IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
    "Министърът на финансите Владислав Горанов обясни, че предложението на ГЕРБ осигурените да могат да прехвърлят пенсионните си вноски за втора пенсия от личната си партида към общия държавен фонд в Националния осигурителен институт с необходимостта от повече свобода и демокрация в България."

Страхотна аргументация, плод на задълбочен и целенасочен анализ, експертност и визия, консистентност с полагащото се дозиране. Ашколсун.
    Направо титан на мисълта нали? Още в неделя шефа му също си послужи с "демокрацията" като основен аргумент за бъдещото източване на УПФ-тата. А че анализът е бил "задълбочен и целенасочен" (основна цел "как да гепиМЕ едни пари без да прайМЕ баш национализация") не бива да имаме никакви съмнения. Голямо напъване е било, тъй като още в началото на ноември, докато цяла България със затаен дъх следеше финала на детската Евровизия и героичните изяви на Кубрат Пулев изправен сам на ринга срещу Кличко и мафията в "Капитал" ни в клин, ни в ръкав излезе статия с "провокативното" заглавие Нова идея - национализация на частните пенсионни фондове ... Естествено от МФ и КФН направиха опровержение, но към днешна дата то няма никаква стойност. Както по-късно се разбра информацията на "Капитал" е била получена от 3 независими източника и вече е ясно, че е била напълно достоверна. Аферим и машалла...
    Last edited by Чичо Манчо; 16.12.2014, 20:13.
    Vanitas vanitatum...

Коментар

• наздрае тигрииииии, помяри и черешари много, важно е ние да останем сплотени и мъдри!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
        Днес беше един лош ден за българската икономика и първият гаф на новото правителство. Амин и наздраве!
        +1. Отсипвам за БФБ и оптимизЪма.
        Наздраве!
        Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
          Днес беше един лош ден за българската икономика и първият гаф на новото правителство. Амин и наздраве!
          Денят беше лош и за моят портфейл (-2,43%)

Наздраве!

Коментар

• Днес беше един лош ден за българската икономика и първият гаф на новото правителство. Амин и наздраве!

Коментар

• "Министърът на финансите Владислав Горанов обясни, че предложението на ГЕРБ осигурените да могат да прехвърлят пенсионните си вноски за втора пенсия от личната си партида към общия държавен фонд в Националния осигурителен институт с необходимостта от повече свобода и демокрация в България."

Страхотна аргументация, плод на задълбочен и целенасочен анализ, експертност и визия, консистентност с полагащото се дозиране. Ашколсун.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                Този умник фин мин-а ни, който явно е автор и на тази велика идея ... да му ... Ще намразя черешите заради него Пъпеш пълен е тоя!

Ще почакаме да видим РБ какви действия ще предприемат, но като реално дясна партия за длъжни да действат, най-малкото заради тоталния (и съвсем заслужен) вой от страна на работодателските организации!
                РБ отдавна не е това което беше при Костов....
                Там и по точно в СДС партия имаше икономически екип само по времето на провала на Виденов....и то събрани от всички капацитети...
                повтарям Орешарски и и Костов бяха най големите икономисти тогава.....
                Според мен....

Коментар

• Този умник фин мин-а ни, който явно е автор и на тази велика идея ... да му ... Ще намразя черешите заради него Пъпеш пълен е тоя!

Ще почакаме да видим РБ какви действия ще предприемат, но като реално дясна партия за длъжни да действат, най-малкото заради тоталния (и съвсем заслужен) вой от страна на работодателските организации!

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                    Пак не познахте, рали няма да има нито у нас, нито другаде. Няма препоръка.
                    Ами това което купих ДБ и Комерса на 23,4 и 10 и нещо в момента са много добре......
                    Ако японците са плюс утре ще ги продам....

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                      Тръгнах да търся оптимизма след края и гледам, гледам, че днес на плюс са само две позиции - ИКХ-г и Х-гВарна.
                      Плюсът става факт с по една мижава (и вероятно неслучайнао) сделка към края на сесията. Забравяме и за тях.

