IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Айде ралито, ръцете горееее
    Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от vigilant Разгледай мнение
      Днес ни размазаха. Вече темата не е актуална , понеже които оставаме сме нещо от рода на мечтатели , утописти или мазохисти. Преди няколко месеца направих грешната прогноза , че след Украйна , КТБ, ислямисти , наводнения и т.н. вероятно сме около дъното. Опитът да предвидя граници за човешката глупост беше неуспешен. Предлаганата промяна в осиг. модел не е толкова страшна в същността си, колкото с посланията , които носи. За жалост ключови позиции се заемат от хора попаднали там по стечение на обстоятелствата, а синдикалният лидер е в абсолютен комфорт докато врещи дайте да дадем и има кой да му се връзва. Жалко за бившата хубавата страна , едва ли има големи шансове без държава.
      Е какво толкова? Предложението за ПФ-тата се прие в бюджетната комисия преди малко, има сговор да се приеме и при гласуването в парламента след може би седмица. Нищо толкова не е станало, каза се преди 2 дена и се действа в посоката.
      А на БФБ почнаха пак разпродажби ...
      Имаше един виц, говорили си двамата пилоти как щели да пият кафе и после да опънат стюардесата, но се чуло по уредбата и стюардесата хукнала да ги спре и се спънала, а една баба ѝ казала да не бърза, щото те първо кафе щели да пият, имало време (за опъването де)

Коментар

• Трябва да се озапти глупостта на ГЕРБ, водени за носа от синдикатите!

Назрява конфликт между Реформаторите и ГЕРБ за пенсионната система

Коментар

• Днес ни размазаха. Вече темата не е актуална , понеже които оставаме сме нещо от рода на мечтатели , утописти или мазохисти. Преди няколко месеца направих грешната прогноза , че след Украйна , КТБ, ислямисти , наводнения и т.н. вероятно сме около дъното. Опитът да предвидя граници за човешката глупост беше неуспешен. Предлаганата промяна в осиг. модел не е толкова страшна в същността си, колкото с посланията , които носи. За жалост ключови позиции се заемат от хора попаднали там по стечение на обстоятелствата, а синдикалният лидер е в абсолютен комфорт докато врещи дайте да дадем и има кой да му се връзва. Жалко за бившата хубавата страна , едва ли има големи шансове без държава.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            Хаирсъзофф, искам да кажа, че повечето от тези "капитали" са на разузнаването и нямат бизнес извън търговски и точещ държавата. Лично аз знам поне един такъв който е застанал на входа на една огромна структура и я източва. Дори и да има реални активи, то в България има толкова много излишни пари, че могат да бъдат купени. Затова изобщо не се притеснявам за разлика от Гетоф от отлив на руски капитали.
            Дори и да вземем имотите. Те купуваха масово такива за около 35 000 евра. Тоест 50 000 ваканционии имота са за около 3 милиарда лева. Дори да тръгнат да ги продават толкова ще са икономиите от петрола за 15 месеца. Лично аз не вярвам хората да са толкова глупави и да продадат българският актив вместо този в Русия, който ще се обезценява.
            Tи ли беше споменал някъде, че си бил респектиран от маджо като Донев ? - Ако става дума за спекуланта Донев - няма как да се пренебрегнат някои поводи за размисъл - като заигравката му преди време с винарска изба Тодоров. Днес се търкаля из борсата с най-голям спад от -13% и повече... без коментар както се казва. И дано не е следващата чиста акция. ("чиста" в смисъл на Каро - която да се "освободи" от фундамента)
            Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Генерале, защо те изтриха? Нещо за Кашпировски ли беше

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                Виж, аз съм съгласен с всички мнения и аз бях един от първите, които споделяха това което се случва в държавата. За реалната ситуация на нейните финанси нищо не е изненадващо, поне за мен. Тук не става въпрос за пенсионна реформа, а за търсене на пари, това също е ясно. Обаче търсенето на пари чрез всякакви варианти не е равно на приемането на един от най-абсурдните. Това би ме учудило, защото на практика едва ли не ще заличи капиталовия пазар в България. Не обичам да съм краен нито в оптимизма, нито в песимизма си.
                И аз се бъхта със същата дилема.
                И отговорите са неприятни.
                Ситуацията е много (ама наистина много) зле.
                Управляващите са много зле.
                Двете заедно.

