IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Според вас колко от тези 8М са в акции? Има регулации и според мен не са повече от 30%
    Дори да приемат тази идиотщина не всички пари ще изтекат от ПФ и със сигурност не веднага, така че реалното отражение едва ли ще е страшно, по-скоро сигнала е опасен.
    А що пада.. еми пада щото нямаше за какво да се вдигне. Използва се шума около връщането на пари от КТБ маджовците да направят по некоя кинта, и сега коригира и се връща на реални нива.
    Таз глупост с пенсионните фондове показа също че новото правителство, което малко или повече смятахме за позитивен сигнал, всъщност е по-скоро негативен

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
      По-скоро имах предвид руските капитали, които се предолага, че са в държавата без да се виждат в статистиките и без да се говори много за тях. Но нека и ние да не говорим за тях.
      Зависимостта на входа ще предизвика проблем на изхода. Това навсякъде е така. Както в една микроикономика, така и в една макроикономика. Не искам да се стига до практически примери тази зима. Ако се окажеш прав относно перспективите въпросът е колко бързо ще стане това. Отново зависим от политически решения, а бога ми, на политическо ниво имаме сериозен проблем.
      Пак не съм съвсем съгласен с тази теория. По-голямата част от тези "капитали" са собственост на руското разузнаване и не осъществяват производствена дейност. Единственото изключение за което се сещам е Лукойл. Въпреки всичко те не плащат данъци в България а обикновенно се вързват по някакъв начин да точат държавата. Основната им цел е да осъществяват политическо влияние и да дестабилизират страната. Дори и да решат да си заминат не могат да изнесат на гръб активите си. В момента в България има огромен излишък от капиталов ресурс, който търси подходящи обекти за инвестиране. Лихвите са ниски. Българският бизнес с радост би закупил руски затруднени акиви на българска територия. Тъй като отрицателното ни търговски салдо с Русия ще намалее с над 2 милиарда лева годишно, този ресурс ще бъде достатъчен да се изкупят тези активи. Реално погледнато ще влезем в собственост и ще се намали влиянието на руските служби.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
        Видима гротеска, която направо оставя без дъх! Не чух едно мнение в обратна посока.
        Защо да правят опит тогава?!
        Не е ли по-смислено да предприемат действия, чрез които скъсват с по-раншния си имидж и печелят постепенно някакво доверие, включително и сред нашата общност?

Аз имам спекулативна хипотеза, без ангажимент.
        По най-груб спомен около 60 % бруто сумата на пенсиите в тази страна зависят от директни трансфери от бюджета. Някаква система за ранно оповестяване в мф е била тревога, че в някакав не толкова далечен момент в бъдеще ще има лоши изненади.
        Трескаво се търсят всякакви варианти.
        Много не ми харесва!
        Виж, аз съм съгласен с всички мнения и аз бях един от първите, които споделяха това което се случва в държавата. За реалната ситуация на нейните финанси нищо не е изненадващо, поне за мен. Тук не става въпрос за пенсионна реформа, а за търсене на пари, това също е ясно. Обаче търсенето на пари чрез всякакви варианти не е равно на приемането на един от най-абсурдните. Това би ме учудило, защото на практика едва ли не ще заличи капиталовия пазар в България. Не обичам да съм краен нито в оптимизма, нито в песимизма си.

Коментар

• А вие пък ако си мислите, че заради това с пенсиите пада... Душички златни.

A според теб каква е причината?

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
            Да не стане всички по-пътя на патките и "Енергони"?
            O SANCTA SIMPLICITAS

Коментар

• Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
              Има , още по-голям ще настане днес когато отхвърлят предложениета на простите синдикалисти
              Да не стане всички по-пътя на патките и "Енергони"?

Коментар

• А вие пък ако си мислите, че заради това с пенсиите пада... Душички златни.
                Custodite sortem vestram

Коментар

• Boko e.. mamata na praznenstvoto. Dobre che ogranichih riska. No pak ste sum nazad. Dano e kakto vsichko ostnalo pri nrgo. Dnes edno utre drugo. No uspq da prezaka krehkiq rastez.....

Oste vednuz s izvinqvam za latinizata.

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                    Батки има ли оптимизъм, нашихте ли се стабилно миналата седмица
                    Има , още по-голям ще настане днес когато отхвърлят предложението на простите синдикалисти

Коментар

• Батки има ли оптимизъм, нашихте ли се стабилно миналата седмица
                      Custodite sortem vestram

Коментар

• Вижте челния сблъсък Каролев - Димитров (ВИДЕО)

http://www.blitz.bg/news/article/308656

Коментар

Така е. Малко по-спокойно, нищо няма да се случи. Такава абсурдна глупост няма как да се приеме. Затова казвам, че всичко е само опит.
                          Видима гротеска, която направо оставя без дъх! Не чух едно мнение в обратна посока.
                          Защо да правят опит тогава?!
                          Не е ли по-смислено да предприемат действия, чрез които скъсват с по-раншния си имидж и печелят постепенно някакво доверие, включително и сред нашата общност?

Аз имам спекулативна хипотеза, без ангажимент.
                          По най-груб спомен около 60 % бруто сумата на пенсиите в тази страна зависят от директни трансфери от бюджета. Някаква система за ранно оповестяване в мф е била тревога, че в някакав не толкова далечен момент в бъдеще ще има лоши изненади.
                          Трескаво се търсят всякакви варианти.
                          Много не ми харесва!

Коментар

Абсолютно съм съгласен, но в ситуацията трябва да вземете решение за инвестицията си, защото липсата на решение води до чувство на вътрешно неспокойство. Негодуванието е липса на решение. Аз например взех решение да освободя малко кеш с цел да купя по-евтино, ако сентиментът на негативизъм се задълбочи. Ако сбъркам ще спечеля по-малко. Класичекси пример на функцията риск/рентабилност. Но оставам на пазара, защото не вярвам, че чак такива идиоти ни управляват.
                            Да спорим по въпроса е излишно, само да вметна, че у нас идиотите винаги са имали думата във вземането на решения. Какво точно се е променило в това, за да сме спокойни? Положението е такова от доста време, а грешките струват скъпо.

Коментар

• Кой така изсипва?

Коментар

• Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение
                                Сигнала е важен, а той не е добър. Сега надолу, после друга тъпотия още надолу.
                                Абсолютно съм съгласен, но в ситуацията трябва да вземете решение за инвестицията си, защото липсата на решение води до чувство на вътрешно неспокойство. Негодуванието е липса на решение. Аз например взех решение да освободя малко кеш с цел да купя по-евтино, ако сентиментът на негативизъм се задълбочи. Ако сбъркам ще спечеля по-малко. Класичекси пример на функцията риск/рентабилност. Но оставам на пазара, защото не вярвам, че чак такива идиоти ни управляват.

Коментар

Working...
                                X