IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• dddd , съгласен съм на 80процента с тебе, но да не се заблуждаваме- икономиката бавно излиза от кризата и е на вододела на растежа.Политиката и вътре и вън много спира нещата, а крайния оптимизъм е глупост, поза и прикрит интерес за дребни продажби.Всички сме оптимисти, щом сме тук, купуваме още акции и пак издържахмеИ аз вярвам, че до няколко години ще има по- голям скок на БФБ.Не случайно все още няма и никакви големи инвеститори..
    Не е препоръка за нищо..

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      Пазара по-скоро ми изглежда като този през 2002 и 2003 година. Пълно е с работещи заводи, които се търгуват на фоуърд П/Е между 5 и 7, но трябва време докато хората се огледат и видят, че е сигурно и няма измама. Тогава да започнат да купуват, докато вземат тапата на закъсалият за кеш и акцията влезе в траен бичи тренд. Всичко читаво е минало през този път. Видяхте как стана и със Свилоза. От седмица си събирам от една друга тапичка, но гледам, че много е изтъняла. После идва ново потвърждение в отчета и всички осъзнават очевидните истини. Тоест аз не вярвам в каубойската схема как всичко расте до безкрай, но огледа ли се човек е пълно с акции които могат да направят поне 50-70 процента годишно. Хубавото на тези години беше, че и малките можеха да направят добри пари. Обикновенно при тези предприятия обема, който се предлага е огрничен,но никой не смее да купува. Като мине и пътят към утрояването е отворен. Аз съм оптимист, но считам че не е важно само да се купува а и какво се купува. Спомням си с много добри чувства ЕРХ преди много години. Имаше две тапи и няколко човека си събирахме от тях. После порастна 80 пъти. Не вярвам сега да има чак такива ръстове, но все пак е добре хората да четат отчети и да гледат къде какво се случва. Айде лека и доходна от мен.
      Аз не вярвам в големите обороти. Струва ми се, че чак около 590 ще започне да се появява истински оборот. Портфейлите са основно в по-дългосрочни играчи, които биха излезли да продават не по-рано от предишните върхове. При предходните ралита са можели да продадат и е много малко вероятно да решат да продават точно сега. Очаквам системен ръст при относително ниски обороти, където фундамента се отчита с известен лаг от закъснение. Точно като 2002-2004 година. Може би най-хубавите времена на борсата. Как да не съм оптимист като си спомням какви пари правех 2003-2004 За мен пазара е идеален, но на Батя ще му е малко по-трудно.
      Това, че съм безнадежден оптимист е вярно. Невидимо за масата тези, които сега сме на пазара ще направим много пари. Така виждам нещата. Да добавя, че не е препоръка, но това всеки го знае.
      +1 съм попринцип с теб, ама чак пък читави предприятия на 5 П/Е? явно нещо са ми се запотили очилата

Коментар

• Пазара по-скоро ми изглежда като този през 2002 и 2003 година. Пълно е с работещи заводи, които се търгуват на фоуърд П/Е между 5 и 7, но трябва време докато хората се огледат и видят, че е сигурно и няма измама. Тогава да започнат да купуват, докато вземат тапата на закъсалият за кеш и акцията влезе в траен бичи тренд. Всичко читаво е минало през този път. Видяхте как стана и със Свилоза. От седмица си събирам от една друга тапичка, но гледам, че много е изтъняла. После идва ново потвърждение в отчета и всички осъзнават очевидните истини. Тоест аз не вярвам в каубойската схема как всичко расте до безкрай, но огледа ли се човек е пълно с акции които могат да направят поне 50-70 процента годишно. Хубавото на тези години беше, че и малките можеха да направят добри пари. Обикновенно при тези предприятия обема, който се предлага е огрничен,но никой не смее да купува. Като мине и пътят към утрояването е отворен. Аз съм оптимист, но считам че не е важно само да се купува а и какво се купува. Спомням си с много добри чувства ЕРХ преди много години. Имаше две тапи и няколко човека си събирахме от тях. После порастна 80 пъти. Не вярвам сега да има чак такива ръстове, но все пак е добре хората да четат отчети и да гледат къде какво се случва. Айде лека и доходна от мен.
        Аз не вярвам в големите обороти. Струва ми се, че чак около 590 ще започне да се появява истински оборот. Портфейлите са основно в по-дългосрочни играчи, които биха излезли да продават не по-рано от предишните върхове. При предходните ралита са можели да продадат и е много малко вероятно да решат да продават точно сега. Очаквам системен ръст при относително ниски обороти, където фундамента се отчита с известен лаг от закъснение. Точно като 2002-2004 година. Може би най-хубавите времена на борсата. Как да не съм оптимист като си спомням какви пари правех 2003-2004 За мен пазара е идеален, но на Батя ще му е малко по-трудно.
        Това, че съм безнадежден оптимист е вярно. Невидимо за масата тези, които сега сме на пазара ще направим много пари. Така виждам нещата. Да добавя, че не е препоръка, но това всеки го знае.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
          Поривът май умря.Айде напънете още.
          викаш да продам на некойче купих

