IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    Киро, бързо забрави какви глупости се изписаха за българската икономика през последните седмици. Видимо е, че предпоставките за усилване на ръста са налице. Към момента нарaставането на БВП на годишна база е 1,5% и ще се ускори значително. Човек трябва да е изключително некадърен за да не е успял да направи 30 процента доходност на БФБ през 2014. Всичко сочи, че 2015 ще е много по-добра. Това ако не е бичи пазар не знам. Имаме втора поредна година при която всички индекси завършват на плюс. При тази ситуация "апърството" ти е малкият проблем. Всичко което казват оптимистите ще се случи, но не се знае в какъв период от време. Същевременно нищо от прогнозите на сривльовците няма да се сбъдне. Затова ти казвам, че апърството е по-малкият проблем защото е по-близо до истината.
    Би ли ми казал , като много кадърен който прави над 30% колко хиляди лева е портфейла ти ?

Коментар

• През 2001 - 2004 нямаше оборот. Когато Оргахим струваше 4 лева никой не искаше да я купува! Оборотите бяха смешни. После като стана 800 имаше бой за акции. Всички помним как беше. Оборотите се появиха чак в есента на 2006 година. До тогава растяхме системно, в пъти, с малки обеми. Мога да дам пример от близкото минало. Когато се опитвахме да събираме малки бройки Свилоза на 90 стотинки ни се подиграваше, че сме били апъри и идиоти. Сега е три лева и според мен големите обороти ще се завъртят около 7 защото тогава ще е сигурно и перспективно! Затова ти казвам, че хейтърството е дори по-вредно от апърството. Когато купувах Свилоза не знаех кога ще скочи, но таргета ми беше 5 лева за пет години. Кога е божа работа. Тези дни понакупих малко Биовет. Кога и дали ще се случат добри неща ще покаже времето. Пълно е с акции, които ще поскъпнат с пъти над нивата на които хейтърите плюят. Това е. Аз си оставам умерен оптимист и продължавам да мисля, че човек трябва да е много некадърен ако не може да направи 30 процента на БФБ през 2015 година.

Коментар

Киро, бързо забрави какви глупости се изписаха за българската икономика през последните седмици. Видимо е, че предпоставките за усилване на ръста са налице. Към момента нарaставането на БВП на годишна база е 1,5% и ще се ускори значително. Човек трябва да е изключително некадърен за да не е успял да направи 30 процента доходност на БФБ през 2014. Всичко сочи, че 2015 ще е много по-добра. Това ако не е бичи пазар не знам. Имаме втора поредна година при която всички индекси завършват на плюс. При тази ситуация "апърството" ти е малкият проблем. Всичко което казват оптимистите ще се случи, но не се знае в какъв период от време. Същевременно нищо от прогнозите на сривльовците няма да се сбъдне. Затова ти казвам, че апърството е по-малкият проблем защото е по-близо до истината.
        Не е задължително да е некадърен....достатъчно условие е "Да вярва в честните пари: злато, сребро и биткойн."
        Наистина нищо лично - просто пример за грешна стратегия
        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
          хаха...

- Бабо Мецо, ще има ли дренки тази година?
          - Ще има, ше има. Мнооооого дренки ще има.
          . Защо така мислиш, бабо Мецо?
          - Амииии, защото много ми се ядат!
          Или ще има или няма да има,
          в двата случая ще зяпаш отстрани!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            Абе ти не следиш ли пазарите в САЩ и Германия, щом на това викаш бичи пазар, онова какво е..А Какъв беше пазара 2003-2008.Щом този пазар ти е бичия..какво да говорим..Тогава оборота беше за един ден по20-40 милки, а ръстовете космически..Явно на тебе това ти стига, но на мене не:D
            Киро, такъв беше пазара на края бичия цикъл, чак 2006-7, сиреч когато беше етапа на еуфорията... началото 2002-3 беше нещо подобно като последните 2 г, по плавни но пък постоянни ръстове

Коментар

Всичко сочи, че 2015 ще е много по-добра. Това ако не е бичи пазар не знам.
              хаха...

- Бабо Мецо, ще има ли дренки тази година?
              - Ще има, ше има. Мнооооого дренки ще има.
              . Защо така мислиш, бабо Мецо?
              - Амииии, защото много ми се ядат!
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Абе ти не следиш ли пазарите в САЩ и Германия, щом на това викаш бичи пазар, онова какво е..А Какъв беше пазара 2003-2008.Щом този пазар ти е бичия..какво да говорим..Тогава оборота беше за един ден по20-40 милки, а ръстовете космически..Явно на тебе това ти стига, но на мене не.Ти и сривльовци изглежда не помниш- знаеш ли , че с месеци през 2008-2009 имаше хора, които пишеха, че фондов пазар вече в БГ няма да има, че СОФИКС ще стане 0, че всички които имат акции са глупаци.. и .т.н...Тогава аз пак остро им противоречах..Обективността уважаеми е над всичко..
                Тук никой не пише подобни неща сега..Това, че много хора не са съгласни с вашите прогнози за близки големи ръстове, не означава, че не са оптимисти..Тайминга е важен в този бизнес, нали уважаеми..Къде са пророкуваните от две години големи ръстове- СОФИКС 1000.. и други глупости..Че и джипове се купуваха и комплекси се избиваха..Пак казвам- това е сериозен форум и ако човек е професионалист държи на мненията и прогнозите си, изказва ги аргументирано и не се сърди на това, че другите не са съгласни с него..Още повече, че през последните две години много глупости се изписаха..
                Last edited by Kiro; 09.12.2014, 17:09.

Коментар

• Киро, бързо забрави какви глупости се изписаха за българската икономика през последните седмици. Видимо е, че предпоставките за усилване на ръста са налице. Към момента нарaставането на БВП на годишна база е 1,5% и ще се ускори значително. Човек трябва да е изключително некадърен за да не е успял да направи 30 процента доходност на БФБ през 2014. Всичко сочи, че 2015 ще е много по-добра. Това ако не е бичи пазар не знам. Имаме втора поредна година при която всички индекси завършват на плюс. При тази ситуация "апърството" ти е малкият проблем. Всичко което казват оптимистите ще се случи, но не се знае в какъв период от време. Същевременно нищо от прогнозите на сривльовците няма да се сбъдне. Затова ти казвам, че апърството е по-малкият проблем защото е по-близо до истината.

Коментар

• Гърсите са го измислили
                    Custodite sortem vestram

Коментар

• dddd къде го видя крайния негативизъм.Ти наистина ли смяташ, че сме в бичи пазар...За Вас няма ли обективност и омерен оптимизъм без крайности
                      Last edited by Kiro; 09.12.2014, 16:43.

Коментар

• още 5 минути така и ще изтрият ръста..

Коментар

• Брех тия мечки, още имали зъбки
                          Явно ще трябва втори път да отнесат пружината в муцуните и пак не е ясно дали ще се научат

Коментар

• Никво червено не е вашето.
                            Маляките здравата работа

http://www.bloomberg.com/quote/ASE:IND

Коментар

• Киро, при дългосрочен бичи пазар крайният негативизъм е още по-абсурден от апърството!

Коментар

• Абе, тези пакети в червено дето хвърчат ,да не са избитите зъби на мечките, от ъпърите

http://money.bg/news/id_1513457480
                                Last edited by Kiro; 09.12.2014, 16:33.

Коментар

Working...
                                X