IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• На 32-ри шестък, от 25 часа и 61 минути.

Не е препоръка.
    Last edited by Fiscalist; 18.05.2014, 20:21.
    Custodite sortem vestram

Коментар

• как мислите кога ще продадат борсата

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
        Има обаче един проблем. На борсата не и пука ти какво мислиш
        Мдаа, точно това си мислех и аз. Многократно доказван ФАКТ!

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
          Така е Но пък поне за сега много по печелившо ми е било да правя каквото мисля аз, а не каквото мисли борсата в даден момент.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
            Алианц ми купува и на 1,5 там...
            А обратното ще бъде сигурно променено на това ОСА...поне до 2 лв....
            Мисля ,че нарочно помагат да свалят цената да не вдигат много обратното на високи цени...
            Защо да го променят след като с едно натискане копчето и цената ще отиде на под левче

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              ...И тъй като не виждам какво ще бутне борсата нагоре, то предполагам че пътя надолу е доста по-вероятен.

Коментар

Едно натискане, ама това натискане го правят на под левче само.
                И при другите компании е същата работа - спекуланти, фондове с приток на пари и някой друг сериозно заблуден чужденец надуха борсата ни сериозно изпреварвайки фундамента. Очакванията може да са били че икономиката ни ще расте по-бързо. И аз лично имах подобни очаквания. Но когато икономиката ни изостана безнадеждно, а коефициентите се вдигнаха прекомерно то е нормално очакванията и цените да коригират до реалността. Може и да не случи - и да си стоим на +-600 пункта още две три години. Но нещо ми показва че по-вероятно е пътя надолу или нагоре а не стоенето закован на едно число. И тъй като не виждам какво ще бутне борсата нагоре, то предполагам че пътя надолу е доста по-вероятен.
                Алианц ми купува и на 1,5 там...
                А обратното ще бъде сигурно променено на това ОСА...поне до 2 лв....
                Мисля ,че нарочно помагат да свалят цената да не вдигат много обратното на високи цени...

Коментар

Едно натискане на копчето независимо дали от Алианц или обратното изкупуване и твоят любим ИХБГ от 1,2 ще стане 1,6... при второто ще отиде на 1,8 и там ще стой месеци ако някой купува в горно ценово по 3,4 К всеки ден...
                  Това важи за повечето сини чиповие...
                  Така че пак бъркаш...
                  Едно натискане, ама това натискане го правят на под левче само.
                  И при другите компании е същата работа - спекуланти, фондове с приток на пари и някой друг сериозно заблуден чужденец надуха борсата ни сериозно изпреварвайки фундамента. Очакванията може да са били че икономиката ни ще расте по-бързо. И аз лично имах подобни очаквания. Но когато икономиката ни изостана безнадеждно, а коефициентите се вдигнаха прекомерно то е нормално очакванията и цените да коригират до реалността. Може и да не случи - и да си стоим на +-600 пункта още две три години. Но нещо ми показва че по-вероятно е пътя надолу или нагоре а не стоенето закован на едно число. И тъй като не виждам какво ще бутне борсата нагоре, то предполагам че пътя надолу е доста по-вероятен.

Коментар

мисля че прекалено много гледаш ирелевантни фактори. политическите пристрастия на някой са важни за цената на акциите на компаниите му, само ако са важни и за инвеститорите.

Пък това което ти си мислиш че е важно, не съм забелязал някой друг да го взема на сериозно. Искам да кажа че като преценяваш как да инвестираш в подобна махленско политическа плоскост то най-вероятно се набутваш. Така като гледам от акциите на Прокопиев или Донев хората изкараха много пари в големи обеми. Което май трудно може да се каже за акциите на любимците на ГЕРБ или сега на БСП. С един булгартабак като изключение, но там собственика си реши че трябва да го напомпа, пазара така и не го припозна като син чип.

А до къде може да падне - божа работа. Може до 550, може до 500 но защо не и до 450 или 400. Все пак не много отдавна точно там се намираше. Но едни избори биха били просто щтрих в картинката. БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА НЕ РАСТЕ. това е важното. Румъния прави почти 4% растеж и се търгува на коефициенти наполовина на нашите. Унгария е с 2,7, Полша е с 2,7, Турция е с 4,4, САЩ с 2,3, Англия с 3,1.

