If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ми точно де. Като имаме предвид т/хим групата колко се подценени и че не е малко теглото им - това само показва колко останалата порция от пазара е свръхраздута.
Въздух за изпускане - не е да няма бол.
A и минималистичния ни потенциал за растеж в сравнение с доста от по долу изброените.
Не че не можем още да понадуем де
И аз винаги съм се чудел защо се търгуваме на такива коефициенти при положение, че у нас върховенство на закона и зачитане на частната собственост няма, но като гледам скоро ще поправим това недоразумение
Добре е, доколкото ми се наложи да пропусна този як петък заради служебни задължения извън страната. Съответно портфолиото ми от Химимпорт, ЧЕЗ и малко ЗХБГ е паднало с 6%. Ала какво ни остава освен да гледаме от дефекта ефекта: радвам се, че е така, защото в петък със сигурност щях да купя по-скъпо, отколкото ми се отдава възможност в момента.
Ми точно де. Като имаме предвид т/хим групата колко се подценени и че не е малко теглото им - това само показва колко останалата порция от пазара е свръхраздута.
Така съм съгласен и това ви се чудя защо все тоя Софикс ви интересува? Ние си търгуваме отделни компании и за мен лично Софикс няма голямо значение колко е
Значи не ме е яд за паниката и разпродажбите, не ме е яд и за КТБ, само ме е яд, че накрая или ще остана с кеш, или няма да съм влезнал в оптималните нива за вход
Абе то и така не е много редно да се смята - я вижте на Хима П/Е-то и кажете друг пример за компания с история и с почти константни печалби на подобни
Въздух за изпускане - не е да няма бол.
A и минималистичния ни потенциал за растеж в сравнение с доста от по долу изброените.
Не че не можем още да понадуем де
pipbel, как ще сме по-скъпи от съседите.
направи едно сравнение в цяла източна европа, кой индекс къде се намира спрямо върха на 2008 година и ще видиш че има индекси, които са възстановили на 60-70-80% от 2008 год., а ние сме на 35%
Вероятно визира P/E коефициентите за сравнение,чисто и просто печалбата на нашите е малка за цената им!
pipbel, как ще сме по-скъпи от съседите.
направи едно сравнение в цяла източна европа, кой индекс къде се намира спрямо върха на 2008 година и ще видиш че има индекси, които са възстановили на 60-70-80% от 2008 год., а ние сме на 35%
Банката за развитие и Фондът за гарантиране на влоговете в банките ще увеличават капитала й, правата на акционерите на КТБ ще бъдат отнети
Корпоративна търговска банка (КТБ) и дъщерната й "Креди агрикол България" стават държавни. Средствата за практически национализацията на двете банки ще бъдат осигурени от държавната Българска банка за развитие (ББР) и Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ). Това стана ясно от съобщение на БНБ, разпространено в неделя следобед. БНБ поставя и "Креди агрикол България" под специален надзор и назначава двама квестори в нея.
Капиталът на акционерите на двете банки (в случая едната е собственик на другата) ще бъде отписан и ще бъдат отнети правата им. След това ще се премине към увеличение на капитала, като то ще се поеме от ББР и фонда. Всичко това трябва да се случи до 20 юли 2014 г. На 21 юли в 9.00 ч. КТБ и дъщерната й "Креди агрикол България" ще отворят, се посочва още в съобщението на БНБ.
Така след успешно проведените преди едно десетилетие преструктуриране и приватизация на банковия сектор кръгът се завъртя и се стигна до национализация в сектора, но в случая с КТБ това изглеждаше най-вярното и бързо решение, което да успокои цялата банкова система.
Gaki, никак не висок Софикс-а. Най-нисък е от цала европа, дали не е от целия свят.
.
Пич, вземи се в ръце и си провери написаното, защото е лъжа.
На годишна база софка едва след тази добра корекция е на нивото на сип и дакс, а те не са коригирали още. И сме двойно по добре от японците.
И на 3 годишна дори не изглеждаме толкова зле.
А държавата си ни е много по окаяна и безперспективна от изброените. Капиш ?
И от всички съседи сме по скъпи, а пък за рашъните да не приказваме....
Тъй че умната с изхвърлянията, емоциите никога не са добър съветник.
ПС А студентите едва ли им пука за палячо много, повечето си правят сметките кой път навън да хванат. Жалко, но факт.
Коментар