Айде ралито, ръцете горееее
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от vigilant Разгледай мнениеДнес ни размазаха. Вече темата не е актуална , понеже които оставаме сме нещо от рода на мечтатели , утописти или мазохисти. Преди няколко месеца направих грешната прогноза , че след Украйна , КТБ, ислямисти , наводнения и т.н. вероятно сме около дъното. Опитът да предвидя граници за човешката глупост беше неуспешен. Предлаганата промяна в осиг. модел не е толкова страшна в същността си, колкото с посланията , които носи. За жалост ключови позиции се заемат от хора попаднали там по стечение на обстоятелствата, а синдикалният лидер е в абсолютен комфорт докато врещи дайте да дадем и има кой да му се връзва. Жалко за бившата хубавата страна , едва ли има големи шансове без държава.
А на БФБ почнаха пак разпродажби ...
Имаше един виц, говорили си двамата пилоти как щели да пият кафе и после да опънат стюардесата, но се чуло по уредбата и стюардесата хукнала да ги спре и се спънала, а една баба ѝ казала да не бърза, щото те първо кафе щели да пият, имало време(за опъването де)
Коментар
-
Трябва да се озапти глупостта на ГЕРБ, водени за носа от синдикатите!
Назрява конфликт между Реформаторите и ГЕРБ за пенсионната система
Коментар
-
Днес ни размазаха. Вече темата не е актуална , понеже които оставаме сме нещо от рода на мечтатели , утописти или мазохисти. Преди няколко месеца направих грешната прогноза , че след Украйна , КТБ, ислямисти , наводнения и т.н. вероятно сме около дъното. Опитът да предвидя граници за човешката глупост беше неуспешен. Предлаганата промяна в осиг. модел не е толкова страшна в същността си, колкото с посланията , които носи. За жалост ключови позиции се заемат от хора попаднали там по стечение на обстоятелствата, а синдикалният лидер е в абсолютен комфорт докато врещи дайте да дадем и има кой да му се връзва. Жалко за бившата хубавата страна , едва ли има големи шансове без държава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеХаирсъзофф, искам да кажа, че повечето от тези "капитали" са на разузнаването и нямат бизнес извън търговски и точещ държавата. Лично аз знам поне един такъв който е застанал на входа на една огромна структура и я източва. Дори и да има реални активи, то в България има толкова много излишни пари, че могат да бъдат купени. Затова изобщо не се притеснявам за разлика от Гетоф от отлив на руски капитали.
Дори и да вземем имотите. Те купуваха масово такива за около 35 000 евра. Тоест 50 000 ваканционии имота са за около 3 милиарда лева. Дори да тръгнат да ги продават толкова ще са икономиите от петрола за 15 месеца. Лично аз не вярвам хората да са толкова глупави и да продадат българският актив вместо този в Русия, който ще се обезценява.Я всегда буду твоим поводом напиться.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеВиж, аз съм съгласен с всички мнения и аз бях един от първите, които споделяха това което се случва в държавата. За реалната ситуация на нейните финанси нищо не е изненадващо, поне за мен. Тук не става въпрос за пенсионна реформа, а за търсене на пари, това също е ясно. Обаче търсенето на пари чрез всякакви варианти не е равно на приемането на един от най-абсурдните. Това би ме учудило, защото на практика едва ли не ще заличи капиталовия пазар в България. Не обичам да съм краен нито в оптимизма, нито в песимизма си.
И отговорите са неприятни.
Ситуацията е много (ама наистина много) зле.
Управляващите са много зле.
Двете заедно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнениеабе то човек да не изкуригира и еврейте веднага изкочиха от дупчиците . РЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙНЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЯ всегда буду твоим поводом напиться.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеBoko e.. mamata na praznenstvoto. Dobre che ogranichih riska. No pak ste sum nazad. Dano e kakto vsichko ostnalo pri nrgo. Dnes edno utre drugo. No uspq da prezaka krehkiq rastez.....
Oste vednuz s izvinqvam za latinizata.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеБатки има ли оптимизъм, нашихте ли се стабилно миналата седмица
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеКой така изсипва?Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Хаирсъзофф, искам да кажа, че повечето от тези "капитали" са на разузнаването и нямат бизнес извън търговски и точещ държавата. Лично аз знам поне един такъв който е застанал на входа на една огромна структура и я източва. Дори и да има реални активи, то в България има толкова много излишни пари, че могат да бъдат купени. Затова изобщо не се притеснявам за разлика от Гетоф от отлив на руски капитали.
Дори и да вземем имотите. Те купуваха масово такива за около 35 000 евра. Тоест 50 000 ваканционии имота са за около 3 милиарда лева. Дори да тръгнат да ги продават толкова ще са икономиите от петрола за 15 месеца. Лично аз не вярвам хората да са толкова глупави и да продадат българският актив вместо този в Русия, който ще се обезценява.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеПак не съм съвсем съгласен с тази теория. По-голямата част от тези "капитали" са собственост на руското разузнаване и не осъществяват производствена дейност. Единственото изключение за което се сещам е Лукойл. Въпреки всичко те не плащат данъци в България а обикновенно се вързват по някакъв начин да точат държавата. Основната им цел е да осъществяват политическо влияние и да дестабилизират страната. Дори и да решат да си заминат не могат да изнесат на гръб активите си. В момента в България има огромен излишък от капиталов ресурс, който търси подходящи обекти за инвестиране. Лихвите са ниски. Българският бизнес с радост би закупил руски затруднени акиви на българска територия. Тъй като отрицателното ни търговски салдо с Русия ще намалее с над 2 милиарда лева годишно, този ресурс ще бъде достатъчен да се изкупят тези активи. Реално погледнато ще влезем в собственост и ще се намали влиянието на руските служби.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеТук не става въпрос за пенсионна реформа, а за търсене на пари, това също е ясно. Обаче търсенето на пари чрез всякакви варианти не е равно на приемането на един от най-абсурдните.
Коментар
Коментар