IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Като коментирате фондовете имайте предвид, че това са пенсионни фондове а не инвестиционни такива.
    Life won't wait for you.

Коментар

• УПФ ДОВЕРИЕ
      УПФ ДСК РОДИНА
      УПФ Ай Ен ДЖИ
      УПФ Пенс. Институт
      УПФ СЪГЛАСИЕ
      УПФ АЛИАНЦ

ето батка тия намерих
      милиончетата се покачват всяка годинка (и така до 2023 ако не се лъжа), а акциите все още са на доста консервативни нива - ти как мислиш?
      Last edited by tony1975; 31.03.2013, 12:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
        Монтесо ти пак се правиш че не разбираш.

Не не ми пука за ТИМ или фондовете им, но много ми се иска в тоя форум да не се хвърлят празни приказки. Тук не е пазара.
        Правиш твърдение / 60% от вложенията им били избушленяци и свързани / , подкрепи го с сметки какво по нормално от това! Готов съм да се хвана на бас че процента е по-малък !

Подкрепи твърдението си с сметки. Така ще си полезен и на себе си и на другите, Това което правиш в момента е леене по месечината, не помага а вреди на форума.
        Пука ти .... иначе нямаше да пуснеш такава глупост консервативен и прекалено диверсифициран ...
        А и обяснението бе готино за 130 акции .... само че 90% от парите са в ТИМ акции ....
        Марков не ти ли писна да пишеш дитирамби в чест на ТИМ ...интересно как можа да видиш че е консервативен портфеил с тези вложения в всички страни под натиск около Гърция и ТИМ акции и облигации...
        Само виж Капитал колко статии са написали в тази насока .....

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
          ето и къде си слага 20те млн. Пенсионносигурителен институт УПФ
          Все още не намирам Алианц и Бъдеще
          Тони, дай на Доверие ...че не го намирам.
          Този е дребна риба ,но си е купувал Енерго ПРО мрежи и Каолин ...
          Поне там ще съм спокоен че само тях ще ги държа пред изборното време ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
            Марков ,
            тук не е до мозък ...а до първо отделение смятане. Хората са дали всичко. А че не можеш да сметнеш големите числа който с ТИМ акции и облигации ,говори за това че си скаран с математиката и реалната престава за действителноста..
            който и да питаш от форума ,всеки ще каже че портфеила е на ТИМ и сие... само за теб е друг...
            Отдавна се явяваш защитник на тази групировка и нейните вложения ,което навява други мисли за свързаност не само в акциите.... ....
            Монтесо ти пак се правиш че не разбираш.

Не не ми пука за ТИМ или фондовете им, но много ми се иска в тоя форум да не се хвърлят празни приказки. Тук не е пазара.
            Правиш твърдение / 60% от вложенията им били избушленяци и свързани / , подкрепи го с сметки какво по нормално от това! Готов съм да се хвана на бас че процента е по-малък !

Подкрепи твърдението си с сметки. Така ще си полезен и на себе си и на другите, Това което правиш в момента е леене по месечината, не помага а вреди на форума.
            Last edited by markov; 30.03.2013, 17:17.
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
              Да, това важи за тях.
              Но не и за индивидуалните инвеститори.
              Изкуството е да усетиш кога се скапва коня ти и да скачаш на по свеж.
              Както Фортито наскоро добре цитира дядя си Бъфя - прекаленото диверсифициране е за тия де хал хабер си нямат какво да правят.
              Фондовете понеже много са умни борбата им е да успеят да покрият поне инфлацията.
              При нас е друго - не можеш ли да я биеш всяка година поне 2-3 пъти инфлацията - не си заслужава да си на борсата.
              Има тука един колега 15%, да е жив и здрав.
              Еми това е минимума за мене към който би трябвало да се стремим. На всеки 5 години да си удвояваме парите, на 8 - да утрояваме, а на 10 - учетворяваме.

Тъй мисля аз.
              Дай боже всекиму. Все пак сме в темата за оптимизма
              Разликата между пенсионен фонд и индивудуални инвеститори е елементарна. ПФ трябва да изкара средното за пазара. Това е. Всичко над средното е супер, всичко под средното е силно неприятно особено ако за няколко години. Целта на ПФ не е да прави някой богат, а да гарантира колкото се може че някой няма да бъде беден - поне не поради тяхна вина.

Индивуалния инвеститор от друга страна може да има много най-различни цели. Едни играят за да забогатеят. Те нормално приемат много по-висок риск и съвсем нормално много от тях се дънят яко. Нещо което един ПФ не може да си позволи.

Майсторството е с диверсифициран портфейл, който намалява риска да постигаш по-високо от пазара. Да постигаш по-високо от пазара с недиверсифициран портфейл е късмет - каквото ще иначе да си мисли човек. Това си е игра на рулетка.