За какво му е на някой да вкарва пари в България при растеж от 1,1 като може да ги вкара в Англия при 3,1 и то на по-ниски коефициенти от тези в България. че то ако Компаниите в СОФИКС вземат да се търгуват като съответните компании в ФТСЕ с отчитане на растежа, трябва Софикс да се срине наполовина.
                    Едно натискане на копчето независимо дали от Алианц или обратното изкупуване и твоят любим ИХБГ от 1,2 ще стане 1,6... при второто ще отиде на 1,8 и там ще стой месеци ако някой купува в горно ценово по 3,4 К всеки ден...
                    Това важи за повечето сини чиповие...
                    Така че пак бъркаш...

Коментар

• Може би ще има раздвижване след изборите?
                      http://selfielifes.com

Коментар

нещата не са добри според мен за групата на чичо Оги...
                        Той от две години взима грешната страна...
                        Първо с Любо пъпката искаше да сваля правителството на Борисоф.. ..
                        После с покупката на пресгрупата се намеси там където не е му мястото и му затиснаха пръстите му с метална врата ,когато искаше да влезе...
                        После почнаха намесата към фармацията и чужди апетити ...
                        След това пристана на Чехлю и стана враг на новото правителство..
                        Сега пазара на фармацията на изток е под натиск...конкурент на Байер ли ще става на запад..
                        Изобщо не е добре....споре мен.....

За ЕРП..
                        Има интереси за тях...
                        Ту Прокопиев ,ту руснаци ,ту американци...
                        Шест посланица и комисията и комисаря по енергетика от ЕС е против взимането на лиценза...
                        Ще ги отупат със глоби.... а албанците са вече със сериозни заплати и май вече са ни минали....
                        За изборите..
                        Борсата при нови пармаментарни избори ще падне до 450-500 пункта...
                        При стабилност отива над 630....
                        Ти беше враг на това правителството и ти не можеш да не признаеш ,че се справя с бюджета ,икономиката и растежа ,безработица.....колкото и малко да е...
                        Стъпвайки на цифрите...
                        мисля че прекалено много гледаш ирелевантни фактори. политическите пристрастия на някой са важни за цената на акциите на компаниите му, само ако са важни и за инвеститорите.

Пък това което ти си мислиш че е важно, не съм забелязал някой друг да го взема на сериозно. Искам да кажа че като преценяваш как да инвестираш в подобна махленско политическа плоскост то най-вероятно се набутваш. Така като гледам от акциите на Прокопиев или Донев хората изкараха много пари в големи обеми. Което май трудно може да се каже за акциите на любимците на ГЕРБ или сега на БСП. С един булгартабак като изключение, но там собственика си реши че трябва да го напомпа, пазара така и не го припозна като син чип.

А до къде може да падне - божа работа. Може до 550, може до 500 но защо не и до 450 или 400. Все пак не много отдавна точно там се намираше. Но едни избори биха били просто щтрих в картинката. БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА НЕ РАСТЕ. това е важното. Румъния прави почти 4% растеж и се търгува на коефициенти наполовина на нашите. Унгария е с 2,7, Полша е с 2,7, Турция е с 4,4, САЩ с 2,3, Англия с 3,1.

За какво му е на някой да вкарва пари в България при растеж от 1,1 като може да ги вкара в Англия при 3,1 и то на по-ниски коефициенти от тези в България. че то ако Компаниите в СОФИКС вземат да се търгуват като съответните компании в ФТСЕ с отчитане на растежа, трябва Софикс да се срине наполовина.

Коментар

Много е просто, хората преследват доходност. Като няма доходност стоят настрана, не търгуват или продават. А така не влизат свежи пари, а като не влизат свежи пари пазара пада - продавачи винаги има. В момента е още много над нива които да го направят привлекателен за купувачи на стойност и в същото време не расте значи и търсещите растеж продават.

В крайна сметка баланса води до слаб спад. По някое време на някой по-голям няма да му издържат нервите. Ще поразпродаде прилично - и ако е влязъл в по-неликвидни позиции пазара ще се срути.

И за чужденците не сме привлекателна - българската икономика отбелязва един от най-слабите растежи в източна европа, така че не си струва риска от нисколиквиден пазар с ниска дивидентна доходност.

