If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Човек трябва да е изключително некадърен за да не може да прави по 10 процента годишно на БФБ. Проблема идва за доходности над 50 процента годишно. Личните ми очаквания за моят портфейл са 30-40 процента годишно а бих искал поне 50-60 процента. През периода 2003-2007 годишният ръст на портфейла ми беше 180-210 процента, но по обективни причини считам, че няма да мога да повторя тези резултати.
Продлжавам да не разбирам общият песимизъм за българската икономика.
Ако беше влязъл на бфб края на 2007 щеше са видиш едни 10% на кукуво лято .
Човек трябва да е изключително некадърен за да не може да прави по 10 процента годишно на БФБ. Проблема идва за доходности над 50 процента годишно. Личните ми очаквания за моят портфейл са 30-40 процента годишно а бих искал поне 50-60 процента. През периода 2003-2007 годишният ръст на портфейла ми беше 180-210 процента, но по обективни причини считам, че няма да мога да повторя тези резултати.
Еми брат, не знам, аз съм некъдърен, щот не ми е това работата, подбъзиквам се с некви пари, ама кат гледам ПРотата по разни фондове и те не могат да стигнат 10%
а и не ми се вярва да правиш 10% като стискаш един портфейл с години и той си расте. Сега.. 80% от акциите на БФБ са у тиквите последните 5 год.
Горе долу съм съгласен ама какво е вътрешна емиграция? Няма такава. Плащаш данъци тук, работиш тук, газиш кучешки лайна тук, ( що лайна го подчерта аз не зная ) децата ти дишат прашен въздух тук.. каква емиграция какви 5 лева?
Еми или си вдигаш чуковете и се махаш от кочината или се затваряш в душата си - за да се запазиш като чевешка личност - а не като масата деграданти около нас.... така се случи в живота ми, че засега избрах втория варинат!
но всичко в живота е промяна... Важното е да сме с позитивна нагласа към живота!
Абе .. и е така и не е
Да чака, ама
1) ВРЕМЕТО е важно. Начи ако чакам 5 год, сметай колко трябва да съм напред накрая. Ако не правиш 10% на година, пиши го §@(*Е§§*(ЕЯ
Та.... ако 5 год съм на 0 ( айде да не съм назад, каквато е реално ситуацията) значи за да има сми, на 6тата трябва да съм 60%. КО? Не!
Липсва еуфория в света, в БГ и на БФБ. За да избухне трябва
1) Света да тръгне и някои БФБ емитенти да почнат да изнасят като луди
2) В БГ да се качат оборотите, строителство, туризъм, ИТ и всичко да почне да търси хора
3) Като следствие от 2 народа да се види в пари и да почна да му остават
4) Като следствие от 2, народа да се почувства по-сигурен за бъдещето и да е склонен да рискува парите вместо да ги бута у бурканя
5) Банките да държат ниска уихвата по влогове.
И тогава ше откине като... ама тва не става от днес за утре, трябва година да се развърта машината за да влезе в обороти
Мдаааа значи избухването няма да е скоро.Сега сме по пързалката надолу .
днес всички търсят жтефтерчето на златанов... цииирк!
просто колективната омерта е на ход... Не че ми пука разбира се!
Аз отдавна съм във вътрешна емиграция! т.е. в съзнанитео си съм еигрирал от тук! Разбира се, опитвам се да съм приципен гражданин на нашето псевдо гражданско общество - винаги гласувам по съвест; грижа се за роднини, приятели, съседи и града си.... но дотам. Не очаквам нищо, от никого тук!
Знам, че промяната в България ще стане едва след десетилетия, когато емигрантските вълни от Азия и Африка ще налеят свежа, млада кръв в нашите земи; а заради тях тук ще се насочат и инвестициите, разбира се... Всъщност това е бъдещето на всички страни от региона! Шансът ни е че сме буферна зона на богатите страни в Западна и централна Европа...
Горе долу съм съгласен ама какво е вътрешна емиграция? Няма такава. Плащаш данъци тук, работиш тук, газиш кучешки лайна тук, ( що лайна го подчерта аз не зная ) децата ти дишат прашен въздух тук.. каква емиграция какви 5 лева?
Това с буферната зона е малко хлъзгаво. Днес чета примерно руснаците ще строят 6 атомни централи в Иран, ВТБ ще се маха от лондонската бораса и ще ходи към някоя от азиатските, като добавим търговските споразумения на руснаците и сделкте за газ с Китай нещата геополитически доста са загрубели. Пак се заформя двуполюсен модел, а ние като буферна зона ще понасяме ударите постоянно!
В 21 век, века на интернет, никой норален не си държи богатсвото или капитала в кеш.
Кеша е за битови и други неотложни нужди само, както и за непосредствено харчене. Но не и за държане във времето като спестяване.
Добре, добре модерни човеко. В 21 век
Ей вие не разбрахте ли, че тези неща не са се променили от поне 100 да не кажа и повече години.
Мислят си някои, че като им свети на екрана, а не викат вече кат хамали колко искат, нещо се е променило.
Чакам аз избухването на БФБ ама уви нищо не става.Май посоката си остава надолу.
Липсва еуфория в света, в БГ и на БФБ. За да избухне трябва
1) Света да тръгне и някои БФБ емитенти да почнат да изнасят като луди
2) В БГ да се качат оборотите, строителство, туризъм, ИТ и всичко да почне да търси хора
3) Като следствие от 2 народа да се види в пари и да почна да му остават
4) Като следствие от 2, народа да се почувства по-сигурен за бъдещето и да е склонен да рискува парите вместо да ги бута у бурканя
5) Банките да държат ниска уихвата по влогове.
И тогава ше откине като... ама тва не става от днес за утре, трябва година да се развърта машината за да влезе в обороти
Богатството е субективно възприятие. Ако ти обичаш да си държиш акции и така се чувстваш богат, ОК. Аз се чувствам богат като държа пари.
По-ликвидни са и по-малко волатилни.
В 21 век, века на интернет, никой норален не си държи богатсвото или капитала в кеш.
Кеша е за битови и други неотложни нужди само, както и за непосредствено харчене. Но не и за държане във времето като спестяване.
Под капитал разбирам богатсво. Богатвото трябва да се държи и измерва в акции - както е на запад. Ще стане и тук някой ден, понатам, като видят и узреят повече хора, че богатсвото в кеш не се държи, камоли жилищни имоти. Виж инвестиционни имоти е друго, но там са нужни мащаби. Та нищо не може да бие акциите.
Богатството е субективно възприятие. Ако ти обичаш да си държиш акции и така се чувстваш богат, ОК. Аз се чувствам богат като държа пари.
По-ликвидни са и по-малко волатилни.
днес всички търсят жтефтерчето на златанов... цииирк!
просто колективната омерта е на ход... Не че ми пука разбира се!
Аз отдавна съм във вътрешна емиграция! т.е. в съзнанитео си съм еигрирал от тук! Разбира се, опитвам се да съм приципен гражданин на нашето псевдо гражданско общество - винаги гласувам по съвест; грижа се за роднини, приятели, съседи и града си.... но дотам. Не очаквам нищо, от никого тук!
Знам, че промяната в България ще стане едва след десетилетия, когато емигрантските вълни от Азия и Африка ще налеят свежа, млада кръв в нашите земи; а заради тях тук ще се насочат и инвестициите, разбира се... Всъщност това е бъдещето на всички страни от региона! Шансът ни е че сме буферна зона на богатите страни в Западна и централна Европа...
Коментар