IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
    Това е абсолютно неверно, генерализираш и грешиш. Има компании които се развиват доста добре в момента.
    Е и има компании кото са по зле от миналата година .... и те са повече а пък банките.... и свързани те с тях холдинги ще ги цитираш за цъфнали.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
      ... че нищо не се подобрява а само влошава.....
      Това е абсолютно неверно, генерализираш и грешиш. Има компании които се развиват доста добре в момента.
      Last edited by pepe1234; 13.12.2014, 14:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнение
        Предполагам всички оценяват, че към настоящия момент нещата в държавата не стоят добре. Но в зависимост от това, колко процента са акциите ни и дали са закупени със собствени средства или с кредит, говорим различни неща. Има гледах в анкетите хора с над 50% кредит, те предполагам виждат нещата през розови очила или им се иска много да е така. Иначе всички искаме да има ръст, ако може веднага и колкото може повече.
        Успех на всички! Приятен уикенд!
        Разбира се ,че искаме да имаме ръст ,но да си затваряме очите за елементарни неща е срамно ,за форума и нас , като участници в него.....
        не може да се смята ,че рейтинга ще се качи имагинерно догодина а да не се смята ,че се теглят 8 милиарди който ще бъдат при много неизгодни лихви заради падналия рейтинг.....
        : ами ако нещо стане и се теглят още 8 милиарда ,тогава какво ....
        Ще си сменим ника, като ДДДД и ще обясняваме ,че сме на борсата от 2001 ... хубаво е ,да си каже предния ник....
        Имаше преди 3 години форумец , който виждаше 1000 пунктана софикс от 3К километра и нито 1000 пункта дойдоха нико Люк вече пише....
        сега опонирам на следващите люковци..... че нищо не се подобрява а само влошава.....

Коментар

• Предполагам всички оценяват, че към настоящия момент нещата в държавата не стоят добре. Но в зависимост от това, колко процента са акциите ни и дали са закупени със собствени средства или с кредит, говорим различни неща. Има гледах в анкетите хора с над 50% кредит, те предполагам виждат нещата през розови очила или им се иска много да е така. Иначе всички искаме да има ръст, ако може веднага и колкото може повече.
          Успех на всички! Приятен уикенд!

Коментар

• Абе Вие сте се сдухали с тая борса, бре! Вижте какво хубаво време е навън. Заберете някоя колежка и отидете на кафе или пица. Похарчете някой лев от спечелените през седмицата

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
              Но все пак тук всички сме отимисти. Една шепа народ с акции, които чакат включване и на масовката.
              Това в крайна сметка наистина е така. Аз лично ще започна да заставам зад твоите убеждения, когато политиката и икономиката в БГ оттук нататък ми дадат поне още 6-9 месеца повод да не се изпари надеждата, обхванала в момента повечето от родните инвеститори. Именно за да не закъснея в това време си залагам парите без убеждения, а на база сентимент. Аз мисля, че рискувам, но мога да си го позволя. Ти си убеден, че нищо не рискуваш и ако се окажеш прав, то ти заслужава да спечелиш чрез стратегиите "бай енд холд" и "лет дъ профит рън" повече от борсата, защото си бил по-предвидлив и по-смел. Това важи за теб, за Батя и другите крайни оптимисти и е толкова просто. В това време наистина няма нужда да се дърпаме и спорим, защото в крайна сметка всеки може да има право. Единственото, което при теб и Батя не разбирам е, че вие не допускате друг вариант. Това не е здравословно мислене и на мен ми пречи да го налагате в този форум сред доста хора, които нямат нашия опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                4d Имаш известно основание, но и безхаберието на политиците е голямо.Ти прочете ли внимателно мотивите..Да виждаш да се работи по тези проблеми- аз не..Къде са обещаваните реформи..Не бива да се сърдим на огледалото, че сме мръсни и изглеждаме зле..,а и намалят парите за кредитните агенции.Все грешни стъпки.Пак ще кажа - дано расте икономиката и борсата въпреки политиците..
                Има „читаво правителство.....
                това си е виц......

Това читаво правителство в момента се мъчи да прехвърли вината на циганите и турците.....за тежкото положение....
                Проблема е не че бият лекарите а защо ги бият.....
                Извикай линейка в София и я чакай два часа ако изобщо дойде .....
                Отиди в спешен кабинет и той те лекува само да прехвърлиш ноща и да дадеш лептата в частна болница.....
                Касата лекува фиктивно....
                МВР е с раздут щат и сега ще пази и линейката....
                Дръвче полицай с горската мафия ,линейка полицай с здравното....
                А белите якички крадат милионите от всички цветове.....
                И ще крадат защото станаха много повече за оправяне.....финансово по партиен принцип.....
                А относно ДДДД да разбере ,че кредитния рейтинг пада заради дълговата задлъжнялост на държавата....
                Преди модито да ме резне....

Коментар

• dddd, има много логика в разсъжденията ти особенно с времевия диапазон. Успех !

Коментар

• 4d Имаш известно основание, но и безхаберието на политиците е голямо.Ти прочете ли внимателно мотивите..Да виждаш да се работи по тези проблеми- аз не..Къде са обещаваните реформи..Не бива да се сърдим на огледалото, че сме мръсни и изглеждаме зле..,а и намалят парите за кредитните агенции.Все грешни стъпки.Пак ще кажа - дано расте икономиката и борсата въпреки политиците..

