If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Така, ама инерцията зависи от масата, а на БФБ масата е УЕКА
Аз лично рядко съм виждал някой да расте цял месец устойчиво, освен разбира се в "оня период" когато всички растяха
Аз бих пробвал да купувам дъна ПИБ, ЦКБ, Химимпорт и няколко други съм забелязал, ако един ден са надолу, често на другия следва корекця, ама много разправия секи ден да гледаш кой надолу кой нагоре, кой е коригирал да излезеш... фулл тайм джоб
Дъната е кофти стратегия. Аз по принцип на БФБ играя по инерцията, но не с всичко и в доста ограничен кръг компании. Но ми се искаше точно да намеря друг начин където моята субективна оценка да не е от значение, но да се представя що годе добре, но с ниски разходи и като рвеме и като пари.
Стратегията използва инерцията на пазара като намалява все пак възможността за концентрация чрез отделните групи. Използването на инрецията си е съвсем нормален прийом. И ако инерцията е над 1 месец нагоре, ще се представя перфектно. Големия проблем е ако някой надува и пука балони за по-малко 2 месеца. Тогава ще се представя ужасно. Но пък за това и се целя в по-ликвидни, където изкуственото надуване е по-трудно да се получи.
Както и да е към момента съм го направил на демо и не се справя никак добре -5,6% срещу горе долу 0% изменение за софикс.
Така, ама инерцията зависи от масата, а на БФБ масата е УЕКА
Аз лично рядко съм виждал някой да расте цял месец устойчиво, освен разбира се в "оня период" когато всички растяха
Аз бих пробвал да купувам дъна ПИБ, ЦКБ, Химимпорт и няколко други съм забелязал, ако един ден са надолу, често на другия следва корекця, ама много разправия секи ден да гледаш кой надолу кой нагоре, кой е коригирал да излезеш... фулл тайм джоб
Това е интересна стратегия ама според мен ще занулиш доста бързо
Звучи ми като "купувам скъпо, продавам евтино". Особено на нашата борса с малки обороти, където цените се манипулират лесно с малки обеми (и според мен се прави доста често и съвсем умишлено).
Аз тествам стратегията с "кучетата" и за сега върви добре, само дето трябва някой да намери кои са кучетата
Стратегията използва инерцията на пазара като намалява все пак възможността за концентрация чрез отделните групи. Използването на инрецията си е съвсем нормален прийом. И ако инерцията е над 1 месец нагоре, ще се представя перфектно. Големия проблем е ако някой надува и пука балони за по-малко 2 месеца. Тогава ще се представя ужасно. Но пък за това и се целя в по-ликвидни, където изкуственото надуване е по-трудно да се получи.
Както и да е към момента съм го направил на демо и не се справя никак добре -5,6% срещу горе долу 0% изменение за софикс.
Решил съм да пробвам нещо. Ще си направя една малка сметка за майтап и единственото което ще правя с нея е да следвам тълпата. Ще ги разделя 30 те компании на 5 групи от по 6 - на случаен принцип. Да кажем по азбучен ред и всеки месец ще купувам най-добре представящета се от съответната група за съответния месец и ще продавам това което имам ако не е най-добре представящата се. Почти съм сигурен че ще бия всякакви бенчмарки без да вкарвам и капка акъл
Това е интересна стратегия ама според мен ще занулиш доста бързо
Звучи ми като "купувам скъпо, продавам евтино". Особено на нашата борса с малки обороти, където цените се манипулират лесно с малки обеми (и според мен се прави доста често и съвсем умишлено).
Аз тествам стратегията с "кучетата" и за сега върви добре, само дето трябва някой да намери кои са кучетата
Скоро, след девалвацията на лева до реалното му състояние, тогава и само тогава може да приемем еврото. Има прекалено много лоши кредити и прекалено много изхарчени пари които не е трябвало да се харчат, като парите на фонда или на сребърния фонд или на НЗОК ... Като се изчисти този батак, тогава.
Мен лева не ме казае - за мен е мъртва валута в дългосрочен план (надявам се и в средносрочен план), затова и не държа левове, а си чакам еврото ....
Новата 10 еврова банкнота с надпис Евро и на български...
Аре, кога ще влизаме в Еврозоната - не са казали още
Скоро, след девалвацията на лева до реалното му състояние, тогава и само тогава може да приемем еврото. Има прекалено много лоши кредити и прекалено много изхарчени пари които не е трябвало да се харчат, като парите на фонда или на сребърния фонд или на НЗОК ... Като се изчисти този батак, тогава.
Вероятно заради вътрешните търкания и лидерски боричкания идеите на Реформаторския блок за развитието на енергетиката се избистриха едва тази седмица. Единствено те предлагат приемане на Национална стратегия за енергийна независимост и сигурност. Като интересни може да се определят намеренията им за борсова приватизация на миноритарни пакети - до 33%, от акциите на избрани държавни енергийни дружества, както и за директни финансови стимули за енергийна ефективност на българските домакинства и бизнес. Освен това и при реформаторите звучи добре познатият вече рефрен за удължаване на живота на V и VI блок на АЕЦ "Козлодуй", както и за преустановяване на проекта "Южен поток" до привеждането му в съответствие с европейското законодателство и доказване на икономическа полза за страната. Доста противоречиви са исканията им за пълно освобождаване на електроенергийния пазар. Което трябва да стане чрез премахване на ролята на НЕК като единствен купувач и създаване на българска борса на електроенергия и природен газ. В същото време обаче десните искат строг обществен контрол на разходите на енергийните дружества, които формират цените на тока.
Коментар