If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Гледате ли Дау? Все по жал ми става за хората с кеш. Отиваме към 15К. Някъде към 16К ще почне да преливат и към пазари като нашия - не бойте се биковете ще дойдат и на БФБ, тогава 2006-2007 ще ви се стори като детска игра - ще е по силно оттогава
Втора серия въпроси от тримесечните анкети. Въпросът за ниво на излизане от акциите свързано с нивото на Софикса е зададен на ново поради 39 % отговорили предния път в горната граница на възможния диапазон. Сега диапазонът е разширен до 3000 - не ме съдете твърде строго
Здрасти Батя, как е БФБ през твоите очи през последните 2 месеца? Кога виждаш отново шанс за интересни движения? Питам сериозно...
Аз бях писал още преди около месец, че не можем да очакваме съществени движения на БФБ до изборите.
Времето до тогава може да се използва за наместване и напасване на портфейлите на всеки, спрямо очакванията му за след 12 Май.
Аз лично правя точно това към момента
Защо? БВП беше нещо като сума от стойността на стоките и услугите произведени в рамките на една държава през определен период от време. В кръга на шегата да не забравяме, че в рамките на нашата държава основно се усвояват/крадат евросредства. Т.е нашата икономика не работи, а чака да и се даде. Като нищо БВП е толкова ниско, че и 70 млн. да се отразят значително в процентно изражение.
Защо? БВП беше нещо като сума от стойността на стоките и услугите произведени в рамките на една държава през определен период от време. В кръга на шегата да не забравяме, че в рамките на нашата държава основно се усвояват/крадат евросредства. Т.е нашата икономика не работи, а чака да и се даде. Като нищо БВП е толкова ниско, че и 70 млн. да се отразят значително в процентно изражение.
БВП отчита стоките за крайно потребление и в него влиза дори залежалата стока в склада на бай Иван!
Да не забравяме, че от тази година беше увеличен акциза на горивата, което до определена степен може да компенсира прогнозното намаляването на приходите от акцизи, а другото е че спад приходи от акциза не ни е проблем защото 95% от него са за ЕС като за нас остават 5% трошички.
Абсолютен анекдот тези 70 млн. да са причината за 9 стотни спад в прогнозния ръст на БВП.
„Финансовото министерство очаква с 400 млн. лв. по-малко приходи", пише в. „24 часа"
Служебният финансов министър Калин Христов коригира прогнозата за икономически ръст за тази година, заложен от предшественика му Симеон Дянков. Това е записано в проект за новата двегодишна прогноза, обявена на сайта на финансовото министерство. Документът трябва да бъде одобрен от Министерския съвет.
Според него икономиката ще порасне с 1%, а не с 1,9%, както е заложено в тазгодишния бюджет. От новите прогнозни сметки излиза, че заради по-ниския ръст на икономиката в хазната може да се очаква като приходи от данъци да влязат с 220 млн. лв. по-малко в сравнение със записаните в бюджета - съответно 150 млн. лв. по-малко от акцизи и със 70 млн. лв. по-малко от ДДС.
Абсолютен анекдот тези 70 млн. да са причината за 9 стотни спад в прогнозния ръст на БВП.
Коментар