If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Раздел Тринадесети
СПИРАНЕ НА ТЪРГОВИЯТА С ЕДНА ИЛИ ПОВЕЧЕ ЕМИСИИ
Чл. 65. (1) Съветът, при условията на чл. 91 от ЗПФИ, има право да вземе решение за спиране на търговията с допуснати до търговия емисии финансови инструменти в следните случаи:
1. при настъпване на събитие, свързано със съответните инструменти или техния емитент, което може да окаже влияние върху цената им;
2. при откриване на производство по преобразуване==
И пак не ми е ясно защо сега ги спряха.....
Търговията трябваше да се спре още понеделник преди сесията!
Иначе ти изчезна веселостта от деня нещо когато се забавляваше с писанията ми .... , сиреч вече си на дълги вълни.
Абе това съобщение от комисията ли дойде?
Тези правят ли разлика между Правилник на БФБ и Правила за търговия на БФБ?
Раздел Тринадесети
СПИРАНЕ НА ТЪРГОВИЯТА С ЕДНА ИЛИ ПОВЕЧЕ ЕМИСИИ
Чл. 65. (1) Съветът, при условията на чл. 91 от ЗПФИ, има право да вземе решение за спиране на търговията с допуснати до търговия емисии финансови инструменти в следните случаи:
1. при настъпване на събитие, свързано със съответните инструменти или техния емитент, което може да окаже влияние върху цената им;
2. при откриване на производство по преобразуване==
Във връзка с постъпило в БФБ-София АД уведомление от Комисията за финансов надзор относно откриване на производство по налагане на принудителна административна мярка, на основание чл. 65, ал. 1, т. 1 от част IV от Правилника за дейността на “Българска фондова борса-София” АД, временно се спира търговията с емисията акции, издадени от ЧЕЗ Разпределение България АД (3CZ), ЧЕЗ Електро България АД (1CZ), Енерго-про Мрежи АД (2EG) и Енерго-про продажби АД (4ES) за срок от 3 работни дни, считано от 20.02.2013 г.
Тия съвсем луднаха....
Току що ми спряха акции за над 10 К...
даже и основание няма....
Абе това съобщение от комисията ли дойде?
Тези правят ли разлика между Правилник на БФБ и Правила за търговия на БФБ?
Във връзка с постъпило в БФБ-София АД уведомление от Комисията за финансов надзор относно .....
Тия съвсем луднаха....
Монти,
Неприятно е, факт.
Има поне две страни.
Предприемане на действия срещу един нов оператор като Енерго Про, който още практически няма никаква история във взаимоотношенията си с регулаторите, е едно доста трудно обяснимо и защитимо действие.
Предприемане на мерки само срещу ЧЕЗ би изглеждало като едно малко принудено, пресилено, несиметрично действие. Още повече, че преди да им се срине сайтът, излязоха с твърдение, че никога не са получавали от регулатора официално предупреждение.
Може би трябва да се гледа като на сложна процедура и печелене на време, докато се вземат решения.
Пак игри.
Ще видим.
Във връзка с постъпило в БФБ-София АД уведомление от Комисията за финансов надзор относно откриване на производство по налагане на принудителна административна мярка, на основание чл. 65, ал. 1, т. 1 от част IV от Правилника за дейността на “Българска фондова борса-София” АД, временно се спира търговията с емисията акции, издадени от ЧЕЗ Разпределение България АД (3CZ), ЧЕЗ Електро България АД (1CZ), Енерго-про Мрежи АД (2EG) и Енерго-про продажби АД (4ES) за срок от 3 работни дни, считано от 20.02.2013 г.
Тия съвсем луднаха....
Тия съвсем луднаха....
Да видим дали взимането на лиценз ще се отрази на останалите желаещи да приватизират наши дружества...БФБ я чака това. но според мен случващото се ще има отрицателно влияние.
Ми за какво да говорим, то скоро няма да има никой останал
Да видим дали взимането на лиценз ще се отрази на останалите желаещи да приватизират наши дружества...БФБ я чака това. но според мен случващото се ще има отрицателно влияние.
Коментар