If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Много интересна ми е неговата схема на мислене. Според него повод за оптимизъм бихме имали чак когато България стане като Германия. Според мен в тази точка ако изобщо се случи пазара ще е зверски надут и пълен балон. Докато вие се раздвате на крайносто състояние аз се радвам на пътя към него. За мен борсата отразява променитекоито се случват по този път. Стигнем ли ккрайната дестинация не ни чака нищо добро. можжем само да паднем. Аз очаквам, че светлото за вас бъдеще ще бъде постигнато чак около 2020 а дори и по-късно. Затова съм в акции в момента. Тогава акции няма да ми трябват защото няма да има какво да се подобрява и да влиза в новите оценки.
Затова съм умерен оптимист а не умерен песимист.
Откривам смислени аргументи в постовете ти, които подклаждат гаснещите ми надежди. Надеждата и борбата за реализиране на тази надежда е част от човешката ни природа. Въпреки всичко и напук на страховете и преобладаващия песимизъм.
Може би и заради това, а и поради особености на финансовия пазар и борсите, не е чак такова голямо противоречие - пълен с акции портфейл и общ песимизъм, поне според мен.
Субективно е.
За друго иде реч, всъщност. Периодът 2008 до примерно 2020-2022 е направо един "дълъг" цикъл (малък реверанс към по-вехти теории) и ако правилно те разбирам, споради особеностите на Бг, ще има едно мъчително движение от застой до умерен растеж, няма да констатираме изразен междинен връх.
При този начин на изразяване и комуникация не мога да съм сигурен, че точно това казваш, но как го вписваш това в перспективите пред развития западен свят. Въобще какво мислиш за цикъла там?
Или съвременният финансов модел изцяло преоразмери всичко?!
Трагедия са! Ще се откажеш и ти да спориш с подобни индивиди, но пак евала ти за упоритостта.
Мда, интересен ще е .. ще има пак накрая излъгани камилчета, продали на локално дъно и останали без акцийки
Ти по принцип не спориш, а си пееш пенкеле. То няма и как да спориш защото нямаш и един аргумент в крайна сметка. Разбира се, не очаквам и нищо друго от човек с ограничени познания от света, който прекарва дните пред платформата си.
Вие направо ме разбихте. Говорите колко е лошо и как по-зле ще става пък сте се накупили до козирката с акции. Или сте глупаци или манипулатори. Нормален човек, който е песимист не може да е в акции. Толкова от мен. Успешна търговия. Вероятно днес ще е интересен ден.
Трагедия са! Ще се откажеш и ти да спориш с подобни индивиди, но пак евала ти за упоритостта.
Мда, интересен ще е .. ще има пак накрая излъгани камилчета, продали на локално дъно и останали без акцийки
Ей Монти, ти ми напомни за БСТР- купувах го на 38- красота и после 360.Ами Росексим банк и смъртта на К...Разпродажбите- купих страшно много, помниш ли мъчеха се да ги блокират на БФБ..Не стана- за няколко месеца космическа печалба..Ами приватизациите на БТК, ДЗИ с компове..Уникални печалби..
ДЗИ и банката ми бяха ми основна позиция.....
Купувах на 4 и когато стана това с Кюлев за малко да ми побелее косата а после стана хит и продажба на 8....
Ами когато се набираше индексния когато влязохме в ЕС...Златните пясъци летяха с десетки проценти когато се купуваха от биохим....
Ами Елпром зем и пътища....
42К за една акция....
Познат си заложи апартамента за две акция на 23 К .... но пък си изкара значително....
Ей Монти, ти ми напомни за БСТР- купувах го на 38- красота и после 360.Ами Росексим банк и смъртта на К...Разпродажбите- купих страшно много, помниш ли мъчеха се да ги блокират на БФБ..Не стана- за няколко месеца космическа печалба..Ами приватизациите на БТК, ДЗИ с компове..Уникални печалби..
Ех Киро, не спомняй ни за отминалите времена, колкото и славни да са! Падре също помни, как е мятал на пазаря книги на оргахим за по 800 лъва. (и т.н.)
Да гледаме сега и напред и моля, заровете го тоя песимизъм малко от малко.
Имам план как да вдигнем борсата....
Правителството приема закон, с който Загорка, Соди и Лукойл, задължително стават публични дружества.....
Критериите могат да се измислят в движение - оборот, капитал......и т.н.
Ето ти ликвидност , капитал и дивиденти на БФБ.......( ако приемат моето предложение ще гласувам за тиквата, следващия път..)
Вие направо ме разбихте. Говорите колко е лошо и как по-зле ще става пък сте се накупили до козирката с акции. Или сте глупаци или манипулатори. Нормален човек, който е песимист не може да е в акции. Толкова от мен. Успешна търговия. Вероятно днес ще е интересен ден.
Манипулатори са по-вероятно
Падре също е умерен оптимист. Гърчулята най-вероятно и те ще се освестят. Плашиха ни с тях като започна кризата, а какво излезе, че в Европа по-зле от нас няма, а щом сме на дъното, какво може да последва )))
Хайде да не се обиждаме. Аз не съм песимист, а реалист. Реалист съм по отношение на реалната обстановка в България, защото съм от бизнеса (работодател над 100 човека), а не гледам показатели пред компютъра в офиса на банковия клон. По отношение на движенията на акциите в краткосрочен план съм дори оптимист. Писал съм го преди 5 минути. Иначе наистина нямаше да съм 95 % в акции. Иначе не разбирам защо е толкова трудно да разберете, че няма да ги държа до лятото и да ме определяте като луд или глупак.
Монти- тук мулти ъпъра нещо пак ни обяснява...То какво стана- колкото повече чупи зъбите на мечките, те по му ръфат шитовете.Дано има рали- ще е много лош знак за БФБ , ако няма.Да припомня, че понякога е имало и през януари- февруари
батята е ясен с неговите заеми , да не мислиш че ще бъде обективен....
колкото повече шарани набута в неговите позиции ,толкова по голям шанса е той да не бъде шаран а акула ....
не знам ,как да го напиша ,че ДДДД да го разбере....
Едно е влизането в ЕС през 2006 и друго е сега., тогава имаше перспектива а сега отчаяние в обикновените хора....
Даже вече и в София....
Вчера в трамвая ,за малко да набият мъж ,че закачил 10 момче.... за хубавите обувки...
Тогава имаше много рисков капитал ,който дойде направи пари и излезе....
Имаше бум в кредитирането и строителството ,имаше много свободни пари който търсеха лесни печалби....имаше чужди компании който вярваха в правотата че БГ е точната държава имаше индексни фондове с милиони евра....
вяра в застраховането....
Аз бях фен на БСТР и от 50 лв го закараха до 360 за няколко месеца...
А сега имаме фалит на банки ,ЧаКалова съдия и не и пука даже от Франция , проблеми в енергетиката ,пазара на труда , заеми и т.н.
А и демографската криза....
Търсил съм за себе си най-добър компормис ценови потенциал/качество/ликвидност. Ликвидността е бил водещ критерий, а нарочно не съм купувал ЗХБГ и ЦКБ, защото не виждам смисъл да девирсифицирам в групата на ТИМ, т.е. по-добре повече лотове от едната позиция, отколкото от три с подобни движения. Пилците ще ги броим на есен/на пролет.
Коментар