 хил. ценни книги, като цената, която ще предложи на инвеститорите за тях е между 4.50 лв. за лот и 5.50 лв. за лот. Началната дата на изкупуването е утрешната - 15 август.

В днешната сесия по позицията на Монбат АД се прехвърлиха 560 акции. Цената се покачи с 0.02% до 4.601 лв. средно за лот.
                Last edited by mibova; 14.08.2012, 17:58.

Коментар

• ха-ха Какво значи много или малко са хората даже и на БФБ през последните 4 години е възможно да са ги придобили.Разбира се трябват и пари, но да не ме питаш и от къде ги имат Само на Старшинката няма да му върнат загубените на хазарта форекс- пари и нерви и още много ще лае по успешните инвеститори

Коментар

• Със сигурност има хора, които имат успешни сделки, но като цяло пазара е зле, и не е редно спекулантите да си смятат само печелившите сделки. Кой държи последната година ОЦК, Химимпорт, ЦКБ, ИХЛБЛ, Албена, Трейс, Софарма и т.н. същите тези хора. но по форимите се пиши само успешните интвестиции

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      Старшинка Форексов предтави си само , че има хора с по 300000-400000-500000, 600000 от Атера,ЛАНД или БРЕФ сега сметни колко доходност имат от дивиденти. Сега си сметни смешните жалки лихви, а за загубите на форекс- хазарта не мисли за да не ривеш със сополи
                      1. А те кога са ги придобивали?
                      2. На какви цени?
                      3. Как се случва само печеливши акции държат?
                      4. Не диверсифицират по сектори?
                      5. Как успяват да продадат/купят на този пазар, без да изменат съществуно цената?
                      6. Те инсайдъри ли са и въртят ли телефонни сделки?
                      7. Ако са много тези хора, защо пазара е толкова недоразвит?
                      8. ....................

Коментар

• Старшинка Форексов предтави си само , че има хора с по 300000-400000-500000, 600000 от Атера,ЛАНД или БРЕФ сега сметни колко доходност имат от дивиденти. Сега си сметни смешните жалки лихви, а за загубите на форекс- хазарта не мисли за да не ривеш със сополи

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                          аз познавам такива хора и със сигурност доходът им е в пъти на твоя.
                          Познаваш чушки... Сложил някоя пара на бфб-то преди 1 година. Спечелил и решил, че всичко що хвърчи се яде и ще се издържа цял живот само, защото през тази година бил на печалба...
                          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                            Стига си лъготил, равновесенов! Не познавам никой, който да се издържа чрез инвестиции на бфб-то. Издържат се само ИП-тата и ПФ-тата и то защото вземат комисионни или горят чужди пари.
                            Не виждам някъде това което съм казал да предполага да се издържаш изцяло от борса. Отговорът ми бе за това дали има приложение на инвестиционни модели. И аз казвам че има.

Коментар

• Forex Мишка,

ти къде работиш?

Да не си някой платен драскач на Investor.bg само и само да им поддържаш форума активен - плащат ти от Investor.bg, за да пишеш по всички теми с цел да поддържаш форума активен и Investor.bg да не губят клиентска база към други сайтове на конкуренцията? Т.к гледам, че доста те толерират от investor.bg .

Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                              ...
                              .
                              Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                                Не е ли все още малко рано за алкохол? Кви 11 години, кви 5 лева? Аз пиша в това форумче от 5 години.
                                Изоставаш с 11 години, пак ще ти го сметна-55% печалба за 10 дни са ти лихвите за 11 години... имаш да гониш с 11 години, за да си в правото си да даваш акъли... и това е само по една позиция, нещастник..

Коментар

Working...
                                X