IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
    Днес беше един лош ден за българската икономика и първият гаф на новото правителство. Амин и наздраве!

когато сме най-зле - така да сме

имаше нерви днес...според мен утре ще се отметнат
    Наздраве !
    "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• Много ще ми паднат в очите Герб ако наистина не оттеглят това предложение! Това може да се окаже първата стъпка към пълна национализация и голям удар за демокрацията. Каква ти дясна политика

Да се договорят с ДПС

Достатъчно е да прочетеш биографията на Горанов за да разбереш какво може да измисли един слаб висшист със смешен опит

Надявам се че Реформаторите ще защитят хората!

Коментар

• Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнение
        Тея 4% и аз мога да ги спечеля на година, като си сложа парите на депозит (както правят и те). И като знам какви шушумиги работят там...
        Ако така ми управляват парите за пенсия - не мерси! Некадърници.

За библейските герои да не говорим - там пък е още по-зле - бездънна яма.

Между другото - къде и как да декларирам? В държавен вестник ли?
        Приятелю, не се заблуждавай! Никой няма да ти даде възможност да си сложиш тия пари на депозит. Никога! Други можеш, но тия не. Дори не 4%, а отрицателна доходност да имаме пак е по-добре от НОИ. Дори и една стотинка да ми остане по партидата ми в УПФ, това си е моята (на наследниците ми) стотинка. Докато в НОИ, както сам си написал е бездънна яма пълна с... обещания и надежди говежди...
        Vanitas vanitatum...

Коментар

• Изчезна оптимизма.Трагедия!! Коледното рали се превърна в коледна пързалка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнение
            Ами ПФ да вземат малко да се погрижат за доходността на клиентите си, вместо да харчат парите им.

Тея 4% и аз мога да ги спечеля на година, като си сложа парите на депозит (както правят и те). И като знам какви шушумиги работят там...

+1
            напълно съм съгласен с теб...хората,които не могат да работят добре просто трябва да си търсят друга работа

Коментар

• Ами ПФ да вземат малко да се погрижат за доходността на клиентите си, вместо да харчат парите им.

Между другото - къде и как да декларирам? В държавен вестник ли?
              Last edited by Eon; 16.12.2014, 22:20.
              Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                Чичо Манчо,
                аз пък разбрах, че при родените след1959 и при заварено положение си оставаш при сегашното положение, ако изрично не заявиш, че искаш да се изместиш само в НОИ
                Аз също като теб разбрах от нещата които изчетах,че заварено оставаш в същия фонд докато не предприемеш обратни действия което не е толкова лошо и страшно както обратното,поне що се отнася като последствия за БФБ! Дори и да има сътресения ще са моментни като днес например!В крайна сметка фирмите са си същите и фундамента и баланса им тоже,това не ги засяга директно!

Коментар

Ами значи остава да видим ПФ как ще си свършат работата за да се спасят от примката. Единственото, което остава за тях наистина е това, което написа дддд по-рано през деня - да осведомяват, да зарибяват и да измислят функционираща схема, за да запазят дела си. Със сигурност обаче доста голяма част от парите ще заминат. Приходите в бъдеще също ще намалеят драстично. Безспорният факт е само един: За ПФ и индиректно за нас като борсови играчи от тази работа няма как да стане по-добре, а само по-зле. Да не говорим за създадения прецедент.
                  Със сигурност пенсионните фондове ще окажат някаква съпротива. Че как иначе, нали към "повече активност" ги призова лично министър Горанов днес ... С други думи държавата повече няма да им "спуска на тепсия" парите на 1/2 от новопостъпващите в системата, а те трябва да си размърдат задниците и да се борят за тях. Не е много ясно обаче как ще се конкурират частните фондове с НОИ в държавната администрация. Почти съм сигурен, че в бъдеще "второто" по значимост изискване за работа там ще е доброзорно "да изберат" НОИ, като единствен осигурител.
                  Vanitas vanitatum...

