IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
    Мислех да запазим спора в нормалните , културни граници.
    Ще изразя сериозно мотивирано съмнение че едва ли точно ти си подходящ да ми наливаш ъкъл ..........
    Ако можещ да оспориш данните които съм дал направи го, и без обиди ако обичаш.....форума е на достатъчно ниско ниво !
    Това го обяснявам вече три или четири пъти в този форум. Просто влез в методиката на НСИ и виж какво включват корективите. Производствения метод за измерване на БВП много по-добре - поне според мен - показва как се развиват отделните сектори.

Ако смяташ че метода на разходите е по-добър, ти взимаш данните от там - ок - това си е твое мнение. но за мен този метод изкривява данните, ако човек иска да използва тези данни за това какво всъщност печелят фирмите.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Честно казано ми писна да споря за това. който го интересува да си отвори сайта на НСИ и да прочете методологията. не съм учител че да наливам акъл.
      Равновесие, според сайта на НСИ, колко е номинално ръста на БВП от 2009 досега

Щото Софикс го мерим номинално (и със сигурност не реално)

Коментар

Честно казано ми писна да споря за това. който го интересува да си отвори сайта на НСИ и да прочете методологията. не съм учител че да наливам акъл.
        Мислех да запазим спора в нормалните , културни граници.
        Ще изразя сериозно мотивирано съмнение че едва ли точно ти си подходящ да ми наливаш ъкъл ..........
        Ако можещ да оспориш данните които съм дал направи го, и без обиди ако обичаш.....форума е на достатъчно ниско ниво !
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Брутната добавена стоиност вярно че според статистиката пада но това може да значи и посивяване на икономиката на малкия и средния бизнес.
          А твърдението ти за нараснали коствени данъци и спадащо потребление е очевиден нонсен. Коствените данъци идват точно от потреблението.
          Според статистиката потреблението расте с 1,9% на тримесечна база и с 2,7% на годишна база !

Ивестициите също имат ръст през тримесечието и най хубавото е че не е в резултат на кредити а на собствени резерви на предприятията......

Коментар

Брутната добавена стойност в икономиката намалява, а БВП расте само от корективи - т.е. от нарастнали постъпления от косвени данъци. Заетостта продължава да спада - така че и ръст в потреблението не може да се очаква

Брутната добавена стоиност вярно че според статистиката пада но това може да значи и посивяване на икономиката, на малкия и средния бизнес.
            А твърдението ти за нараснали коствени данъци и спадащо потребление е очевиден нонсен. Коствените данъци идват точно от потреблението.
            Според статистиката потреблението расте с 1,9% на тримесечна база и с 2,7% на годишна база !

Ивестициите също имат ръст през тримесечието и най хубавото е че не е в резултат на кредити а на собствени резерви на предприятията......

Коментар

Не мога да се съглася с това глобално твърдение. БВП отчита ръст второто тримесечие макар и минимален така че гробално взето не може да се влошават резултатиете. Истината по-скоро е че не растат с желаните темпове .......

Като говорим за фундамент, ако оценяваме само фундамента на повечето компании цените са нереално ниски. Прав е колегата които твърди че в повечето случай последните 4 години няма пряка връзка между фундамент и цена.
              Върху цените оказва влияние липсата на кеш и нежеланието да се поемат рискове. Негативната лавина от новини за апокалипсис в Еврозоната или Световната икономика също даде сериозен принос цените да са толкова долу.

Що се отнася за посоката на борсата мисля че полека лека ще качва но с много слаби темпове. След десет поредни сесии на ръст е нормално да има корекция...
              Това си е твоя анализ. по моя анализ, 80-90% от публичните компании с влошават резултатите спрямо миналата година. задлъжнялостта им нараства - което пък имвдиг аи риска, кеша намалява. Брутната добавена стойност в икономиката намалява, а БВП расте само от корективи - т.е. от нарастнали постъпления от косвени данъци. Заетостта продължава да спада - така че и ръст в потреблениет оне може да се очаква - и не се срива съвсем само защото вдигат монополните цени и така всъщност монополите отчитат по-високи приходи. което обаче е силно неустойчиво състояние.

В крайна сметка икономиката продължава да се сгъбясва.

Индексите най-вероятно ще се колебаят между 250 и 350 следващите година и половина две. И чак след това евентуално може да се очаква някакъв по-сериозен ръст.

250 го давам защото не изключвам варианта компания от софикс да фалира. А нагоре ръста е ограничен, тъй като адсиците - които всъщност са между малкото които изкараха добри резултати, вече изчерпват потенциала си за растеж и трудно могат да въздействат силно от тук нататък.