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                      Рейтингите са моментно състояние.Не са вечност.
                      По-скоро снимка на състоянието преди 3-6 месеца. Понякога дори и преди година. Агенцията винаги е след събитията. Оценките не винаги са обективни. Примерно е абсурдно България и Русия да имат един и същ рейтинг. За всеки непредубеден е ясно, че до три месеца на тях ще им се срине цялата банкова система и ще бъде национализирана. тТам се върви към възстановяване на държавноплановата икономика и ликвидиране на едрата и средна частна собственост. Същевременно процеса може да бъде прекъснат повсяко време от преврат или революция. Реално там обстановката е предреволюционна.
                      Възприемам свалянето на рейтинга като много неприятна оценка за близкото минало, но не и за бъдещето. Във форума имаме единодушие, че ситуацията не е добра, но според мен през последните месеци има бързо подобрение на всички ключови индикатори, които правят икономическият растеж. Следователно като изчакаме съответният лаг от време на всеки индикатор, то той ще се прояви във реален растеж. Шест месеца по-късно, той ще бъде уловен от статистиката. Песимиста и рейтинговата агенция ще искат поне още едно тримесечие за потвърждение а и ще се окаже, че са разбрали за промяната минимум 9 месеца след като се е случила. Същевременно ако се гледат индикаторите и тяхният лаг на действие е около 12 -15 месеца, ще се окаже, че песимистите изостават от днешните оптимисти с около 2 години. По-неприятно се получава на върха на балона. Тяхният подход ще доведе отново до изоставане с 2 години и на върха ще бъдат в акции. Загубата е много по-болезнена от пропуснатите ползи.
                      През цялото време говрех за фактори, които още не са подействали. Петрола падна преди два месеца, еврото пада бавно от скоро, лихвите падат баво, имаме читаво правителство, пуснаха еврофондовете сега ... Все неща които са изпреварващи индикатори. Просто си въобразявам, че се движа две години преди песимистите, като си нося рисковете да търгувам по очаквания а не по вече случили се факти. Въобразявам си, че ако съм прав песимистите ще изтърват две от най-хубавите години на борсата. Спомням си какви пари се правеха 2001-2004. Никой не беше чувал за борса.
                      Но все пак тук всички сме отимисти. Една шепа народ с акции, които чакат включване и на масовката.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                        Благодаря. Ще го прекарам със сина си гледайки Бундеслигата. Ще е успешен, ако Шалке и Леверкузен бият, а Волфсбург паднат.
                        Приятна почивка и на теб.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                          Май стигнахме до консенсус
                          Поздрави и успешен ден
                          Благодаря. Ще го прекарам със сина си гледайки Бундеслигата. Ще е успешен, ако Шалке и Леверкузен бият, а Волфсбург паднат.
                          Приятна почивка и на теб.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                            Рейтингите са моментно състояние.Не са вечност.
                            Те и затова имат допълнение, наречено перспектива. Въпросът е как се тълкува нашата перспектива.

1. Много сме зле и перспективата е стабилна това да си остане така или
                            2. Много сме зле и перспективата е стабилна да не станем по-зле.

В втория случай е хубаво да се купуват акции, в първия е по-добре да си използваме парите по-рационално. Та ето ви още един повод за дискусия.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                              Разбирам те какво имаш предвид и съм всъщност напълно съгласен. При ААА-държавите манипулациите в световен мащаб даже са необходими, защото иначе краят на света вече можеше да настъпи. В случая с България и по-малките и незначителни пазари съм на мнение, че тези агенции (при които са назначени на щат изключително добри специалисти във всяка област) могат да дадат най-добра обобщена оценка на ситуацията. По-добра отколкото някои икономисти, журналисти и финансисти въобще са в състояние. Те влагат доста повече пристрастие и не могат да обхванат проблематиката от всички страни.
                              Май стигнахме до консенсус
                              Поздрави и успешен ден

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                                Реалността е такава, каквато е, не казвам, че всичко е розово и текат реки от мед примесени с масло в криза сме продължаваща от доста време, отчаянието е взело връх и бялата светлина в края на тунела се не види.
                                Но мисля ще се съгласиш, че рейтингите на някви частни агенции могат да бъдат такива каквито на някой му е угодно. Не твърдя че са манипулирани и не отразяват реално състоянието ни, но през 2008 даваха рейтинги на едни банки ААА пък какво стана.
                                Разбирам те какво имаш предвид и съм всъщност напълно съгласен. При ААА-държавите манипулациите в световен мащаб даже са необходими, защото иначе краят на света вече можеше да настъпи. В случая с България и по-малките и незначителни пазари съм на мнение, че тези агенции (при които са назначени на щат изключително добри специалисти във всяка област) могат да дадат най-добра обобщена оценка на ситуацията. По-добра отколкото някои икономисти, журналисти и финансисти въобще са в състояние. Те влагат доста повече пристрастие и не могат да обхванат проблематиката от всички страни.

Коментар

Working...
                                X