IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
    Затворих я вече за да има съпоставимост с другите. Обмислям от следващата година да ползвам друг сайт за анкети - този позволява само 100 попълвания безплатно. Предни години това не беше проблем, но постепенно анкетите започнаха да се попълват все повече. Анкетите все пак трябва да се правят в някакъв сравнително кратък диапазон от време - примерно седмица най-много, за да отчитат моментното настроение.
    ама как така я затвори, не можах да си запиша моите избушеняци
    (добре, че каза че е затворено, ...поне да не се мъча)
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Затворих я вече за да има съпоставимост с другите. Обмислям от следващата година да ползвам друг сайт за анкети - този позволява само 100 попълвания безплатно. Предни години това не беше проблем, но постепенно анкетите започнаха да се попълват все повече. Анкетите все пак трябва да се правят в някакъв сравнително кратък диапазон от време - примерно седмица най-много, за да отчитат моментното настроение.
      Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

Обикновено се събират за 4-5 дена около 80 - 100 анкетирани. Критичният фактор е дали анкетата се намира в горната една трета на първата страница на форума и едновременно с това сравнително в челото на съответната тема. Мине ли на друга страница анкетата спира да се попълва. Тъй като е доброволна и същевременно доста дълга не очаквам да се попълва от много хора и отделно аз се опитвам да не спамя.

Иначе конкретно на въпроса - първата към момента е 97, а втората 62 пъти попълнена, така че първата ще я затворя днес а втората остава и за утре за да има горе долу съпоставимо количество отговори с предни тримесечия.

Благодаря на участвалите
        Биг, почитания. Моите впечатления за хода за анкетата - в началната фаза не знам дали е един и същ или няколко спекулантчета, които флудят анкетата - попълва се основно спекулативно - отмятат се избушеняците в които държат хартии за суперподценени - като еврохолд, зхб и т.н. (извинявам се за терминологията - ползвам първоначалната презумпция, че всичко е избушено, преди да сме видели доказателството, че не ) та... спекулантчетата отмятат тези от които имат като подценени, а от другите, които нямат, но биха искали да имат като надценени. Иначе казано - там където е бъкано със спекуланти позициите са обикновено подценени и аз по това разбирам, къде са се набучили
        Сори играчори, обаче холда, инса и сие изобщо не са "подценени" (за мен) Да не казвам и кои други че пак ще ми наскочат и ще има "плач и скърцане със зъби"
        ++++ за биг беър
        ако можеш, задръж я по-дълго отворена, ще я бутаме на първа писта, за да отговорят повече играчори и да избягаме колкото може повече от виртуалните желания на майсторите на спекулата
        Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
          .... С тези 90% съвпадение си за никъде.

Успех!
          +++++++++++++ точно онези 90% - нахаканите
          Не е препоръка... !!!

Коментар

Резултатите всъщност показват спад на оптимизма, защото са по- лоши от предходната анкета.

Класация на българските акции 4Q 2013
            Едни викат - лошо, други викат - значи е време за покупки. Борса, да му евеш майката.

Коментар

• Резултатите всъщност показват спад на оптимизма, защото са по- лоши от предходната анкета.

Класация на българските акции 4Q 2013

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                По колко души приблизително са отговорили на двете анкети. За мен има някои доста изненадващи резултати, особено по отношение разбирането за подцененост и надцененост.
                Обикновено се събират за 4-5 дена около 80 - 100 анкетирани. Критичният фактор е дали анкетата се намира в горната една трета на първата страница на форума и едновременно с това сравнително в челото на съответната тема. Мине ли на друга страница анкетата спира да се попълва. Тъй като е доброволна и същевременно доста дълга не очаквам да се попълва от много хора и отделно аз се опитвам да не спамя.

Иначе конкретно на въпроса - първата към момента е 97, а втората 62 пъти попълнена, така че първата ще я затворя днес а втората остава и за утре за да има горе долу съпоставимо количество отговори с предни тримесечия.

Благодаря на участвалите

Коментар

• Макар че има и положителни новини НБГ май иска да продава ОББ заедно с повечето си останали банки в Източна Европа и е интересно кой ще я купи. Ако гръцките банки си продадат банките в България на силни международни играчи и се спре натиска за деливъридж върху икономиката ни, като нищо икономиката може и да дръпне по-бързо.

Коментар

• Участниците в анкетата очевидно са доста по оптимистично настроени от мен. Интересно ми е по какви точно критерии определят толкова много компании като подценени и в същото време толкова малко като надценени.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                      Имаше навремето една тъпня в ЗКПО, в която се казваше, че сделките между свързани лица не трябва да се различават /по спомен/ с повече или по-малко от 25% от пазарните.
                      Могат да се различават колкото си искаш , но не за данъчни цели

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                        А точно това трябва да те притеснява. С тези 90% съвпадение си за никъде.

Успех!
                        Благодаря, аз съм бърз и с железни нерви. Важното е да знам, че има много хора, които харесват акциите ми повече от мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                          Бих заложил добра сума, че тази прогноза ще се окаже грешна.
                          Считам шансовете й за успех на под 10%!
                          Батя, процентът започна ли да доближава 10?

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                            И ти ли си от тия за Софка 1000 ?
                            Не. 2/3 от акциите и в момента са надценени. Софикс 1000 няма да видим много дълго време.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                              Моите оценки пък съвпадат на 90% с тези на пазара (ако приемем, че участниците в анкетата могат да репрезентират пазара). Което ме кара да се чувствам доволен, че съм направил убийствено портфолио.
                              И ти ли си от тия за Софка 1000 ?

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                                Моите оценки пък съвпадат на 90% с тези на пазара (ако приемем, че участниците в анкетата могат да репрезентират пазара). Което ме кара да се чувствам доволен, че съм направил убийствено портфолио.
                                А точно това трябва да те притеснява. С тези 90% съвпадение си за никъде.

Успех!

Коментар

Working...
                                X