Първоначално изпратено от Батя
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
Лошите вестоносци са недолюбвани. Понякога дори ги убиват.
Процесът на възстановяване на БФБ се "случи" мъчително и със сериозно закъснение.
Ще ми се да кажа, че спря без време, но съзнавам, че това е израз по-скоро на желанието ми да си видя портфейла поскъпнал. Простете човешката ми слабост.
Като се каже "а", подходящо е да се каже и "б".
Възможно ли е "б" да изглежда по следния начин? А именно: БФБ е там където и е мястото. При съобразяване на вътрешни и външни фактори.
Последното не изключва наличие както на надценени, така и на подценени позиции, но на нашата борса това не значи кой знае какво.
Не е изключено някой ден да видим нивата от 2008 г. Естествено говоря просто за номинали, които биха се случили в съвсем различна среда и условия и биха имали коренно различно съдържание. Това е хипотеза.
Изключително сме податливи на влиянието на външни фактори. Слушам през последните дни, че трусовете от последните месеци веднага са рефлектирали в рязко влошаване на търговското салдо.
В тази връзка, отново споменавам, че трябва много отблизо да се следи състоянието на "голямата" картина. В Европа са тръгнали по един път, който е доста спорен. Дали обаче имат избор на фона на това, което правят другите големи?! Аз лично не го виждам.
В тази връзка искам да споделя за един материал, който дава актуална информация за състоянието и динамиката на дълга в ЕС
Define Austerity: Spanish, Italian And Greek Debt/GDP Rise To Record Highs
Коментар
-
Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнениеВажното е да сте в играта инвестори !
Ако не в акционерната книга , то поне във форумаНе е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеНе знам Дидо. Не се имам за чак такова гуро, дето нацелва тайминга до месец или ден. Аз вярвам че тренда е нагоре за още няколко години и ще стоя плътно в акции до тогава. Но именно заради Путин-ските простотии, реших да намаля теглото им от 140 на 120%, като продам, до преди седмица-две, някой позиции, които смятам за временно изчерпани (най-вече Гагарин и Биовет преди последните отчети).
Гледам че монтитата пак са изпълзели и гледат в чуждото канче. Като им шитках купените си на 34 лв. Гагарини, на промоция по 60 лв. бяха много доволни как ме прецакват, а сега нещо пак са кисели. А това че Хим ще пада, не го чухме на 2,40, а го слушахме от 1,20 до 2,40Браво на момето - позна
Със здраве да си харчи печалбата от Гагарина
ще стигнем и до гагаринчето.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнениеБатя, интересно кога виждаш следващата вълна на пазара на север във времето. Есента, края на годината?
На мен ми се струва, че тая манджа дето я бъркат славянските ни братя в Украйна скоро няма да бъде свалена от котлона, та се чудя кога ще решим да не я отчитаме повече локално
Гледам че монтитата пак са изпълзели и гледат в чуждото канче. Като им шитках купените си на 34 лв. Гагарини, на промоция по 60 лв. бяха много доволни как ме прецакват, а сега нещо пак са кисели. А това че Хим ще пада, не го чухме на 2,40, а го слушахме от 1,20 до 2,40Браво на момето - позна
Със здраве да си харчи печалбата от Гагарина
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеХубавото на летния период /безвремието/ че всички са доволни...
Едните ,че са купили еФтино а другите ,че са продали скъпо.....
Е и аз да изокам ..
Аз казах ли ви......когато ХИМ беше на 2,4 и ССВ на 1,62...
Че идват по лоши времена и по добри цени за покупки....
А някой гонеше двойката на ССВ и тройката на ХИМ обикн и водеше бащина дружина към нови високи а сега затваря репа....на печалба разбира се....
А тези който са купили ХИМ на 2,4 и ССВ на 1,62 ....е те също са доволни...
Били са на страната на мнозинството и на оптимистите ........
Всяка година историята се повтаря....
Мисля, че тази година ще има още един импулс при слаба ликвидност/може и след изборите или есента/ да се тестват достигнатите върхове и догодина наново....
Коментар
-
Хубавото на летния период /безвремието/ че всички са доволни...
Едните ,че са купили еФтино а другите ,че са продали скъпо.....
Е и аз да изокам ..
Аз казах ли ви......когато ХИМ беше на 2,4 и ССВ на 1,62...
Че идват по лоши времена и по добри цени за покупки....
А някой гонеше двойката на ССВ и тройката на ХИМ обикн и водеше бащина дружина към нови високи а сега затваря репа....на печалба разбира се....
А тези който са купили ХИМ на 2,4 и ССВ на 1,62 ....е те също са доволни...
Били са на страната на мнозинството и на оптимистите ........
Всяка година историята се повтаря....
Мисля, че тази година ще има още един импулс при слаба ликвидност/може и след изборите или есента/ да се тестват достигнатите върхове и догодина наново....
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеТова е нищо. Ако спрат газа, тогава да видиш какво ще стане
Коментар
-
Колеги, как е положението
След дълго бавене вкарах 3к в карол и в момента се чувствам като няква рибка на сухо
Смятам да наблегна на АДСИЦ-и и Стара планина. С бонус Слънчев бряг - изглежда ми с достатъчен потенциал за скромните ми нужди - въпреки малкото сделки.
Ще се радвам на мнения и препоръки
Коментар
-
Нещо се ослушват всичкии спредовете станаха доста големи. Дори и Батя затваря репа
Уау
Щатите натискат здраво за по големи санкции срещу Русия и ние пак между чука и наковалнятаНа никой не му пука за Украйна и всичко е за контрол над Източна Европа, а скоро може да видим нов напън за шистов газ и дори Американски газ за Европа.
Аз си оставам позитивно настроен за БФБ и мисля че в края на краищата икономиката се подобрява и има потенциал за солиден ръст.
Успех на всички!
Коментар
Коментар