IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от d0tc0m Разгледай мнение
    Утре още леко надолу и после UP до края на седмицата до SOFIX 610, така виждам нещата
    Засега познаваш.

Коментар

• Ето нещо интересно, което според мен в средно и дългосрочен период ще има доста влияние върху БФБ.

Закон за потребителска кредитна война

http://www.capital.bg/politika_i_iko...reditna_voina/

Днес депутатите окончателно приеха на второ четене промените в Закона за потребителския кредит, които целят да възстановят баланса между правата и интересите на банките и клиентите им. До миналата седмица, когато бяха гласувани промени, въвеждащи със задна дата таван върху годишния процент на разходите от малко над 50%, най-засегнати изглеждаха небанковите играчи, предлагащи бързи кредити. Сега повод за най-голямо недоволство отново имат банките.

Причината е новото изненадващо предложение на Янаки Стоилов (БСП), което беше прието. А именно всички промени да важат само за договори, сключени три месеца след обнародването, освен частта засягаща таксите за предсрочно погасяване при ипотеките, които ще важат и за стари заеми. Това отваря възможността за клиентите да рефинансират задълженията си при поява на по-добри условия и стимулира конкуренцията между банките, но създава и сериозни рискове за кредитна война между тях, която може да дестабилизира сектора.

Разбира се, статията е доста едностранно написана, но пък коментарите под нея са красноречиви.

Генерално го виждам влиянието на тази новина в бясна конкуренция между банките в България, което значи, по-малко печалба на самите банки, което значи, вероятно, може би и прочие думички, който показват несигурност, по-ниски печалби в целият сектор, това поне на първо време.
      От там, следствията в цените на акциите на банките всеки може да си ги прецени сам.
      Това пак казвам, е на първо време и ще е до време, в което се видят, различните политики на отделните банкови групи, и как тези политики ще спомагат за печалба на банките.
      Това, което само се допуска, че ще има агресивен играч, и ще доведе до евентуално намалявана на лихвите в целият сектор, е доста предпазливо казано.
      Според мен, ще има няколко агресивни играча и при банките ще има това, което се наблюдава в някаква степен сега при мобилните оператори, тоест, голямо прехвърляне от едно място на друго, но при банките мисля, че ще е доста по-сериозно като ефект за отделните потребители и от там, за икономиката.

В по-широк контекст, всичко това ще доведе да много по-ниски лихви по депозитите, което е ясно, че също е доста добре за БФБ.
      В обозримо време, просто добри лихви по депозити няма да има.Така да се каже, цената на ресурса ще се промени доста бързо.
      О там, може би, не веднага, но също в обозримо време, парите няма да има особен смисъл да седят на депозити.
      Къде ще отидат, и дали ще отидат на борсата, предполагам зависи от това, как се движи Софикс, и от това, доколко агресивни са фондовете, което инвестират на родната борса.
      Но това, което се наблюдава в доста други, по-развити страни вероятно е време да започне да се наблюдава и в България.

И може би още едно следствие, като за това не съм съвсем сигурен, но има вероятност и за това и то доста добра вероятност, при много добри условия за ипотеки, да се раздвижи отново строителният сектор и въобще, имотите.

Никакви препоръки разбира се. Но си е интересно, как една набързо приета поправка в някакъв закон, може да има такова голямо влияние върху икономиката.
      Разбира се, темата тук не е политика, но това също има влияние и кой знае, следва евровот все пак, запазването на статуквото, макар и недолюбвано от мнозина, може да е също добър вариант за БФБ....
      "Nothing shakes the faith of a true believer."

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
        Абе нкой ще обсни ли как се играе с марджин на БФБ и през кой посредник,или аз нещо съм недоразбрал......все пак темата е за оптимизъм на БФБ?
        Ако отвориш страницата на ИП Карол, ще намериш отговор на твоите въпроси.

Коментар

• Абе гледам много хубави анализи се появиха и това малко ми прилича на "Елате хиляди шарани " Хихихихи !!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
            О, не се притеснявай.
            Феновете на ТА дори и на такава сума може такъв научен анализ да ти изпраскат че да ти падне шапката.

