If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Какъв добър човек е Гетоф, цял месец пише във форума колко е лошо да се инвестира на БФБ, иска да предупреди да не вземе някой да се мине Като Майка Тереза е!
Е аз не го послушах и инвестирах още в началото на месеца колко ми е гадно сега ако знаешшшшш
The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Какъв добър човек е Гетоф, цял месец пише във форума колко е лошо да се инвестира на БФБ, иска да предупреди да не вземе някой да се мине Като Майка Тереза е!
Мнението ти отразява желание, а не действителност. Кой е купувачът и какво цели? Защо този търг само няколко седмици по-рано беше неуспешен и какво толкова се промени за няколко дена? Или трябваше да бъде променено? 1.38 бе минималната на търга, защото пазарната беше 1.50 лв. Няма нищо по-нормално. Защо по твоята теория ще се търгуват само позиции на ТИМ, а сакън да се освободят пари трябва да се чака...Това не е нормално, една Софарма например заслужава не по-малко да се търгува активно, една ПИБ не по-малко от ЦКБ. Или фундаментът на ТИМ-акциите е по-голям? Аз не съм чувал GAZ да са намерили нещо или пък заводът в Провадия да е работил и един ден. Реално работят застрахователят, авио-превозвачът, летищата, пристанищата, банката и редица кафета, дискотеки и хотели. Като изключим баМката нищо, което да се раздели с акционерите. А пък там пак нищо няма да видят акционерите, защото ЦКБ скоро няма да разпредели дивидент. Ще си държите хартийки. Тарикатие ще правят пари, а донорите ще спонсорират. Винаги е било така. Сигурно ще кажеш, че мастодонът Химимпорт притежава голяма част от бизнеса им. Да, ама не. Повече не искам да влизам в подробности, но всичко, което пишеш е това, което ти се иска, а не това, което е.
Виж сега Гетов,мисля,че няма какво да обяснявам,но все пак.....
Има един прост закон за търсенето и предлагането.Равновесната цена се установява ,когато тя задоволява и продавачите и купувачите.При наличие на по-голямо търсене от предлагането ,цената се покачва .....и обратно.Всичко това е при ХИМа ....има огромно търсене,не случайно и на търга имаше и два пъти презаписване.Забележи,че от цена 1.28 там минималната на изпълнение беше 1.38....Не знам вие как ги мислите....аз гледам Фактите....а те са....ръст от над 100%,много големи обеми (в сравнение с други позиции)
От друга страна,ако излизащите от ТИМ позициите влизаха другаде,трябваше да видим и там големи ръстова,ако теорията е на скачените съдове.Само ,че дружество като М+Ц ....ми вижте му обемите....никой не влиза там...Вижте и другите позиции....Няма оборот толкова голям.Което за мен означава,че продаващите при ХИМ и сие....изчакват пак там за евевнтуален спад...
За да има над 100% ръст означава ,че купувачите са много повече от продавачите..Къде влизат продавачите....амии не е казано ,че влизат другаде,може да са на кеш ,и да чакатт евентуално поевтиняване на същите позиции
Искам само да добавя че съм 99,5% в акции, но все пак ми се вижда че бутането е само при тези тимаджийските, а продалите там - явно пренасят парички в други позиции!
За да има над 100% ръст означава ,че купувачите са много повече от продавачите..Къде влизат продавачите....амии не е казано ,че влизат другаде,може да са на кеш ,и да чакатт евентуално поевтиняване на същите позиции
Не се връзвам аз на тези обяснения, защото и Патките паднаха много и оцк падна много и кремиковци падна много, ясно е защо, но това което се счучи с горе изброените е отразено в цената, а за другите да разбираме ли че се разминаха с най-лошото? това е действителен въпрос, не риторичен?
И все пак, не ви ли се струва странно това поскъпване основно при ЦКБ, Хим и Дървени храни? Ясно е че от там някой продаде и влезе в други позиции и така ги размърда.
Тони,не знам дали си чел Артър Конан Дойл...На едно място Шерлок Холмс обясняваше на д-р Уотсън своя метод...."Премахваш всички невъзможни версии,и която остане,колкото и странна да изглежда ,тя е правилната."
Жокер,защо след като е толкова гадна акцията на ХИМа ,на търга са играли с пазарни поръчки ...и като цяло имаше 2пъти презаписване....и забележи при цени два пъти над дъното
Разбира се, че ми се струва странно. От самото начало. Специалистите тук веднага имат обяснение - най-смачканите позиции най-бързо скачат, пружината е била много навита и т.н. Всеки забрави, че не случайно точно тези позиции паднаха по-силно от пазара. Това не означава, че ще трябва да скочат по-силно от него. Това действително е странно.
Не се връзвам аз на тези обяснения, защото и Патките паднаха много и оцк падна много и кремиковци падна много, ясно е защо, но това което се счучи с горе изброените е отразено в цената, а за другите да разбираме ли че се разминаха с най-лошото? това е действителен въпрос, не риторичен?
Искам само да добавя че съм 99,5% в акции, но все пак ми се вижда че бутането е само при тези тимаджийските, а продалите там - явно пренасят парички в други позиции!
Разбира се, че ми се струва странно. От самото начало. Специалистите тук веднага имат обяснение - най-смачканите позиции най-бързо скачат, пружината е била много навита и т.н. Всеки забрави, че не случайно точно тези позиции паднаха по-силно от пазара. Това не означава, че ще трябва да скочат по-силно от него. Това действително е странно.
И все пак, не ви ли се струва странно това поскъпване основно при ЦКБ, Хим и Дървени храни? Ясно е че от там някой продаде и влезе в други позиции и така ги размърда.
е а нима последните 2-3 години не гледаме рали по другите борси, а тука не се мъчим?
На там е посоката - споко Ей го аз като човек с по-консервативен портфейл от началото на годината съм +20% и чакам още 10% дивиденти - бива!!!
Така е! Трябва да се гледа дългосрочно и най - вече човек да има търпение.
Коментар