Коментар

• Веселин Марешки ще качва част от бизнеса си на борсата

Коментар

Аз не се притеснявам, просто резултатите на компаниите се влошават. А както аз не веднъж съм казвал, смятам че като цяло българската борса отразява фундамента. При спад на фундамента е нормално да се получава и спад на борсата.

Не мисля че скоро ще има засилка. Така както върви икономиката ни, най-рано 2014 може да се очаква по-сериозно раздвижване.
                  Не мога да се съглася с това глобално твърдение. БВП отчита ръст второто тримесечие макар и минимален така че гробално взето не може да се влошават резултатиете. Истината по-скоро е че не растат с желаните темпове .......

Като говорим за фундамент, ако оценяваме само фундамента на повечето компании цените са нереално ниски. Прав е колегата които твърди че в повечето случай последните 4 години няма пряка връзка между фундамент и цена.
                  Върху цените оказва влияние липсата на кеш и нежеланието да се поемат рискове. Негативната лавина от новини за апокалипсис в Еврозоната или Световната икономика също даде сериозен принос цените да са толкова долу.

Що се отнася за посоката на борсата мисля че полека лека ще качва но с много слаби темпове. След десет поредни сесии на ръст е нормално да има корекция...

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                    Дано да стане -само, че ще е за сметна на някой друг. А тук все тарикати хора останаха Остани си със здраве !
                    Ами аз прадавам на Стандарт с печалба от 10 % от пет лева ,така че и аз трябва да си платя гяволъка ако увиснат тези 400 лева . Това е в правилата на играта....Дай за да ти дадат...

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                      А ти някога давал ли си пари за благотворителностили, да хвърлиш 20 лева на бас за да разредиш стреса или да почерпиш непознати или малко познати за късмет....

А ти виждал си на близо тройката от ТИМ......

Ами мойте пари в ОЦК имат много повече шанс да се размножат отколкот при тези....
                      Дано да стане -само, че ще е за сметна на някой друг. А тук все тарикати хора останаха Остани си със здраве !
                      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                        Не се обиждам, но не мога да се стърпя да те попитам: как се ориентираш къде да инвестираш? Специално за ОЦК - виждал ли си го някога на живо?
                        А ти някога давал ли си пари за благотворителностили, да хвърлиш 20 лева на бас за да разредиш стреса или да почерпиш непознати или малко познати за късмет....

А ти виждал си на близо тройката от ТИМ......

Ами мойте пари в ОЦК имат много повече шанс да се размножат отколкот при тези....

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                          Що не ходиш на Женският пазар да продаваш , че толкова ти са възможностите .Имам познати в пазари Възраждане и мога да те Уредя да не ни досаШдаШ .....
                          Не се обиждам, но не мога да се стърпя да те попитам: как се ориентираш къде да инвестираш? Специално за ОЦК - виждал ли си го някога на живо?
                          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                            Не го преживявай прекалено, Кашпировче. Той си е един спекулант. Хвалеше безспир някои позиции, а като ги разпродаде, започна да го говори наобратно. Какъв фундамент му търсиш. Фундамента му е параван, колкото да подлъже навалицата... и си пробута накои от папирките. ))
                            Кога съм приказвал на обратно за позиция която ми е харесвала. Също така можеш ли да дадеш и един премер в който съм взел да хваля позиция срещу която преди съм говорил.

Сега обаче съм решил да не приказвам нищо за никоя конкретна позиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от Вътрещаря Разгледай мнение
                              Ама какво Соке, бре комплексиран тип.Ужас супер развален телефон си. хахаха

Аха, ама ти да не би да завиждаш......виж се какво си написал и сам си отговори.Акъл ли си тръгнал да сипеш пак? Или?????????????

За какво се искало акъл, дето само ти си го имал.аххаха Ей я си мълчи там и не пиши първо сигналите си глупости.
                              Къде и кога ти използва фундамент тука последните 4 години бре. Акъллия.... хахахах
                              Тихо, тихо.......
                              Не го преживявай прекалено, Кашпировче. Той си е един спекулант. Хвалеше безспир някои позиции, а като ги разпродаде, започна да го говори наобратно. Какъв фундамент му търсиш. Фундамента му е параван, колкото да подлъже навалицата... и си пробута накои от папирките. ))
                              Не е препоръка... !!!
                              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнение
                                16:44 ATERA Адванс Терафонд АДСИЦ 5 2.050 +0,10 %
                                16:48 ELHIM Елхим Искра АД 5 1.500 +7,14 %
                                16:49 SFTRD Софарма Трейдинг АД 2 1.745 +1,16 %
                                kaolin

Коментар

Working...
                                X