IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
    Много мечки във форума.
    Дългосрочно за мен пазара си остава растящ, като все още сме в начална фаза защото дивидентите кучета все още водят - 21 % за полугодието срещу 17 % на BGTR30. Като стане обратното вече ще имаме пазар в процес на прегряване. Докато страховете тласкат покупките в дивидентите, рисковете са фокус на болшинството както казва dddd - без да го оцветявам политически
    Затова 2/3 акции и 1/3 кеш ми се струва разумно съотношение за лятото.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      От известно време ме налягат странни мисли. Ръста в акциите не идва от спекулантите а от дългосрочните инвеститори. Когато дългосрочните преобладаващо купуват имаме ясно изразен възходящ тренд. Ролята на спекуланта е да предоставя ликвидност. Понеже мисленето и действителността не могат да се разглеждат отделно то вярата в ликвидността по определени позиции предизвиква такава ликвидност. Виждаме как спекулативните акции стоят в един хоризонтален рейндж с голяма волатилност. Това е предизвикано от липса на дългосрочни играчи. Когато всички спекуланти влязат в горещата акция за да не изтърват далаверата и тя започва да пада. За да направим някакво дъно трябва дребните да се разпродадат. Друг начин няма. Направи ми впечатление кои бяха купувачите при кризата около двете банки. Свързаните със съответните позиции ги подкрепиха. Възможно ли е в даден момент да няма достатъчно фрифлоут, което да убие ликвидността и волатилността? Възможно ли е в този момент да се промени психологията и тези позиции вече да не се възприемат като ликвидни? Промяната в мисленето ще се материализира моментално? Съществува ли риск да няма дългосрочни играчи, които да избутат цената нагоре а намаляващата ликвидност да убие желанието за търговия в спекулантите? Възможно ли е някои от тези акции на практика да умрат? Все странни въпроси без отговори.
      За да ти е по-лесно да си консолидираш мислите ще ти направя една таблица с падащо меню и кратък отговор ДА/НЕ
      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• От известно време ме налягат странни мисли. Ръста в акциите не идва от спекулантите а от дългосрочните инвеститори. Когато дългосрочните преобладаващо купуват имаме ясно изразен възходящ тренд. Ролята на спекуланта е да предоставя ликвидност. Понеже мисленето и действителността не могат да се разглеждат отделно то вярата в ликвидността по определени позиции предизвиква такава ликвидност. Виждаме как спекулативните акции стоят в един хоризонтален рейндж с голяма волатилност. Това е предизвикано от липса на дългосрочни играчи. Когато всички спекуланти влязат в горещата акция за да не изтърват далаверата и тя започва да пада. За да направим някакво дъно трябва дребните да се разпродадат. Друг начин няма. Направи ми впечатление кои бяха купувачите при кризата около двете банки. Свързаните със съответните позиции ги подкрепиха. Възможно ли е в даден момент да няма достатъчно фрифлоут, което да убие ликвидността и волатилността? Възможно ли е в този момент да се промени психологията и тези позиции вече да не се възприемат като ликвидни? Промяната в мисленето ще се материализира моментално? Съществува ли риск да няма дългосрочни играчи, които да избутат цената нагоре а намаляващата ликвидност да убие желанието за търговия в спекулантите? Възможно ли е някои от тези акции на практика да умрат? Все странни въпроси без отговори.

Коментар

• Много мечки във форума.
          Дългосрочно за мен пазара си остава растящ, като все още сме в начална фаза защото дивидентите кучета все още водят - 21 % за полугодието срещу 17 % на BGTR30. Като стане обратното вече ще имаме пазар в процес на прегряване. Докато страховете тласкат покупките в дивидентите, рисковете са фокус на болшинството както казва dddd - без да го оцветявам политически
          Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

ГЕРБ ще управляват със сигурност. Ще имат право на избор. Коалиция с Реформаторския блок означава остър конфликт с ДПС. Това е много трудна ситуация, предвид позициите им в съдебната власт и медиите. Другото решение е някаква прикрита форма на коалиция с ДПС, защото откритата би унищожила ГЕРБ за кратък период от време. До момента решаваха ДПС сега избора ще е на ГЕРБ. Няма да им е лесно. Всеки избор носи краткосрочни и дългосрочни заплахи. Надявам се да изберат трудния път.
            А престани да ни заливаш с политическите пристрастия....
            може да си добър трол ,но лош борсов играч и лош анализатор........
            Много лош ..
            Не мога да разбера какво има държавните служители с борсата.....
            освен ако са назначени от БСП но ако са от Царя ,Костов или БорисоФ са добри....така ли..
            Ами аз стоя от костово време....
            А ти си обикновен спамаджия.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
              Батя не е пример за борсов играч ,той е пример за вияч....казано на български викач....
              Стой батя през, сергията си и хвали стоката от развалени доматки и краставици ..отпред е наредил хубави а отзад лошите ..... ......след като я продаде изчезва ,да не би някой да му търси отговорност за шита който е продал.....
              А за портфеила имам голееми съмнения......за Стефчо става въпрос нали.....
              +1

