If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Да, в следващите 3 - 5 г. БФБ ще е нагоре.
На това съм заложил 120% от парите си
Краткосрочни движения не ме вълнуват много. А откакто почнаха протестите твърдя че докато не падне Олигархски няма как да очакваме покачване.
Днес имаме много оптимистична новина за БГ и БФБ в частност:
Ето че започват да се появяват доста добри алтернативи на сегашните парламентарно представени партии.
Батя, борсата няма да падне при падане на правителството само ако е сигурно че ГЕРБ няма да има място в последващо правителство. За момента сегашното правителство е най-добре за БФБ... ама какво ли ти го обяснявам като ти си знеш... За Саша Безуханова вероятно е трябвало да си ходи от HP и се възползва от създалата се ситуация по максимално добър за нея начин
Това е добре, че се промени и уточни за 3-5 години, защото често съм чел и прогнози за 500 в близък план..А потвърждаваш ли прогнозата си, че индексите ще паднат , когато падне Орешарски
Батя ,държиш ли още на твоята прогноза за покачване на индексите- стори ми се , че доста настоятелно е налагаше с предишни постове
Да, в следващите 3 - 5 г. БФБ ще е нагоре.
На това съм заложил 120% от парите си
Краткосрочни движения не ме вълнуват много. А откакто почнаха протестите твърдя че докато не падне Олигархски няма как да очакваме покачване.
Днес имаме много оптимистична новина за БГ и БФБ в частност:
Борсата с нова страница, промотираща премиум сегмента Twitter Борсата с нова страница, промотираща премиум сегмента 11 юли 2013 | 12:39 41 0 От 22 юли на разположение на инвеститорите ще е нова страница, на която Българска фондова борса ще предостави повече графични възможности, свързани с така наречения премиум сегмент. „На този сегмент са листнати седем емисии, като целта е това да е витрината на българския фондов пазар“, коментира Георги Български, член на Съвета на директорите и директор „Търговия, емитенти и членство“ в БФБ. Новите възможности ще включват графично представяне на дневното изменение, опции за сравнение между емисиите, проследяване и сравняване на търгуваните обеми, както и допълнителна финансова информация за основните финансови съотношение на дружествата и пазарната им капитализация. В удобен графичен вид инвеститорите ще могат да проследяват тежестта на компаниите, както и обемите, търгувани на премиум сегмента, в сравнение с останалите сегменти на търговия. От борсата обещаха по-нататък подобна нагледна и удобна за ползване информация да има и за водещите индекси. Междувременно като „пълна бъркотия“ определиха от ръководството на БФБ настоящото положение на облигационния пазар. Този пазар има нужда от сериозна регулация и вкарване в правна рамка, смятат експертите. В момента няма яснота какво се случва, ако един емитент не спази поетите пред борсата ангажименти относно датите на плащанията по купоните, прави промени в емисията (без да уведоми борсата), както и едностранно променя стандартизираните срокове на плащанията по облигациите. Не е ясно и какво се случва и как да се изчислява цената на облигациите, когато амортизационните планове не се спазват или на датата на падежа няма плащане по задълженията. Всички тези неща трябва много по-стриктно да се регламентират в правилника на борсата и впоследствие да минат през законова регламентация, допълни Георги Български.
Коментар