Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
Решил съм да пробвам нещо. Ще си направя една малка сметка за майтап и единственото което ще правя с нея е да следвам тълпата. Ще ги разделя 30 те компании на 5 групи от по 6 - на случаен принцип. Да кажем по азбучен ред и всеки месец ще купувам най-добре представящета се от съответната група за съответния месец и ще продавам това което имам ако не е най-добре представящата се. Почти съм сигурен че ще бия всякакви бенчмарки без да вкарвам и капка акъл
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеEнергони е твоята компания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеОт индекса на ликвидните компании БГ 40, пет компании са с оборот под 10 000 лева за последния месец.
За мен, поне, компаниите, които ми отговарят на желаната ликвидност - т. да мога да излеза за един ден и то при лош ден са под 30. И после защо гледам на БФБ като на хоби - ами как да го гледам. Аз гледам да имам поне 5 компании, и тях трябва да ги избирам от 30. Че то мога да инвестирам на абсолютно случаен принципИ честно казано в 90% от времето случайния принцип като нищо ще дава по-добри резултати
Коментар
-
От индекса на ликвидните компании БГ 40, пет компании са с оборот под 10 000 лева за последния месец.
За мен, поне, компаниите, които ми отговарят на желаната ликвидност - т. да мога да излеза за един ден и то при лош ден са под 30. И после защо гледам на БФБ като на хоби - ами как да го гледам. Аз гледам да имам поне 5 компании, и тях трябва да ги избирам от 30. Че то мога да инвестирам на абсолютно случаен принципИ честно казано в 90% от времето случайния принцип като нищо ще дава по-добри резултати
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеТова с големите пакети наистина е огромен проблем на БФБ-то. Добре, че съм по-бедничък, та поне това не го мисля много
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1996 Разгледай мнениеЗа всяка позиция трябва да има exit strategy...
Ликвидния риск няма как да го избегнеш, освен ако не се набиваш в неликвидни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЧе аз и не искам да капувам пакети, които не мога да продам бързо2008 така имах един пакет дето го продавах три месеца.
Знаеш ли колко неприятно е от 30 пъти печалба на хартия, накрая да излезеш около 0 защото пакета ти твърде голямЗащото тук има много такива рекламиращи нисколиквидни ракети, ама съм удебен че всички те 2007 и 2008 са имали абсолютно същото изживяване, ама сега се надяват че ще излезат по навреме. А аз поне за себе си съм приел че това едва ли ще мога да го постигна
Така че дръжте си ги неликвидните боклуци, аз повече с такива нерви не троша.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1996 Разгледай мнениеТам и на демото може да си както си искаш.
На БФБето обаче е по-различно, нито къси има, нито ликвидност. Както няма бидове, така няма и от кого да купиш по-голям пакет....
Така, че като дойде времето акции няма да има за всички и това трябва да е ясно, и оттук всеки да си прави сметката, как е по-правилното, да чака или да е заредил...2008 така имах един пакет дето го продавах три месеца.
Знаеш ли колко неприятно е от 30 пъти печалба на хартия, накрая да излезеш около 0 защото пакета ти твърде голямЗащото тук има много такива рекламиращи нисколиквидни ракети, ама съм удебен че всички те 2007 и 2008 са имали абсолютно същото изживяване, ама сега се надяват че ще излезат по навреме. А аз поне за себе си съм приел че това едва ли ще мога да го постигна
Така че дръжте си ги неликвидните боклуци, аз повече с такива нерви не троша.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1996 Разгледай мнениеТам и на демото може да си както си искаш.
На БФБето обаче е по-различно, нито къси има, нито ликвидност. Както няма бидове, така няма и от кого да купиш по-голям пакет....
Така, че като дойде времето акции няма да има за всички и това трябва да е ясно, и оттук всеки да си прави сметката, как е по-правилното, да чака или да е заредил...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТова че чакам спад не означава че не съм 115% дълъг и 15% къс
Така, че като дойде времето акции няма да има за всички и това трябва да е ясно, и оттук всеки да си прави сметката, как е по-правилното, да чака или да е заредил...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1996 Разгледай мнениеВие двамата май точно чакахте сривове по чуждите борси, а то какво...
Коментар
Коментар