IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
    Мозък Монти , мозък ти трябва , щото много ти личи че го няма
    Ама не ми се наддумва повече , ясно е че конкретика в числа няма да вкараш , повтаряш като развален грамофон едно и също
    Марков ,
    тук не е до мозък ...а до първо отделение смятане. Хората са дали всичко. А че не можеш да сметнеш големите числа който с ТИМ акции и облигации ,говори за това че си скаран с математиката и реалната престава за действителноста..
    който и да питаш от форума ,всеки ще каже че портфеила е на ТИМ и сие... само за теб е друг...
    Отдавна се явяваш защитник на тази групировка и нейните вложения ,което навява други мисли за свързаност не само в акциите.... ....

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
      Най-близко до моите виждания.
      Леко съм разочарован, че нямат европейски акции към края на 2012. Все пак от акции се печели и от рисковите премии, а не само от следване на тренда, каквото ми се струва че правят. Доста страхливо подхождат към чуждите си инвестиции като се забелязва откровено бягство от всичко което им прилича на рисково, а прекалената концентрация в САЩ може да им изиграе кофти номер.
      Но като се има предвид че аз пък съм яко в европейски, може би не е толкова зле ПФ където са ми пенсиите да са в американски

За българския им портфейл мисля че е доста добре балансиран.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
        Марков,
        престани да се правиш на откривател на топлата вода...
        В правилниците и законовите разпоредби има указания колко трябва да са в акции и дялове ,колко в облигации и колко в пари в брой....
        Проблема е в това къде са вложени в кой акции и облигации .....
        Та 60 % са шит...
        Повтарям за дървените глави...
        Ако имаш 100 милиона и 120 броя акции имаш за 5 милиона и 10 ТИМ акции за 90 милиона за теб означава прекалено диверсифициран
        Акции на Велграф , Галата ,Сила , Варна ,Варна плод , Химснаб и другите шитове са тези с многото милиони плюс ЧЕЗ...
        При ДФ е същото ....ЦКБ и сие с най голяма тежест...
        При облигациите на същите тези шитове са най голяма тежест ....
        Чуждите ...
        Ами Румъния ,Словения ,Унгария. там с колко ли са паднали дълговите книжа....
        Банкови акции който са на най ниското положение от две години....
        Ами лихвите не повече от 2% средно по българските книжа ;;;
        Очила Марков ,очила...
        Мозък Монти , мозък ти трябва , щото много ти личи че го няма
        Ама не ми се наддумва повече , ясно е че конкретика в числа няма да вкараш , повтаряш като развален грамофон едно и също
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
          ПОК Ай Ен Джи - За компанията - Инвестиции - Структура на портфейла УПФ
          Най-близко до моите виждания.
          Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение

Само Софикс ли се сеща за какво става дума? А ние заедно с отегчените, да се огледаме да проверим, дали смукача не заяжда
            Не е препоръка... !!!
            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
              Напред избушеняци!!! Kлатете пазара!!! За да може тарикатът от Сарафово да наклати вас и да ви барне кинтитие Кой е тоя тарикат сетете се вие
              Тарикати в тази държава, бол...
              Прецаканото, трябва да дадеш още инфо...

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                Напред избушеняци!!! Kлатете пазара!!! За да може тарикатът от Сарафово да наклати вас и да ви барне кинтитие

Коментар

Теб като те хванат на тясно в твърденията си обичаш много да сменяш темата

Въпреки това обяснявам какво съм имал впредвит :

- под " прекалено диверсифициран " имам предвид че преброих на първо четене над 130 вида книжа, среден размер на инвестиция в един вид актив под 1 %

- " консервативен " защото около 75 % от активите са вложени в лихвоносни книжа и инвестиции който не носят повече от 6-7 % но за сметка на това според икономическата теория и са относително по - безрискови от акциите.