Айде на софка 1000 !
            Най ми аресва тая дузина ( с цени и РЕ само, аче РВ ме е срам да цитирам) :

Софарм - 7.70лв / РЕ 34
            ПИБ 7.60 / 28
            Монбат 15.8 / 24
            Албена 87 /26
            МЦХ 27 / 36
            Ст.пл. 7.8 / 26
            СФТРД 7.7 / 25
            Газ 18.7 / 15
            Хика 6 / 30
            Емка 4 / 25
            Елхим 5 / 62
            БФБ 6.8 / 35
            +1
            Last edited by orakula; 08.04.2014, 23:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
              ако ти играеш без маржин, това не значи, че и всички други са така. Аз лично с търговия на финансовите пазари си изкарвам прехраната и за мен няма вариант "ако се сринат и станат 5-10 ст/ ще си чакам"

разглеждам всяка инвестиция с риск/печалба коефицент... колко ще рискувам за каква печалба... от нивото на покупка до стоп нивото ми са 15% да речем... ако рискувам 15%, то ще гледам да изкарам поне 45%. това е риск/печалба коефицент 1:3. Честно да си кажа от ЕУБГ ми се привижда поне 1:7 коефицент и то на първо време, но това са субективни неща и ще ги настройвам с времето и постъпващите нови входни данни, които да обработя с модела ми
              Абе нкой ще обсни ли как се играе с марджин на БФБ и през кой посредник,или аз нещо съм недоразбрал......все пак темата е за оптимизъм на БФБ?

Коментар

• Утре още леко надолу и после UP до края на седмицата до SOFIX 610, така виждам нещата

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                  Хм, хм , хм дращи ми нещо на гърлото, ама заради съакционера Ванко Давидов - нищо няма да кажа!
                  Няма го г-н Грозни- в другата тема избиха руснаците, обидиха всички съфорумци и обявиха Българите за Чеченци, ама тук явно са решили само оптимизъма да затрият.
                  Сух режим ... утре ще си купя от СФРАМ
                  Не е препоръка!
                  Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Хм, хм , хм дращи ми нещо на гърлото, ама заради съакционера Ванко Давидов - нищо няма да кажа! Подкрепям мосю Профит за Еврохолда, не ги знам графиките на ТА, но при холда ръста предстои, а тоя няма как да стане и без ръст на Инсчето .
                    Хайде........а нищо!

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                      Ами скуби бе! Какво чакаш, тебе ли да оскубят?
                      Всеки, който е дошъл тука трябва да знае че може да бъде оскубан.
                      Това и правя

Коментар

• Световните пазари май подкараха голямата корекция,заедно със събитията в
                        Украйна и картинката започва да се избистря.

Коментар

• Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнение
                          Купуват и продават когато има вю за посока , тренд и т.н.

Но като гледам как се люшкат са си гъски за скубане
                          Ами скуби бе! Какво чакаш, тебе ли да оскубят?
                          Всеки, който е дошъл тука трябва да знае че може да бъде оскубан.
                          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от d0tc0m Разгледай мнение
                            Същото беше и преди около седмица.

Специално при CCB - на 1.44 - не минават сделки, на 1.45 едвам мине някоя. Няма търговия. На следващия ден всеки купува чак до 1.60. И се чудя като стоеше на 1.44 защо не купувахте, а сега се избивате на 1.60.

Паника голяма.
                            Купуват и продават когато има вю за посока , тренд и т.н.

Но като гледам как се люшкат са си гъски за скубане

Коментар

• Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнение
                              Какво се промени във фундамента от вчера до днес та SOFIX е - 1.18% до момента?
                              Латино сериал...
                              Същото беше и преди около седмица.

Специално при CCB - на 1.44 - не минават сделки, на 1.45 едвам мине някоя. Няма търговия. На следващия ден всеки купува чак до 1.60. И се чудя като стоеше на 1.44 защо не купувахте, а сега се избивате на 1.60.

Паника голяма.

Коментар

• Какво се промени във фундамента от вчера до днес та SOFIX е - 1.18% до момента?
                                Латино сериал...

Коментар

Working...
                                X