IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Борсата лека-полека излезе в лятна ваканция...

Коментар

• Депозити, договорени за ползване след предизвестие до 3 месеца :

декември 2012 в хиляди левове 6657564
      май 2013 в хиляди левове 8540587
      http://stat.bnb.bg/bnb/dd/Short_MS_new.nsf/fsWebIndexBG

Нормално ли е това увеличение ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
        Да, над 100% защото включвам известно финансиране.
        Лоста си е чудесен инструмент, стига да се използва внимателно и в точното време.
        Примерно от началото на годината правиш 54% доходност, а плащаш по финансирането си лихва 5-6%. Въпроса е да знаеш кога да удариш спирачката. Аз лично още се уча на това изкуство
        Аз лично на БФБ не използвам маржин, но на чужди използвам. Основния ми портфейл го държа в дългосрочни акции - такива които смятам че ще си развият пълния потенциал за три до пет години. А маржина използвам само от време на време за краткосрочни позиции - такива три до шест месеца, където се е реализирал вече ясен катализатор за дадено движение, липсва краткосрочна ясна заплаха и смятам че краткосрочния тренд, както при компанията така и на пазара на който се търгува е нагоре. Ако на дългосрочните търся по няколко стотин процента печалба, на краткосрочните максимума ми май е 20%, но често го правя и за 5-10%, като и аз не си позволявам позициите ми на маржин да минат 20% от останалите - в по-голямия случай ги държа до 10%, защото си стават издънки и грешни преценки.

Коментар

Не залитай в крайности. И това няма да се случи.
          Дори от безочливост да не хвърли оставка, заради протестите и изостреното обществено внимание, Олигархски няма да си позволи и големи золуми.
          Отделно на БФБ останаха доста малко "треперещи ръчички". Напротив, има кеш и играчи с по-дългосрочни намерения, които ще използват всяко леко потъване за да си попълват портфейлите.
          Така че засега сме обречени на странично движение...
          Да залитам в крайности ли ?
          То само едно от гадните ми предчувствия за есента-зимата да се осъществи и индексите ще се срутят.
          Стига само руснаците да ни осъдят (както "умно" отсече че ще го направят сегашния ни МП), НЕК-а да фалира (с двата крака е вече вътре) или ония гладните и лошите кога излязат с тоягите и т.н. - и сме цункали поне 300.
          Не се надявай че няма да върши глупости Олигарски понеже има протестиращи. Той е кукла без дума и каквото му наложат кукловодите - това прави.

Ако бе служебен премиер назначен от президента - отдавна да сме минали 500 и забравили. Ама уви...чакат ни изпитания.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            Аз пък го чакам да ни обясни, кои са позитивните новини , които ще вдигнат индексите след падането на Орешарски
            Защо са ти позитивни новини!? Батката казва че има кеш, и даже и репо. Значи позитивните новини са само за украса.
            Не е препоръка... !!!
            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

ИМА МНОГО БАЛОНИ

има има, вият се в небето турбулентно, докато съскайки издухат мощно нагнетения въздух
              Сега зора му е, да набута картофа на някой кандидат-милионер в синергон например
              Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                Как залагаш 120%? С репа ли си?
                +++
                Не е препоръка... !!!

Коментар

• ИМА МНОГО БАЛОНИ

Коментар

Лоста си е чудесен инструмент, стига да се използва внимателно и в точното време.
                    Примерно от началото на годината правиш 54% доходност, а плащаш по финансирането си лихва 5-6%. Въпроса е да знаеш кога да удариш спирачката. Аз лично още се уча на това изкуство
                    ВНИМАНИЕ - БАЛОН!
                    Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                      ...
                      Ма всичко това няма да стане преди Олигарски да ни задъни до 250-300.
                      А он това го може дори и когато няма (уж) криза. Справка - Февруари 2009.
                      ...
                      Не залитай в крайности. И това няма да се случи.
                      Дори от безочливост да не хвърли оставка, заради протестите и изостреното обществено внимание, Олигархски няма да си позволи и големи золуми.
                      Отделно на БФБ останаха доста малко "треперещи ръчички". Напротив, има кеш и играчи с по-дългосрочни намерения, които ще използват всяко леко потъване за да си попълват портфейлите.
                      Така че засега сме обречени на странично движение...

Коментар

• Вие напълно откъснахте политиката от икономиката и проектирахте собствените си очаквания върхо ръстовете

ПО ВРЕДНИ ЗА БОРСАТА И ПРОСТИ МИНИСТРИ , КАТО ТЕЗИ НА ГЕРБ НЕ Е ИМАЛО

Коментар

Аз пък го чакам да ни обясни, кои са позитивните новини , които ще вдигнат индексите след падането на Орешарски
                          То самото падане ще е достатъчно.
                          Както и ако пазара види че Владо черешката няма шанс да стане финмин.
                          Ще се изстреляме яко.

Ма всичко това няма да стане преди Олигарски да ни задъни до 250-300.
                          А он това го може дори и когато няма (уж) криза. Справка - Февруари 2009.

Бе майната му, и надоле и нагоре - екшън важното да има, се ще има и кяр.
                          Ръъъссстттт на оптимизма !

Коментар

• http://www.darikfinance.bg/novini/96357

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                              Как залагаш 120%? С репа ли си?

Коментар

• Борсата няма да се развие нито от падане нито от ново правителство, а от променяща се ситуация която да доведе чужди инвеститори. От държавата зависи да се ограничи бумащината и да се наблегне на проблемите които затрудняват бъдещите предприемачи и бизнеса. Проблемите са толкова много, че може да се напишат хиляда книги за тях и некадърниците които ни ги създадоха...

Коментар

Working...
                                X