IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Чакам аз избухването на БФБ ама уви нищо не става.Май посоката си остава надолу.

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
      Абе .. и е така и не е
      Да чака, ама
      1) ВРЕМЕТО е важно. Начи ако чакам 5 год, сметай колко трябва да съм напред накрая. Ако не правиш 10% на година, пиши го §@(*Е§§*(ЕЯ
      Та.... ако 5 год съм на 0 ( айде да не съм назад, каквато е реално ситуацията) значи за да има сми, на 6тата трябва да съм 60%. КО? Не!
      2) Всеки емитент, колкото и да е син чип, накрая се вмирисва. Такъв е живота, всичко умира. Пример: Цитираната вече кака Мони,и не само. Имаше там, холдинг Пътища, Зърнени храни, Одесос...
      Та.. доде си чакаш, мое да апнеш дървото.
      И.... като теглиш чертата ... трудна става тая с чакането
      Под капитал разбирам богатсво. Богатвото трябва да се държи и измерва в акции - както е на запад. Ще стане и тук някой ден, понатам, като видят и узреят повече хора, че богатсвото в кеш не се държи, камоли жилищни имоти. Виж инвестиционни имоти е друго, но там са нужни мащаби. Та нищо не може да бие акциите.

Коментар

• Първоначално изпратено от 1996 Разгледай мнение
        Да му мисли, който се храни от БФБ.
        А, който е на БФБ за да увеличи или направо мултиплицира капитала си, може да си позволи да чака и трябва да чака - част от упражнението е.
        Абе .. и е така и не е
        Да чака, ама
        1) ВРЕМЕТО е важно. Начи ако чакам 5 год, сметай колко трябва да съм напред накрая. Ако не правиш 10% на година, пиши го §@(*Е§§*(ЕЯ
        Та.... ако 5 год съм на 0 ( айде да не съм назад, каквато е реално ситуацията) значи за да има сми, на 6тата трябва да съм 60%. КО? Не!
        2) Всеки емитент, колкото и да е син чип, накрая се вмирисва. Такъв е живота, всичко умира. Пример: Цитираната вече кака Мони,и не само. Имаше там, холдинг Пътища, Зърнени храни, Одесос...
        Та.. доде си чакаш, мое да апнеш дървото.
        И.... като теглиш чертата ... трудна става тая с чакането

Коментар

Да му мисли, който се храни от БФБ.
          А, който е на БФБ за да увеличи или направо мултиплицира капитала си, може да си позволи да чака и трябва да чака - част от упражнението е.
          Параграф 22 - тези, които си изкарват прехраната на БФБ се спотайват.
          То затова се получават и деформации в търговията - пързалки и избухвания без пазарна логика... Което не е съвсем лошо за дребните
          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Е, как е възможно? Трябва да признаем, че цените са манипулериеми, в такъв случай.
            Това е вярно между другото и допринася за патовата ситуация.
            много ясно, че е така...

Всички се правят на изненадани, че КТБ била класическа пирамида... ...

Сега всички си затварят очите, че пенсионните фондове регулярно се източват от собствениците им (през управляващите дружества)... нима КФН не знае за т.н. тимаджийски компании, или пък тези от групата на еврохолда...

Просто действа колективната "омерта"... до пукването на следващия балон!

Коментар

• Да му мисли, който се храни от БФБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение
                човече, тогава така бяха нещата.... но в последните години всичките увечличения на капиталите, СПО-та и ИПО-та реално са ствали с пари на самите мажоритари и свързани с тях икономически субекти (разбирай фондове)... И 1 лев не може да бъде привлечен от пазара....

Мисля че последния път в който от пазара реално се събра някаква сума бяха привилегированите на Химимпорт на 2.22 лв., преди ме помня колко години...
                Знам ли, според мен ако читав емитент пусне привилегировани, ше наскача народа кат циганин на джанка, ама читав емитент - малко, а такъв пък, който иска кинти за да расте в тоя спек - хептен

Коментар

• Така е липсата на адекватна доходност отблъсква инвеститорите. А това кретане и лошите икономически преспективи отчайват и спекулантите.

