IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от metala Разгледай мнение
    ти призна някой друг , че е прав ! впечатлен съм , май ти е за пръв път ?
    Е човека търпи развитие.

Даже ми е симпатичен в омразата му към САЩ.

Ама в финансите го няма просто...
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Да, прав си. Исках да кажа биограф, но неволно съединих двете думи автор-биограф както сега е модерно на Запад всяка знаменитост да си има по няколко такива.
      ти призна някой друг , че е прав ! впечатлен съм , май ти е за пръв път ?

Коментар

• Фори, кажи нещо за компютрите. Поне от това разбираш.

Коментар

ясно.....но ти и не би могъл да си
          автобиограф , а само биограф , освен ако ти не си той.......
          Да, прав си. Исках да кажа биограф, но неволно съединих двете думи автор-биограф както сега е модерно на Запад всяка знаменитост да си има по няколко такива.
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• А ние сме вие, при което положение аз съм ти.... И така нататък, в психиатрията...
            (Няма да му е за пръв път на Фори)
            Custodite sortem vestram

Коментар

Трябва да посоча поне 5 негови интервюта от последните 2-3 години. Но не съм негов автобиограф и ще ми отнеме доста време да ги издиря и да ти резюмирам точно определени отговори!
              ясно.....но ти и не би могъл да си
              автобиограф , а само биограф , освен ако ти не си той.......

Коментар

Да посочиш накакви факти в подкрепа на това твое твърдение?!
                Трябва да посоча поне 5 негови интервюта от последните 2-3 години. Но не съм негов автобиограф и ще ми отнеме доста време да ги издиря и да ти резюмирам точно определени отговори!
                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

марков пиле шарено, не прочете ли че съм написал 6-7% за НЕпървокласни клиенти???

Масовият случай, марков се гледа а не изключението! Затова, марков, трябва да гледаш лихвите за кредити по кредитни карти и/или по потребителски кредити от по 3 хил лева на кака ти Мара и бате ти Пешо! А те не само че не падат но се и вдигат!

С други думи, както обясни бачо ти Левон, лихвите по кредити се вдигат защото плащащите трябва да плащат заради неплащащите! И ако погледнеш дори официалната статистика ще видиш, че броят на неплащащите се увеличава.

Коментар

Аз го следя отблизо, но явно ти си доста далеч от този сектор?
                    предположението ти е твърде невярно , следенето ти явно недостатъчно отблизо ....

Коментар

• Фори Лихвата се активизира и сън не го лови.
                      И още дълго време ще е така.

Коментар

ако следиш сектора , въпроса ти е излишен ......
                        Аз го следя отблизо, но явно ти си доста далеч от този сектор?

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                          Ти разлика между 5-6% и 6-7% не правиш ли ?
                          Щото на голяма сума е значителна ....
                          марков пиле шарено, не прочете ли че съм написал 6-7% за НЕпървокласни клиенти???

Масовият случай, марков се гледа а не изключението! Затова, марков, трябва да гледаш лихвите за кредити по кредитни карти и/или по потребителски кредити от по 3 хил лева на кака ти Мара и бате ти Пешо! А те не само че не падат но се и вдигат!

С други думи, както обясни бачо ти Левон, лихвите по кредити се вдигат защото плащащите трябва да плащат заради неплащащите! И ако погледнеш дори официалната статистика ще видиш, че броят на неплащащите се увеличава.

Коментар

• Банките по света дълго време работеха по един доста печевиш, но в същото време силно рисков начин. Взимаха пари на едро, на ниска лихва, и с кратък срок и го пласираха на дребно, на малко по-висока лихва, но с доста по-дълъг срок. Това работи перфектно докато света се къпе в ликвидност, рисковите премии са ниски - и заради това че си вярваха че могат да препродат риска, икономиките растят, и цените на активите растят - отново в голяма степен заради евтините пари.

И дойде Лемън. Междубанковия пазар замръзна. ролването на тези краткосрочни но огромни кредити умря. И една от най-огромните банки в света Роял банк ъф Скотланд се оказа без кинти. Банка с 2 трилиона паунда активи. Активи по-големи от комбинираното БВП на великобритания и испания. И това срути вече всичко. Ако не можеш да вярваш на най-голямата банка в Англия значи не можеш да вярваш на никого.

Системата на заеми на едро и пласиране на дребно рухна. В България този крах влезе през чуждите банки, които много бързо съобразиха че правилния отговор на това е тоталната промяна в системата. разчитане на собствени депозити. за съжаление когато парите са кът - както е в българия това води до депозитна война, защото първия да големи лихви прибира много. Следващия за да не му умре и неговата ликвидност също трябва да даде големи лихви. Без значение от рентабилността на тези пари. И банките спряха да отпускат кредити. Все пак когато парите се изпаряват важното е да имаш кинти, не да правиш пари от тях.

Тъй като обаче и правителството ни. това толкова способно и бързо схващо правителство реши да се включи в същата игра - и то от грешната страна, ликвидността в България умря напълно. правителството не плаща на фирми, те не плащат на банки, те не дават на никого. И икономиката умря. Това пък веднага означава че и лошите кредити ще се увеличават. И банките съвсем си стинсаха портфейла. какъв е смисъла да даваш кредит и на 15% след като очакваш че всеки пети от тези кредити ще е лош.

И това допълнително заби всичко в киреча. Така банките променящи стратегията си, и Дянков не знаещ от коя страна на масата му е ролята и с кънтяща на кухо кратуна успяха да ни докарат вече четири години депресия.

А всъщност дисбалансите в България не бяха особено високи. И кризата първоначално наистина бе привнесена само отвън. Единственото което трябваше да направим е да засилим оборота на парите. А не да го стопираме.

И така в началото на година 5 от първата депресия породена от вопиюща неграмотност на управляващите се намерихме с балансирани източници на финансиране на банките. Вече кредитите се финансират с депозити и нуждата от деливъридж на банките е минимална. Правителството ни успя да профука излишъка и да вземе нови кредити без никаква друга полза, освен да спре колапса, което то самото предизвика. И готови отново да расттем. Стига настоящия или следващия министър председател да не даде карт бланш на същото или на друго говедо в министерството на финансите, което отново да успе да прецака всичко поради вродена и придобита некадърност.

Коментар

• И си пия и си пея и много ми е гот

Коментар

ако следиш сектора , въпроса ти е излишен ......

Коментар

Working...
                                X