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
                  абе то човек да не изкуригира и еврейте веднага изкочиха от дупчиците . РЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙНЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖ
                  И за мошаците са отнася

Коментар

• абе то човек да не изкуригира и еврейте веднага изкочиха от дупчиците . РЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙНЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖ

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                      Boko e.. mamata na praznenstvoto. Dobre che ogranichih riska. No pak ste sum nazad. Dano e kakto vsichko ostnalo pri nrgo. Dnes edno utre drugo. No uspq da prezaka krehkiq rastez.....

Oste vednuz s izvinqvam za latinizata.
                      Аз пък разглеждам притежанието на акции като застраховка от риска. Все пак парите също са хартии, преди да са станали шума

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                        Батки има ли оптимизъм, нашихте ли се стабилно миналата седмица
                        Аз купих малко, но мисля пак да купя, ако се поизбуши още. "Който играй - пичели", както беше казал майстора на спорта

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                          Кой така изсипва?
                          Както е казал и костолани - има много бунак из борсата. Какво повече ни трябва
                          Не е препоръка... !!!
                          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Хаирсъзофф, искам да кажа, че повечето от тези "капитали" са на разузнаването и нямат бизнес извън търговски и точещ държавата. Лично аз знам поне един такъв който е застанал на входа на една огромна структура и я източва. Дори и да има реални активи, то в България има толкова много излишни пари, че могат да бъдат купени. Затова изобщо не се притеснявам за разлика от Гетоф от отлив на руски капитали.
                            Дори и да вземем имотите. Те купуваха масово такива за около 35 000 евра. Тоест 50 000 ваканционии имота са за около 3 милиарда лева. Дори да тръгнат да ги продават толкова ще са икономиите от петрола за 15 месеца. Лично аз не вярвам хората да са толкова глупави и да продадат българският актив вместо този в Русия, който ще се обезценява.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                              Пак не съм съвсем съгласен с тази теория. По-голямата част от тези "капитали" са собственост на руското разузнаване и не осъществяват производствена дейност. Единственото изключение за което се сещам е Лукойл. Въпреки всичко те не плащат данъци в България а обикновенно се вързват по някакъв начин да точат държавата. Основната им цел е да осъществяват политическо влияние и да дестабилизират страната. Дори и да решат да си заминат не могат да изнесат на гръб активите си. В момента в България има огромен излишък от капиталов ресурс, който търси подходящи обекти за инвестиране. Лихвите са ниски. Българският бизнес с радост би закупил руски затруднени акиви на българска територия. Тъй като отрицателното ни търговски салдо с Русия ще намалее с над 2 милиарда лева годишно, този ресурс ще бъде достатъчен да се изкупят тези активи. Реално погледнато ще влезем в собственост и ще се намали влиянието на руските служби.
                              И от кога влиянието на едни могъщи тайни служби завиди от количеството на активите им на чужда територия? При нас е достатъчно да финансират група русофили, които да финансират друга група лумпени... С десет камарки пица в картон ще крепят вълненията с дни.. Това с активите е първата по-сериозна глупост, която чета от теб..

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                                Тук не става въпрос за пенсионна реформа, а за търсене на пари, това също е ясно. Обаче търсенето на пари чрез всякакви варианти не е равно на приемането на един от най-абсурдните.
                                Според мен Бойко е страхлив популист и лесно се огъва на натиск. Освен това първо говори и после слуша. Няма да забравя преди много години кмета на един огромен град как отиде на интервю. Нямаше и представа какво се случва. Десет минути преди да започне записа попита служителя си "за какво става въпрос". Получи 2 минутки информация, след което изнесе страхотно 15 минутно интервю. Този лош навик на бат Бойко и неговата страхливост води до редовните разяснения на следващият ден какво е бил казал. Точно затова много се страхувах от вариант на самостоятелно правителство на ГЕРБ. За мен идеалният вариант беше коялиция на ГЕРБ с РБ. За съжаление се събраха много маймуни на клона. Според мен се уплаши от смешните синдикати и се огъна.

Коментар

Working...
                                X