IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
    може и да бъркам......
    ама май не бъркам....
    това са същите фондове ,който вече трети път излизат да спасяват положението в Хим.....интересното е че са от един и същи посредник ,понеже поне пет пъти съм им продавал акции.....
    Не знам кой е посредника , защото не продавам , а купувам .

Може да са ТИМ , но не са фондовете им .

Коментар

• Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
      Бъркаш .
      може и да бъркам......
      ама май не бъркам....
      това са същите фондове ,който вече трети път излизат да спасяват положението в Хим.....интересното е че са от един и същи посредник ,понеже поне пет пъти съм им продавал акции.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Това са фондове на ТИМ ....
        сутринта покриваха позициите и накрая ги подпряха да не е много голям спада....
        Още един повод да помислим къде да си държим партидите.....
        Лошото е че вече в ХИМ на аукциона ,бяха свършили парите и плашеха гаргите с 11К....
        не е препоръка...
        Бъркаш .

Коментар

• Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнение
          Дойде ви ентусиазма за покупки накрая. Минута е много-няма време.

Това са фондове на ТИМ ....
          сутринта покриваха позициите и накрая ги подпряха да не е много голям спада....
          Още един повод да помислим къде да си държим партидите.....
          Лошото е че вече в ХИМ на аукциона ,бяха свършили парите и плашеха гаргите с 11К....
          не е препоръка...

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
            Това и да се направи ще спестиш жълти стотинки на фона на демографската пропаст. А чиновниците щели да си намерят нова работа хахаха убиваш ме от смях.
            С какви пари ще плащат например тези, "не белите" например? Те и сега "бате няма хакво да хядем"
            Нема кво да яде ма има кво да краде. Съдене по бързата процедура и после
            .... в трудовите лагери ще им дават боб чорба и ще бъхтят по 10 часа на ден.
            А не да ми вдигат протест че са му изрязали жиците - кви са тез от полицията и ЧЕЗ да ми режат жицата - не мойм се топлим, имам малко дете ще се разболее разбийш ли.

Я марш в БЕЛЕНЕ, даже по добре направо да ги връзват за нелегалните им жици и да ги пържат кат пилци

За пенсионните фондове - че са крадци едва ли някой се съмнява, но да ги дам на НОИ - по добре направо да ги дам на 2-3 къщи от маалата, поне 4-5 мангала ще ме споменават с добро 1 вечер и ще пият за мое здраве.
            Осигурявам се на МАКС праг от 9 години - и никога няма да си дам ДОБРОВОЛНО парите на боко тиквата.
            Имам лошото предчувствие че ще ми ги вземат и още по-лошото че каквото и да направя тези пари никога няма да ги видя, нито наследниците ми
            Last edited by bota156; 16.12.2014, 17:12.
            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
              Какво ще се случи според мен. Частните пенсионни фондове ще се опитат да създадат мрежа от агенти с които да обхванат постъпващите за първи път на работа. Най-лесният начин за достъп до тези хора е да вербуваш счетоводителите, които ги назначават. Срещу това те ще вземат солиден хонорар. Най-големият печаливш ще бъдат точно счетоводните кантори. Ще има конфликт на интереси, защото счетоводителят няма да попълва документите на неграмотните съобразно това, кой фонд е най-читав а съобразно кой плаща най-много.
              Хората с пари, които сами са избрали фонд никога няма да отидат при НОИ. Това действие ще бъде извършено единствено и само от тези по които няма натрупани пари. Те ще осъзнават, че няма как да получат нормална пенсия и биха избрали напълно рационално НОИ с надеждата, че държавата и респективно тези, които имат много натрупани доходи ще платят за тях. Така се унищожава идеята на вторият стълб. Първият е солидарен, но вторият е капиталов. Започне ли прехвърляне към НОИ без да се води и инвестира в индивидуална партида, то се компрометира целият модел. Това не ми харесва. Като ще бъде в НОИ то и вторият стълб трябва да е капиталов а не с тези пари да се плаща за сегашни пенсии. Така като са го замислили става една каша между капиталова и разходнопокривна схема, която не ми харесва.
              Реално погледнато не вярвам да изтекат някакви сериозни пари от ПФ. Моите сметки за догодина бяха нетни входящи парични потоци от над 1 милиард лева. Сега ще са по-малко и борсата няма да бъде засегната. Опасното е прецедента. Утре може да се измисли друга глупост. Този пътможе да не е доброволна а задължителна.
              Днес ни дойде много с твойте глупости....
              що не ходиш да ловиш агенти на КГБ отколкото да ни промиваш мозъка с небивалици......
              по статистика на КНСБ около 60 проценти от работещинте имат невнесени осигуровки за даден период.....
              да не мислиш че тези хора ще си оставят партидите в ПФ където имат О лева.... или намалено количество натрупани ..

