If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
ако ти играеш без маржин, това не значи, че и всички други са така. Аз лично с търговия на финансовите пазари си изкарвам прехраната и за мен няма вариант "ако се сринат и станат 5-10 ст/ ще си чакам"
разглеждам всяка инвестиция с риск/печалба коефицент... колко ще рискувам за каква печалба... от нивото на покупка до стоп нивото ми са 15% да речем... ако рискувам 15%, то ще гледам да изкарам поне 45%. това е риск/печалба коефицент 1:3. Честно да си кажа от ЕУБГ ми се привижда поне 1:7 коефицент и то на първо време, но това са субективни неща и ще ги настройвам с времето и постъпващите нови входни данни, които да обработя с модела ми
Тук като кажеш, че с търговия си вадиш хляба и те мислят за извънземен
13% стоп ниво от кое ? От цената на покупката ? При търговията без маржин въобще не виждам смисъл от стоп. Ако се сринат и стана 5-10 ст. ще си чакам. Все някога пак ще дойдат на моето. Има хора при Еврохолда с по 4-5 лв. средна цена и не продават. Иначе с удоволствие бих добавял, ама нямам пари, а и съм набил 45% от портфейла си в Еврохолд.....
ако ти играеш без маржин, това не значи, че и всички други са така. Аз лично с търговия на финансовите пазари си изкарвам прехраната и за мен няма вариант "ако се сринат и станат 5-10 ст/ ще си чакам"
разглеждам всяка инвестиция с риск/печалба коефицент... колко ще рискувам за каква печалба... от нивото на покупка до стоп нивото ми са 15% да речем... ако рискувам 15%, то ще гледам да изкарам поне 45%. това е риск/печалба коефицент 1:3. Честно да си кажа от ЕУБГ ми се привижда поне 1:7 коефицент и то на първо време, но това са субективни неща и ще ги настройвам с времето и постъпващите нови входни данни, които да обработя с модела ми
Борисов живи и здрави към настоящия момент мисля да се съглася с теб... все пак имай едно на ум
Сега се замисли ако имаш такава прогноза в главата си и стоп нивото ти е 13%, а таргета след 30 години може да е 50 лв и съответно 5 000% колко ти е риск/риорд рейшиото и дали няма да си добавяш още на тези цени
Нищо не ти разбирам Пиши на български
13% стоп ниво от кое ? От цената на покупката ? При търговията без маржин въобще не виждам смисъл от стоп. Ако се сринат и стана 5-10 ст. ще си чакам. Все някога пак ще дойдат на моето. Има хора при Еврохолда с по 4-5 лв. средна цена и не продават. Иначе с удоволствие бих добавял, ама нямам пари, а и съм набил 45% от портфейла си в Еврохолд.....
Не пия във всяка къща, защото не във всяка сипват .
Борисов живи и здрави към настоящия момент мисля да се съглася с теб... все пак имай едно на ум
Сега се замисли ако имаш такава прогноза в главата си и стоп нивото ти е 13%, а таргета след 30 години може да е 50 лв и съответно 5 000% колко ти е риск/риорд рейшиото и дали няма да си добавяш още на тези цени
Мистър Профит, същото си мисля и аз за Q1 на Еврохолд. Ама не мога да допълвам щото всичко съм ушил на 1.04 а и няма смисъл да го правя докато е над средната ми. Днес в разговор казах на колегата 15% че до края на живота ми (разбирам поне 30 години) цени под лев при Еврохолд и под 1.9 лв. при Хима (на толкова съм ги купувал двете) няма да има.
Не пия във всяка къща, защото не във всяка сипват .
част от сделките ми на БФБ ги има описани тук в темата ми... доста добри са
ще ви дам още една... в момента купувам ЕУБГ... поръчките на 1.126 и 1.118 са мои. Купувам защото очаквам добри резултати за 1-то тримемесечие и защото техническия анализ дава страхотен момент за покупки. Краткосрочният сентимент е надолу, но това ще ми помогне да се изпълнят поръчките.
Нивото 1.00-1.08 е страхотна подкрепа и ако случайно го пробием ще затворя част от позицията и ще позиционирам по-ниско
и все пак Карол не е само Александър Николов и метода на техническият анализ
п.с. иначе за колегата по-долу няма по лесно от това да си казваш прогнозите,
трудното е като трябва да сложиш някои лев
Гари, евала за труда. Вижда се че има доста грешки, да... както и има попадения. Както е уцелил че ниво 530 ще е такова на което може да последва по-сериозна корекция... а тя се проточи 3-4 г. Като цяло не става нито за следене на съветите, нито за игра на контра Та извода е че перпето мобиле още не е измислено! Пазара е велик и непредвидим, но правилото "Купувай евтино, продавай скъпо" е вечно
Съгласен съм напълно !!!
Колко пъти познал или сгрешил Ал.Николов ??? - ВАЖНОТО Е ,ЧЕ НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВА ДА ИЗЛАГА МИСЛИ !!! Я СЕ ЗАМИСЛЕТЕ КОЛКО ОТ НАС ИМАТ ТАЯ СМЕЛОСТ ДА КАЖАТ ОТКРИТО КАКВО Е МНЕНИЕТО ИМ ЗА СЕГАШНАТА И БЪДЕЩАТА СИТУАЦИЯ НА ПАЗАРА?!?!?!!??!!! На мен лично ми писна да чета разхвърлени и заядливи мисли на един куп хора изкарали от тренда 5 лв. и мислещи се за "велики" и "непогрешими".Мнението на анализаторите е субективно отразяване на нещата - четеш и си го разбираш през своята си призма - естествено може да помогне или да попречи за правилната оценка ,но и в двата случая виновният ще си си само ТИ.
А и колко от нас искат да имат за противник на тяхното мнение играч познаващ на 100 % от случаите?!?!??!?? БИХ ЗАЩИТИЛ ВСЕКИ КОЙТО СЕ ИЗПРАВИ С ИМЕТО СИ / А НЕ С НЯКАКЪВ ИЗМИСЛЕН НИК / ЗАД ПРОГНОЗАТА СИ
мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия
Сашко е почти идеален за contrarian investment strategy.
Гари, евала за труда. Вижда се че има доста грешки, да... както и има попадения. Както е уцелил че ниво 530 ще е такова на което може да последва по-сериозна корекция... а тя се проточи 3-4 г. Като цяло не става нито за следене на съветите, нито за игра на контра Та извода е че перпето мобиле още не е измислено! Пазара е велик и непредвидим, но правилото "Купувай евтино, продавай скъпо" е вечно
Айде Монти днес е ден на МОНТИТАТА, НЕ ГО ПИТАЙ, той човека комунист, такива работи не му влизат в гьона... сори, но това е истината. Трябваше да го питаш за закона за офшорКите на ПЕЕВСКИ И БИСЕРОВ. ДАЛИ РАБОТИ ДАЛИ Е СУПЕР ГЛУПАВА ИЗМИСЛИЦА... И КОЙ ВЪОБЩЕ ОТ НОВИТЕ ЗАКОНИ ПРИЕТ ОТ ТИЯ ПРЕСТЪПНИЦИ И ПРОДАЖНИЦИ ЩЕ ЗАРАБОТИ И КОГА.?????????????????
Коментар