Много хора които са на пазара от скоро и са хванали едно две добри движения почват да си вярват че това е нормално и всъщност вместо да си увеличават диверсификацията да я намаляват. Личното ми виждане е че това е огромна грешка. Човек трябва да тръгва от гледна точка че е бърка, а не че е прав. И ако приема тази правилна гледна точка нормалното действие е да намали възможността да бърка, а не да увеличи възможността да е прав. Второто просто не може да го направи поради чисто физичните закони че бъдещете е невъзможно да бъде видяно.

Цялото обучение, цялото образование насочено към инвестиции и финанси има една единствена цел - да намали вероятността да бъркат. Не ги учи да печелят, а как да губят по-малко.

А това става с диверсификация. не е въпроса дали да се диверсифицира, а как да се диверсифицира.

Целия този ферман го изписах защото ми се струва че си си повярвал прекалено много. И ще глътнеш вода ако не си промениш гледната точка. Да биеш инфлацията постоянно е всъщност една много амбициозна цел. Да биеш инфлацията двойно или тройно - и това да става година след година е на границата на невъзможното. Единици са хората в света които са успявали да го постигат - и всички те са милиардери и по над 70 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                И на ДСК им изглежда ок портфейла, всъщност е дори по-добре балансиран по държави от този на Ай Н Джи, макар че пък изглеждат малко повчеко влезли в ресурсни компании, а не е чак толкова безопасно да се залага толкова силно на един кон.
                Да, това важи за тях.
                Но не и за индивидуалните инвеститори.
                Изкуството е да усетиш кога се скапва коня ти и да скачаш на по свеж.
                Както Фортито наскоро добре цитира дядя си Бъфя - прекаленото диверсифициране е за тия де хал хабер си нямат какво да правят.
                Фондовете понеже много са умни борбата им е да успеят да покрият поне инфлацията.
                При нас е друго - не можеш ли да я биеш всяка година поне 2-3 пъти - не си заслужава да си на борсата.
                Има тука един колега 15%, да е жив и здрав.
                Еми това е минимума за мене към който би трябвало да се стремим. На всеки 5 години да си удвояваме парите, на 8 - да утрояваме, а на 10 - учетворяваме.

Тъй мисля аз.
                Дай боже всекиму. Все пак сме в темата за оптимизма

Коментар

• ето и къде си слага 20те млн. Пенсионносигурителен институт УПФ
                  Все още не намирам Алианц и Бъдеще

Коментар

Не знам дали те го правят, но при положение че съм убеден че няма да им вземат лиценза, ако го купуват сега има огромна вероятност да направят доста сериозни печалби от тези си покупки.

И аз лично ако вече не си бях достигнал личния лимит в тази компания бих купувал сега. Разбира се това е лично мое мнение и не е препоръка за каквото и да било.
                    Ами ако знаеш за кой купуват СИС... тях ти засичаме няколко пъти при покупки при Енерго ПРО и ЧЕЗ....

Коментар

Аз също ги харесвам ,но съм сигурен на 70 % че ще им го вземат....
                      Проблема е как да изкараме някой леФ при вземането му....
                      Не знам дали си разбрал но фондовете на ТИМ ,крепят акцията в интервала на 1240-1300 лева....
                      Защо го правят...
                      Не знам дали те го правят, но при положение че съм убеден че няма да им вземат лиценза, ако го купуват сега има огромна вероятност да направят доста сериозни печалби от тези си покупки.

И аз лично ако вече не си бях достигнал личния лимит в тази компания бих купувал сега. Разбира се това е лично мое мнение и не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

Аз харесвам ЧЕЗ. На 99% съм сигурен че няма да им вземат лиценза, а ако почнат да дават и нормални дивиденти след това ще е просто прекрасна инвестиция.
                        Аз също ги харесвам ,но съм сигурен на 70 % че ще им го вземат....
                        Проблема е как да изкараме някой леФ при вземането му....
                        Не знам дали си разбрал но фондовете на ТИМ ,крепят акцията в интервала на 1240-1300 лева....
                        Защо го правят...

Коментар

• Чшшшш лихвите по тия депозити много паднали бе!!!
                          Имам един Свободен депозит в Пиб - дето се сещам за него на 2год. да се поогледам.
                          Много паднала тая доходност за година е 4-6%(като от тях вадим и данък)!!!

Коментар

Супер е портфеила им ....Само ЧЕЗ е лоша инвестиция ,но откъде да знаят...
                            Чуждите вложения са добри ....
                            Аз харесвам ЧЕЗ. На 99% съм сигурен че няма да им вземат лиценза, а ако почнат да дават и нормални дивиденти след това ще е просто прекрасна инвестиция.

Коментар

И на ДСК им изглежда ок портфейла, всъщност е дори по-добре балансиран по държави от този на Ай Н Джи, макар че пък изглеждат малко повчеко влезли в ресурсни компании, а не е чак толкова безопасно да се залага толкова силно на един кон.
                              Супер е портфеила им ....Само ЧЕЗ е лоша инвестиция ,но откъде да знаят...
                              Чуждите вложения са добри ....

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Коментар

Working...
                                X