Коментар

• Първоначално изпратено от Q35 Разгледай мнение
            Ами напъни и ти ! Все наготово не става !!!
            От 13 00ч сделки нет ,да не би да са сложилих катинара на изповедалника.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
              Поривът май умря.Айде напънете още.
              Ами напъни и ти ! Все наготово не става !!!
              мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия

Коментар

• Както писах и в темата за Хима - нормално е след толкова бърз (направо вертикален) ръст да има леко задържане, дори малка крачка назад. И на мен ми е неприятно, но това е напълно в реда на нещата.

Коментар

• Поривът май умря.Айде напънете още.

Коментар

Дадох я за пример защото всички знаят, че имам пък и тя като се утрои натежа в портфейла ми. Как да купя повече? Да продам на тези нива трябва да лъм луд. Та така става за пример, иначе ще ревнат срещу мен.
                    Ами струва си парите Свилката И не е да няма потенциала за нагоре, движението на долара добре се отразява и очаквам интересно 4-то тримесечие, а вече новата година с влизането на новите инвестиции също ще бъде интересно. А ако и продължава нагоре целулозата ...

Иначе и аз да споделя че съм като теб с доходността, вчера стигнах непосредствено под върха от септември.
                    Хайде става следобед да видим ще се раздвижат ли пак нещата днес

Коментар

Дадох я за пример защото всички знаят, че имам пък и тя като се утрои натежа в портфейла ми. Как да купя повече? Да продам на тези нива трябва да лъм луд. Та така става за пример, иначе ще ревнат срещу мен.
                      Ами като сме тръгнали с примери- да речем решил съм, че Унипак е следващата Свилоза, искам да си купя акции за 20 000 лв.- ами трябва да влизам 20 % по-високо и да излизам 20 % по-ниско, просто няма как да стане. Това, за което говориш са единични случаи, а не подходяща стратегия на БФБ през 90 % от времето.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Тази свилоза ще ти докара главоболие накрая

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                          Бе гърчолята гледам почти 11% надолу днес...някаква специална новина не виждам...идеи ?

http://markets.ft.com/research/Marke...mary?s=ASE:ATH
                          http://www.ft.com/intl/fastft/248021...ost-since-2010

Коментар

Напротив! Портфейла непрекъснато се преструктурира. Всеки има различни умения. Едни хващат дъна и върхове, друго се опитват, но хващат кинжали а аз преструктурирам портфейла си непрекъснато и така системно бия индексите. Аз нямам уменията да улуча перфектно движението на пазара и това не ме вълнува. Първият връх беше април, после юни, след това септември и сега съм на косъм да бия септемврийският. Затова не разбирах песимистите. Пазара е пълен с възможности. В портфейла ми има растящи компании с фоуърд П/Е 5-7. При това не говорим за холдинги а заводи с ясна дейност.
                            Тази свилоза ще ти докара главоболие накрая

Коментар

Бе гърчолята гледам почти 11% надолу днес...някаква специална новина не виждам...идеи ?

Беше очаквано - малко ли се трепаха тия дни
                              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Има, не им дадоха да продължат без помощи. След 2 месеца - нов опит, ама сега и правителството не е толкова стабилка.

Коментар

Working...
                                X