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                    Не може не може.. колко да не може? Кака Мони си продаде привилегированите на 10 кинта без ядове и се намериха шарани (вкл. и аз) да купят.
                    Сега.. след като апнахме дръвцето, вече ще е по-трудно да се финансира да
                    човече, тогава така бяха нещата.... но в последните години всичките увечличения на капиталите, СПО-та и ИПО-та реално са ствали с пари на самите мажоритари и свързани с тях икономически субекти (разбирай фондове)... И 1 лев не може да бъде привлечен от пазара....

Мисля че последния път в който от пазара реално се събра някаква сума бяха привилегированите на Химимпорт на 2.22 лв., преди ме помня колко години...

Коментар

А стига подскача като петле с тези глупости!!!

проблемът не е в цените на акциите, а в качеството на емитентите!!
                      Виж тука сме да
                      Проблемът ( не само на БФБ а изобщо) е че пазарите станаха много спекулативни и малко дивидентни. Дивиденти - йок. Бонуси за ръководството ( и маджото е в него) нам си кво.. и като купиш една артия, надяваш се да намериш по-голям будала да му я шитнеш по-скъпо. Това НЕ Е инвестиране а спекулиране а спекулирането се влияе от слухове а не от обективните фундаменти на емитента.

Коментар

А иначе на БФБ текущо има както силно подценени компании, но и силно надценени надценени такива!
                        Е, как е възможно? Трябва да признаем, че цените са манипулериеми, в такъв случай.
                        Това е вярно между другото и допринася за патовата ситуация.

Коментар

• А иначе на БФБ текущо има както силно подценени компании, но и силно надценени надценени такива!

Коментар

За съжаление и по зле ще става!

ДДД обясни добре защо...

Ниската ликвидност се самонадгражда....

Липсата на нормални инвестиционни възможности - малкото останали стари комапнии са с лош имидж и бизнес перспективи; реално БФБ не е капиталов пазар - т.е. никоя компания не би могла РЕАЛНО да се финансира, същевременно - очевидно БФБ не е и добра инвестиционна възможност за свободните пари...

Горанов и прословутия ниов данък върху финансовите транзакции и перманентния страх от въвеждането на данък въврху капиталовите печалби - определено не помагат за изграждането на положителен сентимент...

ДА Декември ще видим традиционните надувания на определени компании и прехвърляне на пакети... Но какво от това?????? Реално промяна няма!
                            Не може не може.. колко да не може? Кака Мони си продаде привилегированите на 10 кинта без ядове и се намериха шарани (вкл. и аз) да купят.
                            Сега.. след като апнахме дръвцето, вече ще е по-трудно да се финансира да

Коментар

Т.е. не е интересно, а много ясно, че никой няма да иска да продава на тези цени
                              А стига подскача като петле с тези глупости!!!

проблемът не е в цените на акциите, а в качеството на емитентите!!

Коментар

• За съжаление и по зле ще става!

ДДД обясни добре защо...

Ниската ликвидност се самонадгражда....

Липсата на нормални инвестиционни възможности - малкото останали стари комапнии са с лош имидж и бизнес перспективи; реално БФБ не е капиталов пазар - т.е. никоя компания не би могла РЕАЛНО да се финансира, същевременно - очевидно БФБ не е и добра инвестиционна възможност за свободните пари...

Горанов и прословутия ниов данък върху финансовите транзакции и перманентния страх от въвеждането на данък въврху капиталовите печалби - определено не помагат за изграждането на положителен сентимент...

ДА Декември ще видим традиционните надувания на определени компании и прехвърляне на пакети... Но какво от това?????? Реално промяна няма!

Коментар

Working...
                                X