Коментар

• Аз пък си мисля, че няма да има толкова масови прехвърляние от ПФ към НОИ, защото хората с големите партиди са достатъчно финансово грамотни и няма да прехвърлят парите си на държавата да им ги харчи.
                    Дори и да приемат този закон, ще е добре за агентите работещи към тези ПФ, защото ще ги стимулират с по-високо заплащане за да привличат повече клиенти към техните фондове, като само при държавните служители няма да могат да пробият, защото те ще бъдат задължени да се прехвърлят към НОИ най вероятно

Коментар

... Безспорният факт е само един: За ПФ и индиректно за нас като борсови играчи от тази работа няма как да стане по-добре, а само по-зле. Да не говорим за създадения прецедент.
                      Sad But True.Плюсовете на тази схема са само за правителството и са само временни.Минусите са за всички останали а дългосрочно и за самото правителство.
                      Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
                        До края на 2015 г. всеки един роден след 31.12.1959 г. трябва изрично да декларира, че желае парите му да останат в избрания (му) от него УПФ. Не го ли направи парите автоматично и безвъзвратно отиват в общия кюп на НОИ. Относно тези, които са на първи трудов договор, доколкото схванах, те автоматично ще бъдат "разпределяни" към НОИ, като ако до 1 година не изберат частен УПФ си остават в НОИ завинаги. Към момента, според признанието на шефа на НОИ Бисер Петков, половината от новопостъпилите в пенсионната система изобщо не правят избор и затова се налага да бъдат "служебно и административно" разпределяни между различните частни фондове. В бъдеще всички тези хора ще отиват директно в системата на НОИ. Повечето от тях никога няма и да разберат за това.
                        Ами значи остава да видим ПФ как ще си свършат работата за да се спасят от примката. Единственото, което остава за тях наистина е това, което написа дддд по-рано през деня - да осведомяват, да зарибяват и да измислят функционираща схема, за да запазят дела си. Със сигурност обаче доста голяма част от парите ще заминат. Приходите в бъдеще също ще намалеят драстично. Безспорният факт е само един: За ПФ и индиректно за нас като борсови играчи от тази работа няма как да стане по-добре, а само по-зле. Да не говорим за създадения прецедент.

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
                          До края на 2015 г. всеки един роден след 31.12.1959 г. трябва изрично да декларира, че желае парите му да останат в избрания (му) от него УПФ. Не го ли направи парите автоматично и безвъзвратно отиват в общия кюп на НОИ. Относно тези, които са на първи трудов договор, доколкото схванах, те автоматично ще бъдат "разпределяни" към НОИ, като ако до 1 година не изберат частен УПФ си остават в НОИ завинаги. Към момента, според признанието на шефа на НОИ Бисер Петков, половината от новопостъпилите в пенсионната система изобщо не правят избор и затова се налага да бъдат "служебно и административно" разпределяни между различните частни фондове. В бъдеще всички тези хора ще отиват директно в системата на НОИ. Повечето от тях никога няма и да разберат за това.

ПП: Забравих само да напомня, че всичко това г-да управляващите... беее-е-е-е-е-е... правят само и единствено от "загриженост"... беее-е-е-е-е-е... за демокрацията в България и за да дадат "право на избор" на нейните граждани-данъкоплатци... беее-е-е-е-е-е
                          Чичо Манчо,
                          аз пък разбрах, че при родените след1959 и при заварено положение си оставаш при сегашното положение, ако изрично не заявиш, че искаш да се изместиш само в НОИ

Коментар

• Благодаря за отговора. Точно от това се опасявах. Добре са се погрижили огромна част от натрупаните средства да отидат към НОИ. Нещастници.

Коментар

• Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнение
                              От цялото говорене по темата не ми стана ясно човек, роден след 1960 г., ако не предприеме нищо, парите му в НОИ ли ще отиват или в ПФ? От опцията по подразбиране ще зависи и размерът на сумата, която ще излезе от пенсионните фондове.

ПП: Забравих само да напомня, че всичко това г-да управляващите... беее-е-е-е-е-е... правят само и единствено от "загриженост"... беее-е-е-е-е-е... за демокрацията в България и за да дадат "право на избор" на нейните граждани-данъкоплатци... беее-е-е-е-е-е
                              Last edited by Чичо Манчо; 16.12.2014, 21:54.
                              Vanitas vanitatum...

Коментар

• От цялото говорене по темата не ми стана ясно човек, роден след 1960 г., ако не предприеме нищо, парите му в НОИ ли ще отиват или в ПФ? От опцията по подразбиране ще зависи и размерът на сумата, която ще излезе от пенсионните фондове.

Коментар

Working...
                                X