Даи сега таблицата за твоето твърдение за 60%
                  Марков,
                  престани да се правиш на откривател на топлата вода...
                  В правилниците и законовите разпоредби има указания колко трябва да са в акции и дялове ,колко в облигации и колко в пари в брой....
                  Проблема е в това къде са вложени в кой акции и облигации .....
                  Та 60 % са шит...
                  Повтарям за дървените глави...
                  Ако имаш 100 милиона и 120 броя акции имаш за 5 милиона и 10 ТИМ акции за 90 милиона за теб означава прекалено диверсифициран
                  Акции на Велграф , Галата ,Сила , Варна ,Варна плод , Химснаб и другите шитове са тези с многото милиони плюс ЧЕЗ...
                  При ДФ е същото ....ЦКБ и сие с най голяма тежест...
                  При облигациите на същите тези шитове са най голяма тежест ....
                  Чуждите ...
                  Ами Румъния ,Словения ,Унгария. там с колко ли са паднали дълговите книжа....
                  Банкови акции който са на най ниското положение от две години....
                  Ами лихвите не повече от 2% средно по българските книжа ;;;
                  Очила Марков ,очила...

Коментар

• Напред избушеняци!!! Kлатете пазара!!! За да може тарикатът от Сарафово да наклати вас и да ви барне кинтитие Кой е тоя тарикат сетете се вие
                    Не е препоръка... !!!
                    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Мислех че Доверие са излезли от АТЕРА, 20млн има УПФ-то в СФАРМ , уау!
                      да и на ДСК е готин!

Коментар

Сега защити думите си ...диверсифициран и консервативен портфеил ...
                        Защото за мен тези думи са валидни само ако живеем в Република ТИМ....
                        Теб като те хванат на тясно в твърденията си обичаш много да сменяш темата

Въпреки това обяснявам какво съм имал впредвит :

- под " прекалено диверсифициран " имам предвид че преброих на първо четене над 130 вида книжа, среден размер на инвестиция в един вид актив под 1 %

- " консервативен " защото около 75 % от активите са вложени в лихвоносни книжа и инвестиции който не носят повече от 6-7 % но за сметка на това според икономическата теория и са относително по - безрискови от акциите.

Даи сега таблицата за твоето твърдение за 60%

Коментар

Ех Монтесо,
                          за да си припомниш какво написах по надолу

Не стига че не подкрепяш твърденията си с факти ами почна да ми слагаш думи в устата " балансиран" никога не съм казвал
                          Сега защити думите си ...диверсифициран и консервативен портфеил ...
                          Защото за мен тези думи са валидни само ако живеем в Република ТИМ....

Коментар

• Ех Монтесо,
                            за да си припомниш какво написах по надолу

Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                            Аз видях един прекалено диверсифициран и консервативен портфеил ,
                            слуховете бяха за много по големи инвестиции в свързани компании.
                            Не стига че не подкрепяш твърденията си с факти ами почна да ми слагаш думи в устата " балансиран" никога не съм казвал

Коментар

Ясно пак приказки на общо основание без конкретика , нищо ново под слънцето от теб
                              Когато казваш че е балансирен и консервативен даден портфеил ти казваш и защо....
                              Акциите са на 80 % шит и свързани ...
                              Дяловете също към свой ДФ повечето ......
                              Българските облигации са на свързани фирми и тоже шитове...
                              Чуждите инвестиции са под въпрос над 40 % заради това че са банкови инвестиции и държави под натиск а те в момента гърмят .......
                              Така че ти ще доказваш консервативният и балансирен портфеил с цифри
                              Посочих ти къде издишат книжата им и облигациите ...
                              Като не го приемаш си е твой проблем... Както вярата ти в ТИМ и акциите им ,така и тук....,
                              Празни приказки ,но ако беше продал сега щеше да си послушал празните приказни а не да искаш доказателства за тъпотията на тези при който си вложил паричките си...
                              Лека!

Коментар

Марков,
                                ти видя ли че над 60 % е в шитове и свързани компании ....видяли го...
                                А за 60% ти сам го написа, " нищо не се мъча да ти изкарвам " или изопачавам...

Коментар

Working...
                                X