Коментар

• Върви ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от cokrat1 Разгледай мнение
                  - Хайърсъзоff -видях какво беше написал преди да го изтрие модератора...когато те атакуват с реални, земни аргументи, те избива на обиди. Това говори за твоето мислене.
                  Твоя начин на мислене е абсолютно въздухарски защото не почива на реалните факти в България.
                  По-горе написах, ти ставаш само за коментатор в селска кръчма където всеки си говори каквото му е в главата...но никой реално не слуша.
                  Не си направих труда да ти пиша факти и аргументи, защото самото им съдържание не ми е приятно. Радвам се ,че си видял, дано да си го и прочел изтритото. Земните ти аргументи хич ги няма. Освен това не бях тръгнал въобще да споря, защото прецених, че няма смисъл. Бях тръгнал да ти показвам една друга посока на мислене, но ти взе да ми се държиш като някакъв келеш и да ми се заяждаш. Да не би да смяташ, че някой ще ти се втурне да ти вади статистики, да ти праща линкове, да ти търси данни на теб цократ1, за да ти е лесно да се ориентираш, колко точно е тъпа леля Пенка от бакалията и за кого ще и е кеф да гласува... Дай по -скромно малко..
                  Разполагам с неограничено време за спорове, в които обаче има смисъл.
                  Last edited by Хайърсъзов; 04.07.2014, 14:45.

Коментар

Точно това имах предивд. Падането на правителството е черен сценарий само за теб и още няколко човека. Другите се доволно от такъв развой. Проблема е, че правителството нито пада нито е на власт. Падне ли аз и много други ще сме доволни. Остане ли ти ще си доволен. Сега всички сме недоволни. Гледайки мненията на Батя. Той би искал тези да си ходят и портфейла му тежи, колкото на 20 Монтита. Идеята е, че ни трябва яснота. Всяка яснота ще удовлетвори някой от лагерите и борсата ще скочи. Сега ВСИЧКИ са недоволни.
                    Мислех си, че партията майка плаща на троловете от собствените си пари а се оказа, че ги назначава за държавни чиновници с дневна норма политически постове във форумите. После се чудим защо икономиката ни не върви.
                    Батя не е пример за борсов играч ,той е пример за вияч....казано на български викач....
                    Стой батя през, сергията си и хвали стоката от развалени доматки и краставици ..отпред е наредил хубави а отзад лошите ..... ......след като я продаде изчезва ,да не би някой да му търси отговорност за шита който е продал.....
                    А за портфеила имам голееми съмнения......за Стефчо става въпрос нали.....

Коментар

• Какво дебнеш бе пичага, ти явно си като оня жрък дето се канил канил и накрая са на...л,

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                        Големи спорове въртите тук бледолики.Време е за моренце,палми ,плаж,мохито.Живейте бре стига сте се дърлили.Много се впрягате.Борсата трябва да ви е като забавление а вие нерви си образувате .
                        Какво море... дебна за спад аз...
                        Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

Спорвете ви какво е добро и какво е лошо за пазара са леко странни. Няма по-лоша ситуация от текущата. Всяко окончателно решение на кризата ще бъде за добре. Част от спекулантите се страхуват от ГЕРБ, други изпитват ужас от БКП-ДПС-ДС-КГБ. В момента всички отчитат най-черния за тях сценарий. Разрешаването на кризата по-какъвто и да е вариант ще доведе до оптимизъм в единия лагер. В момента и двата лагера се страхуват и са песимистични. Така погледнато бързите избори ще разрешат проблема на борсата. Някой трябва да изнесе трупа на правителството от политическата сцена. Колкото по-бързо толкова по-добре.
                          Лично за мен единственият нормален политически субект в България е Плевнелиев. Реформаторският блок с някои забележки също може да се причисли към читавите. Предвид реалностите за мен най-добрия сценарий е управление на Бойко с реформаторски и президентски юзди. Самостоятелно управление на ГЕРБ не е добро. Сегашното управление е ужасно, да не ползвам думата катастрофално. За по-малко от година постави под съмнение устоите на държавата. Тя беше изградена върху идеята за членство в ЕС, НАТО, стабилни банки и валутен борд. В момента всички институции и фундаментални идеи са унищожени и заменени от мафиотска група открито овладяла държавата. Това повече не може да продължава.
                          Заради такива мнения все още се занимавам да се ровя в плявата на този форум
                          Много точен dddd! Поздравления!

Коментар

• Големи спорове въртите тук бледолики.Време е за моренце,палми ,плаж,мохито.Живейте бре стига сте се дърлили.Много се впрягате.Борсата трябва да ви е като забавление а вие нерви си образувате .

Коментар

• - Хайърсъзоff -видях какво беше написал преди да го изтрие модератора...когато те атакуват с реални, земни аргументи, те избива на обиди. Това говори за твоето мислене.
                              Твоя начин на мислене е абсолютно въздухарски защото не почива на реалните факти в България.
                              По-горе написах, ти ставаш само за коментатор в селска кръчма където всеки си говори каквото му е в главата...но никой реално не слуша.

Коментар

• Първоначално изпратено от FlashTrade
                                Кашпировски ли, ахаххаха пак простоватите ви заключения и квалификации. ДО кога ве болни деградирали тролове?
                                Не можах да разбера дългата ти мисъл, затова казах "Кашпировски" - А какво искаше да ни кажеш - да пада или да се качва бфб
                                Не е препоръка... !!!
                                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Working...
                                X