IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
    Решил съм да пробвам нещо. Ще си направя една малка сметка за майтап и единственото което ще правя с нея е да следвам тълпата. Ще ги разделя 30 те компании на 5 групи от по 6 - на случаен принцип. Да кажем по азбучен ред и всеки месец ще купувам най-добре представящета се от съответната група за съответния месец и ще продавам това което имам ако не е най-добре представящата се. Почти съм сигурен че ще бия всякакви бенчмарки без да вкарвам и капка акъл

Коментар

• Решил съм да пробвам нещо. Ще си направя една малка сметка за майтап и единственото което ще правя с нея е да следвам тълпата. Ще ги разделя 30 те компании на 5 групи от по 6 - на случаен принцип. Да кажем по азбучен ред и всеки месец ще купувам най-добре представящета се от съответната група за съответния месец и ще продавам това което имам ако не е най-добре представящата се. Почти съм сигурен че ще бия всякакви бенчмарки без да вкарвам и капка акъл

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
        Eнергони е твоята компания
        Бъдещия син чип - и обороти и фрии флоут

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            От индекса на ликвидните компании БГ 40, пет компании са с оборот под 10 000 лева за последния месец.

За мен, поне, компаниите, които ми отговарят на желаната ликвидност - т. да мога да излеза за един ден и то при лош ден са под 30. И после защо гледам на БФБ като на хоби - ами как да го гледам. Аз гледам да имам поне 5 компании, и тях трябва да ги избирам от 30. Че то мога да инвестирам на абсолютно случаен принцип И честно казано в 90% от времето случайния принцип като нищо ще дава по-добри резултати

Коментар

• От индекса на ликвидните компании БГ 40, пет компании са с оборот под 10 000 лева за последния месец.

За мен, поне, компаниите, които ми отговарят на желаната ликвидност - т. да мога да излеза за един ден и то при лош ден са под 30. И после защо гледам на БФБ като на хоби - ами как да го гледам. Аз гледам да имам поне 5 компании, и тях трябва да ги избирам от 30. Че то мога да инвестирам на абсолютно случаен принцип И честно казано в 90% от времето случайния принцип като нищо ще дава по-добри резултати

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                Това с големите пакети наистина е огромен проблем на БФБ-то. Добре, че съм по-бедничък, та поне това не го мисля много
                Не че нещо, ама то под 40 компании на БФБ за последния месец имат оборот над 20 000 лева. Т.е. среден оборот от над 1000 лева на ден. Т.е. ако наблъскаш 5 бона в една от останалите 350 компании - изхода веднага става труден.

Коментар

• Това с големите пакети наистина е огромен проблем на БФБ-то. Добре, че съм по-бедничък, та поне това не го мисля много
                  Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 1996 Разгледай мнение
                    За всяка позиция трябва да има exit strategy...
                    Хахаха - каква екзит стратежи ако държиш пакет колкото двуседмичен оборот. И изведнъж офертите купува изчезват и този двуседмичен оборот се оказва изведнъж тримесечен оборот.

Ликвидния риск няма как да го избегнеш, освен ако не се набиваш в неликвидни.

Коментар

Че аз и не искам да капувам пакети, които не мога да продам бързо 2008 така имах един пакет дето го продавах три месеца.

Знаеш ли колко неприятно е от 30 пъти печалба на хартия, накрая да излезеш около 0 защото пакета ти твърде голям Защото тук има много такива рекламиращи нисколиквидни ракети, ама съм удебен че всички те 2007 и 2008 са имали абсолютно същото изживяване, ама сега се надяват че ще излезат по навреме. А аз поне за себе си съм приел че това едва ли ще мога да го постигна

Така че дръжте си ги неликвидните боклуци, аз повече с такива нерви не троша.
                      За всяка позиция трябва да има exit strategy...

Коментар

Там и на демото може да си както си искаш.
                        На БФБето обаче е по-различно, нито къси има, нито ликвидност. Както няма бидове, така няма и от кого да купиш по-голям пакет....

Така, че като дойде времето акции няма да има за всички и това трябва да е ясно, и оттук всеки да си прави сметката, как е по-правилното, да чака или да е заредил...
                        Че аз и не искам да капувам пакети, които не мога да продам бързо 2008 така имах един пакет дето го продавах три месеца.

Знаеш ли колко неприятно е от 30 пъти печалба на хартия, накрая да излезеш около 0 защото пакета ти твърде голям Защото тук има много такива рекламиращи нисколиквидни ракети, ама съм удебен че всички те 2007 и 2008 са имали абсолютно същото изживяване, ама сега се надяват че ще излезат по навреме. А аз поне за себе си съм приел че това едва ли ще мога да го постигна

Така че дръжте си ги неликвидните боклуци, аз повече с такива нерви не троша.

Коментар

На БФБето обаче е по-различно, нито къси има, нито ликвидност. Както няма бидове, така няма и от кого да купиш по-голям пакет....

Така, че като дойде времето акции няма да има за всички и това трябва да е ясно, и оттук всеки да си прави сметката, как е по-правилното, да чака или да е заредил...
                          Ами ако дойде времето за надолу какво правим с големият пакет ставащ все по-малък?

Коментар

Това че чакам спад не означава че не съм 115% дълъг и 15% къс

Коментар

Вие двамата май точно чакахте сривове по чуждите борси, а то какво...
                              Това че чакам спад не означава че не съм 115% дълъг и 15% къс

Коментар

• Вие двамата май точно чакахте сривове по чуждите борси, а то какво...

Коментар

Working...
                                X