Избори, мизбори нямат значение. ЕРП тата съвсем нормално са на тези нива при положение че правителството ги заплашва с взимане на лицензи и статии за това излизат във Файнешънъл таймс. Никой себеуважаващ се инвеститор няма да вкара много пари в подобна държава, това е все едно да инвестираш в Албания.

Ако не се получат някакви изненадващо добри резултати - я от икономиката, я от основни компании не виждам какъв ще е катализатора за растеж на борсата ни следващите месеци. А и идва лято пък една почивка на малдивите за двама може да срути пазара ни когато търсенето не е особено голямо
                          нещата не са добри според мен за групата на чичо Оги...
                          Той от две години взима грешната страна...
                          Първо с Любо пъпката искаше да сваля правителството на Борисоф.. ..
                          После с покупката на пресгрупата се намеси там където не е му мястото и му затиснаха пръстите му с метална врата ,когато искаше да влезе...
                          После почнаха намесата към фармацията и чужди апетити ...
                          След това пристана на Чехлю и стана враг на новото правителство..
                          Сега пазара на фармацията на изток е под натиск...конкурент на Байер ли ще става на запад..
                          Изобщо не е добре....споре мен.....

За ЕРП..
                          Има интереси за тях...
                          Ту Прокопиев ,ту руснаци ,ту американци...
                          Шест посланица и комисията и комисаря по енергетика от ЕС е против взимането на лиценза...
                          Ще ги отупат със глоби.... а албанците са вече със сериозни заплати и май вече са ни минали....
                          За изборите..
                          Борсата при нови пармаментарни избори ще падне до 450-500 пункта...
                          При стабилност отива над 630....
                          Ти беше враг на това правителството и ти не можеш да не признаеш ,че се справя с бюджета ,икономиката и растежа ,безработица.....колкото и малко да е...
                          Стъпвайки на цифрите...
                          Last edited by Монти; 18.05.2014, 13:11.

Коментар

• Много е просто, хората преследват доходност. Като няма доходност стоят настрана, не търгуват или продават. А така не влизат свежи пари, а като не влизат свежи пари пазара пада - продавачи винаги има. В момента е още много над нива които да го направят привлекателен за купувачи на стойност и в същото време не расте значи и търсещите растеж продават.

В крайна сметка баланса води до слаб спад. По някое време на някой по-голям няма да му издържат нервите. Ще поразпродаде прилично - и ако е влязъл в по-неликвидни позиции пазара ще се срути.

И за чужденците не сме привлекателна - българската икономика отбелязва един от най-слабите растежи в източна европа, така че не си струва риска от нисколиквиден пазар с ниска дивидентна доходност.

Избори, мизбори нямат значение. ЕРП тата съвсем нормално са на тези нива при положение че правителството ги заплашва с взимане на лицензи и статии за това излизат във Файнешънъл таймс. Никой себеуважаващ се инвеститор няма да вкара много пари в подобна държава, това е все едно да инвестираш в Албания.

Ако не се получат някакви изненадващо добри резултати - я от икономиката, я от основни компании не виждам какъв ще е катализатора за растеж на борсата ни следващите месеци. А и идва лято пък една почивка на малдивите за двама може да срути пазара ни когато търсенето не е особено голямо

Коментар

• На борсата има много страх ....
                              Единствените подценени акции в момента са ЕРП заради лиценза...
                              През 2004 са продаден три пъти по скъпо отколкото сегашвните цени...
                              Групата на Василев е интересна за закупуване като ...БТН ,КОРП ,Гагарин , Петрол...
                              След изборите на 25 май , ако правителството има необходимата подкрепа очаквам масовката да вдигне ТИМ групата и Алианц групата... до предишните нива...
                              В което вярвам и се набутах с малко ССВ , ИХБ , НИКА и ЕМКА......
                              За лятото е ясно...слаб оборот и слаба ликвидност...
                              Не е препоръка...

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                                Несериозна работа е твоето. Все едно цъкаш на демо. 10 поста по-надолу се кълнеше как тръгвал големия спад.. сега пък закрил всички къси..
                                Няква форекс краста те мъчи.. В 99,99% от случаите такава игра е губеща в дългосрочен план. Освен ти да си от ония 0,01%

Накаква ли? Това е единственото което го мъчи тояяяяяяяяяяяяяя
                                Това ще си го запиша и ще го поствам в много видове теми дето се изживява този веселяк!!!!!

Коментар

Working...
                                X