IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
    Напълно смислени съждения.
    Какво имаш като идея за "бъдещ кредитор", който сега се е обадил с прогноза?
    Прогнозите за растежа , кредитния рейтинг , нивото на дълга към БВП и структурата му и т.н. имат значение за за определяне на рисковата премия и оттам и на цената на ресурса по един бъдещ заем ,какъвто ни предстои да теглим .
    Истината е че в момента се натискат да ни дават заеми заради ниското съотношение дълг към БВП , и заради това че пращят от евтин ресурс който ще става още по-евтин .
    Остава въпроса за цената на заема !

Коментар

• Да това мога да го потвърдя или поне така съм чувал, че се праска по дефолт, нещо като системен риск примерно.

Коментар

• Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнение
        Според мен огромна тежест се пада на санкциите към Русия и войната която се води в северна Украйна. Също и бежанската криза и разходите свързани с нея. Не на последно място и последствията от кризата с КТБ.
        Да, това определено са фактори.
        Имаше ги, обаче, и към момента на предходните (по-оптимистични§ прогнози.
        Нещо определено ги смущава.
        Може Винкел да е прав и заради страхове от дефлация и занижен световен иконономически ръст да си сложили едни "дежурни" минуси. По списък.

Коментар

• Айде честито

ECB to Propose QE Stimulus of 50 Billion Euros a Month Through 2016

Коментар

• Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
            Като цяло дават на всички икономики занижени прогнози заради принципа на предпазливост и заради риска от дефлация поради нискитецени на петрола и забавянето на ръста на Китай като суровинен консуматор .
            Не е без значение въпроса и че коригираните занижени прогнози за българската икономика бяха дадени от настоящи и бъдещи кредитори по дълга ни .
            Напълно смислени съждения.
            Какво имаш като идея за "бъдещ кредитор", който сега се е обадил с прогноза?

Коментар

По-интересно е - защо знаещите дават занижени (негативни) нови прогнози?
              Кой от елементите визират като носител на негативна енергия?
              Според мен огромна тежест се пада на санкциите към Русия и войната която се води в северна Украйна. Също и бежанската криза и разходите свързани с нея. Не на последно място и последствията от кризата с КТБ.

Коментар

Ти беше изказал хипотеза относно ръст на бвп,
                ако разгледаме елементите:
                - разходи крайно потребление,
                - държавни разходи,
                - (нето) износ,
                при съобразяване на влияние на определени дадености, а именно: цени на горива, някои валутни двойки, отблокирани фондове, др. и специфичното им отражение върху наша икиномика и финанси, чисто технически си прав, всъщност.

По отношение на числовото изражение винаги може да има различия, но числата са винаги нещо, което се казва не защото сме твърдо убедени, че ще се случи, а за да има какво да бъде коригирано. В търсене на вярната посока.

Аз лично далеч повече бих възприел една теза, че дори и да се отбележи някакъв ръст на бвп през текущата година, то той би бил технически, а не качествен.
                Каквото и да значи това.
                Като цяло дават на всички икономики занижени прогнози заради принципа на предпазливост и заради риска от дефлация поради нискитецени на петрола и забавянето на ръста на Китай като суровинен консуматор .
                Не е без значение въпроса и че коригираните занижени прогнози за българската икономика бяха дадени от настоящи и бъдещи кредитори по дълга ни .

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                  Подиграваш ми се по същият начин както когато твърдях, че петрола ще пада и сме влезли в негативен цикъл за суровините и развиващите се пазари. Вероятно нещата ще се повторят.
                  Не съм си променил мнението за българската икономика. Нямам какво ново да кажа и затова не коментирам. На моменти е трудно да отстояваш мнението си напълно сам срещу всички, но няма как.
                  Ти беше изказал хипотеза относно ръст на бвп,
                  ако разгледаме елементите:
                  - разходи крайно потребление,
                  - държавни разходи,
                  - (нето) износ,
                  при съобразяване на влияние на определени дадености, а именно: цени на горива, някои валутни двойки, отблокирани фондове, др. и специфичното им отражение върху наша икономика и финанси, чисто технически си прав, всъщност.

По отношение на числовото изражение винаги може да има различия, но числата са винаги нещо, което се казва не защото сме твърдо убедени, че ще се случи, а за да има какво да бъде коригирано. В търсене на вярната посока.

Аз лично далеч повече бих възприел една теза, че дори и да се отбележи някакъв ръст на бвп през текущата година, то той би бил технически, а не качествен.
                  Каквото и да значи това.
                  Last edited by nacheff; 21.01.2015, 16:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение
                    Ами нормално, утре май ще пускат печатницата...
                    Tе ще пускат, ама пазарите са калкулирали бая голям черпак, а пък ако Драги супата се окаже малко по постна - смятай каква кръв ще има да се лее..

Коментар

• Първоначално изпратено от ripwalk Разгледай мнение
                      Всеки си има глава и преценява кой да слуша или не. За мен лично тук има хора заслужаващи доверието ми, такива които бих послушал, но в момента категорично не сме на едно мнение

Пс: Батя, няма как да говорим за двойно дъно поне още няколко дни докато Софикс не се покачи. Тук сме в рейндж, който за момента потвърждава тренда - надолу.
                      Щом има различни мнения, това е добре и за търговията и за форума. Ти си песимистично настроен и чакаш Софикс на 400, аз пък съм вече само в акции и се надявам на обратното, също така сме на различни мнения с тебе относно това да се доверявам и да слушам някого във форума, за толкова години поне едно съм разбрал -винаги едно наум и четене между редовете

Коментар

• Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнение
                        Като дойде вълна с пасаж от по-големи риби яко ще подскочим. Брей тази цаца пак иде....
                        Като или не като,всеки ден едни и същи приказки,а на практика все същото.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                          Подиграваш ми се по същият начин както когато твърдях, че петрола ще пада и сме влезли в негативен цикъл за суровините и развиващите се пазари. Вероятно нещата ще се повторят.
                          Не съм си променил мнението за българската икономика. Нямам какво ново да кажа и затова не коментирам. На моменти е трудно да отстояваш мнението си напълно сам срещу всички, но няма как.
                          Не си сам!

А за прогнозите на западни институции.. ами че те ги менкат през месец - два. Нагласят ги според вече развилата се ситуация. Като вчерашен вестник са

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                            Понавъди се малко риба и сега я подхранват да порасне,ама дали ще я изчакат или
                            като бързаци ще хвърлят въдиците предстои да видим.
                            Като дойде вълна с пасаж от по-големи риби яко ще подскочим. Брей тази цаца пак иде....

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                              Изловиха я

Коментар

• Първоначално изпратено от Iblis Разгледай мнение
                                Момчета, какво е станало ?!?!?!!?

Коментар

Working...
                                X