Коментар

• Какво ще се случи според мен. Частните пенсионни фондове ще се опитат да създадат мрежа от агенти с които да обхванат постъпващите за първи път на работа. Най-лесният начин за достъп до тези хора е да вербуваш счетоводителите, които ги назначават. Срещу това те ще вземат солиден хонорар. Най-големият печаливш ще бъдат точно счетоводните кантори. Ще има конфликт на интереси, защото счетоводителят няма да попълва документите на неграмотните съобразно това, кой фонд е най-читав а съобразно кой плаща най-много.
                Хората с пари, които сами са избрали фонд никога няма да отидат при НОИ. Това действие ще бъде извършено единствено и само от тези по които няма натрупани пари. Те ще осъзнават, че няма как да получат нормална пенсия и биха избрали напълно рационално НОИ с надеждата, че държавата и респективно тези, които имат много натрупани доходи ще платят за тях. Така се унищожава идеята на вторият стълб. Първият е солидарен, но вторият е капиталов. Започне ли прехвърляне към НОИ без да се води и инвестира в индивидуална партида, то се компрометира целият модел. Това не ми харесва. Като ще бъде в НОИ то и вторият стълб трябва да е капиталов а не с тези пари да се плаща за сегашни пенсии. Така като са го замислили става една каша между капиталова и разходнопокривна схема, която не ми харесва.
                Реално погледнато не вярвам да изтекат някакви сериозни пари от ПФ. Моите сметки за догодина бяха нетни входящи парични потоци от над 1 милиард лева. Сега ще са по-малко и борсата няма да бъде засегната. Опасното е прецедента. Утре може да се измисли друга глупост. Този пътможе да не е доброволна а задължителна.

Коментар

• Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнение
                  Дойде ви ентусиазма за покупки накрая. Минута е много-няма време.
                  Ентусиазма е хубаво нещо......но нищо хубаво не чака БФБ скоро.

Коментар

Нищо от това, което го говорите няма да реши проблема. Честно казано, България е бита карта, проблемът на държавата е, че хората не желаят да живеят в нея, и за това си отиват навън. Тоест в един момент ще останат само усмърдените пенсионери, и ще се усетят, че няма кой да плаща, но това е ситуацията.
                    Този момент вече настъпи.
                    Съкращения в бюджетната сфера, но не някакви смешни, а 25% като начало.
                    100 000 калпака са това по 800 лева средно, колко прави и стига ли за пенсионерите?

Много вожд има в момента, малко индианец.. А вожда не копае нищо, не бере, не произвежда..При всички положения рестарта на Бг ще е свързан със земеделие и животновъдство за собствени нужди в началото. Кой откъде е ще стане..

Коментар

Нищо от това, което го говорите няма да реши проблема. Честно казано, България е бита карта, проблемът на държавата е, че хората не желаят да живеят в нея, и за това си отиват навън. Тоест в един момент ще останат само усмърдените пенсионери, и ще се усетят, че няма кой да плаща, но това е ситуацията.
                      В един момент? Че той момента вече мина

Коментар

Прав си. 2070-та няма да има държава България.

Българите сами се затриха. Никой не им е виновен, нито руснаци, американци, ЕС, турция, цигани... никой. Сами са си виновни.
                        Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

Нищо от това, което го говорите няма да реши проблема.
                          Най-вероятно си прав, но мамка му, ние дори не се опитахме да си решим проблемите, а само мрънкахме колко сме прецакани

Коментар

• Нищо от това, което го говорите няма да реши проблема. Честно казано, България е бита карта, проблемът на държавата е, че хората не желаят да живеят в нея, и за това си отиват навън. Тоест в един момент ще останат само усмърдените пенсионери, и ще се усетят, че няма кой да плаща, но това е ситуацията.
                            Custodite sortem vestram

Коментар

Това и да се направи ще спестиш жълти стотинки на фона на демографската пропаст. А чиновниците щели да си намерят нова работа хахаха убиваш ме от смях.
                              С какви пари ще плащат например тези, "не белите" например? Те и сега "бате няма хакво да хядем"
                              Няма как един да храни петима, за достигането на този момент се говореше , но никой не искаше да чуе. Сега е време за пуканките.

Коментар

А ти какво решение предлагаш? Единственото възможно е просто да се спрат пенсиите, защото пари няма, за друго да се сещаш?
                                Доста неща- не трябва да се пипат пенсиите и вършещите работа чиновници, всичко останало под ножа- големи съкращения в администрацията, здравеопазването, образованието и инфраструктурните разходи/тях ги оставяме на Европа/, по-сериозно социално подпомагане, но само в натура и срещу общественополезен труд. Въобще рано или късно реформи/най-вече на разходите/ трябва да има, иначе работата ще отива на все по-зле.

Коментар

Working...
                                X