Убиха оптимизЪма и окото им не мигна. Поне да бяхме в сезона на черешите!
                      Аз просто затворих по едно време и реших, че нямам нерви да гледам.
                      Настроението е зле
                      Да си пожелаем по-добри дни
                      Поздрави на всички, отивам да си спретна една богата салата с кореноплоди и зехтинче и ще изплача мъката пред чаша стара и блага домашна
                      Всичките сделки на борсата в края бяха неслучайни ...
                      както на Хика ,така и на ИХБГ ,така и на ССВ и на ХИМ и на ЗХБГ.... Енемона ,ЕУБГ ,МиС....
                      А хубавото е че една от тези сделки е моя.... продава на цена по голяма от която съм я купил вчера.......

Коментар

• Тръгнах да търся оптимизма след края и гледам, гледам, че днес на плюс са само две позиции - ИКХ-г и Х-гВарна.
                        Плюсът става факт с по една мижава (и вероятно неслучайнао) сделка към края на сесията. Забравяме и за тях.

Убиха оптимизЪма и окото им не мигна. Поне да бяхме в сезона на черешите!
                        Аз просто затворих по едно време и реших, че нямам нерви да гледам.
                        Настроението е зле
                        Да си пожелаем по-добри дни
                        Поздрави на всички, отивам да си спретна една богата салата с кореноплоди и зехтинче и ще изплача мъката пред чаша стара и блага домашна

Коментар

• Пак не познахте, рали няма да има нито у нас, нито другаде. Няма препоръка.
                          Custodite sortem vestram

Коментар

• Бивш седесар, върл Гербаджия, русофоб.................любимата му акция Химимпорт.............................спекулант,ус пял инвеститор, овъртял се в репа и заеми и най-вероятно вече има репо на репото.................БАТКА КАК УСПЯВАШ ДА СЪЧЕТАЕШ ТОЛКОВА МНОГО ПРОТИВОПОЛОЖНОСТТИ НА ЕДНО МЯСТО??????? НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ ПРОСТО МИ Е ИНТЕРЕСНО ДА РАЗБЕРА?!!!!!!!!???????
                            Моля модераторите да не ме трият, наистина искам да получа отговор на този въпрос, адски много просто съм озадачен

Коментар

• Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
                              Не знам кой е посредника , защото не продавам , а купувам .

Може да са ТИМ , но не са фондовете им .
                              Аз пък днес хвърлих свободните си пари на ДАХ.....
                              До сега крепих в ниското много позиции ,но вече не мисля така....
                              оставам малко гагарин ,петрол , хика и трасе....
                              Сори ,но така го мисля.....
                              Рали ще има но не при нас......

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                                Какво ще се случи според мен. Частните пенсионни фондове ще се опитат да създадат мрежа от агенти с които да обхванат постъпващите за първи път на работа. Най-лесният начин за достъп до тези хора е да вербуваш счетоводителите, които ги назначават. Срещу това те ще вземат солиден хонорар. Най-големият печаливш ще бъдат точно счетоводните кантори. Ще има конфликт на интереси, защото счетоводителят няма да попълва документите на неграмотните съобразно това, кой фонд е най-читав а съобразно кой плаща най-много.
                                Хората с пари, които сами са избрали фонд никога няма да отидат при НОИ. Това действие ще бъде извършено единствено и само от тези по които няма натрупани пари. Те ще осъзнават, че няма как да получат нормална пенсия и биха избрали напълно рационално НОИ с надеждата, че държавата и респективно тези, които имат много натрупани доходи ще платят за тях. Така се унищожава идеята на вторият стълб. Първият е солидарен, но вторият е капиталов. Започне ли прехвърляне към НОИ без да се води и инвестира в индивидуална партида, то се компрометира целият модел. Това не ми харесва. Като ще бъде в НОИ то и вторият стълб трябва да е капиталов а не с тези пари да се плаща за сегашни пенсии. Така като са го замислили става една каша между капиталова и разходнопокривна схема, която не ми харесва.
                                Реално погледнато не вярвам да изтекат някакви сериозни пари от ПФ. Моите сметки за догодина бяха нетни входящи парични потоци от над 1 милиард лева. Сега ще са по-малко и борсата няма да бъде засегната. Опасното е прецедента. Утре може да се измисли друга глупост. Този пътможе да не е доброволна а задължителна.
                                Подкрепям!

Коментар

Working...
                                X