IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
    Ами нали са ефтини артиите?Купувай!Да купуваш ама да има с какво.Като изхарчи парите за скъпи артии преди месеци сега ще гледаш как се топи портфейла ти и как аз ще напазаря на още по-ниски цени.
    Да, вече ще гледам. Доколкото си спомням, май ти се хвалеше, че си лапнал мазно ТРАСЕ на 6.00 лв, е аз тези дни си го купих на 5.81, както се хвалеше за покупки на ХИМ на 1.72 ( ако греша, извинявай), аз също там купувах,после и на 1.62, и миниатюрни бройки почти на дъно. Тази седмица наместих последните пари за ЦЕНХЛ и Софарма, така че май ти си ги взел скъпо някои артии (засега)
    Няма смисъл повече да дрънкаме, всеки си управлява парите както намери за добре, дано аз да съм прав де
    Наздраве и успех

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
      Дано никога не се налага хора като теб да ни предпазват!
      Ако и ти беше поне малко се вслушвал нямаше да претърпиш големи загуби.

Коментар

А кой да слушат? Да слушат фантазьори и наивници ли? Колко народ съм предпазил от загуби предпазвайки ги от пишмян оптимистичните зомбита.
        А от пишман песимистични зомбита, безработни индианци, колко си предпазил?

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
          И всички сме му благодарни затова

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            Nacheff, Зависи от каква изходна гледна точка са направени прогнозите. Както знаеш боклукна входа, боклук на изхода. Според мен прогнозите които излизат в момента са писани от най-некадърните младши аналитици преди три месеца. България е толкова незначителна, че стои някъде много ниско в интереса и йерархията на подобни институции. След като се напише прогнозата тя трябва да мине на одобрение и накрая да се публикува. Така, че минава техническо време докато се види какво са мислили в началото на ноември например.
            Аз твърдо вярвам, че трябва да се прогнозира по следният начин. Разпадаш анализираният обект до факторите, които му вляят. После следиш промяната във факторите, изчисляваш лага от време докато окажат влияние, посоката и силата му.
            Така погледнато моите очаквания са правни при.
            Пуснати еврофондове
            Средногодишна цена на петрол сорт Урал около 55-60 долара. Миналата година беше 97,80.
            Средно годишен курс на долара някъде 1,70-1,75
            Спад на лихвите по депозитите с около 1 процент а по кредитите с 0,5-0,7 процента.
            Относителна политическа стабилност на фона на хаоса от последните две години.
            Отслабнала Русия, която е неспособна да дестабилизира България, както го правеше през последните две години.
            Психологическо успокояване на населението, което би довело до качествени изменения в тяхното поведение.
            На този етап има само един сериозен риск. Това е настаняване на трайна дефлационна среда в еврозоната. Дали Драги ще успее е неизвестно. Важното е, че поне той опитва. След като най-накрая тъпите гермаци се съгласиха има надежда да осъзнаят, че със своята политика унищожиха европейската икономика. Провал на Драги може да бъде компенсиран единствено от търговското споразумение със САЩ.
            Когато ми говорите за чужди прогнози е добре да се замислите при какви входящи данни са правени. Как може да използвате някаква чужда прогноза без да се замисляте върху това? Тъй като прогнозите които четете в момента вероятно са писани през ноември, то и входящите данни са доста по-различни.
            Мога да дам пример за тотални грешки в прогнозите. Април миналата година даваха прогнози за ръст на БВП на Русия от 2,5 процента за 2015 година. Бавно го сваляха надолу и сега дават 2,5 процента спад. Това продължава да е бодряшки оптимизъм, защото няма как да успеят да постигнат спад под 5 процента? След като дават серия грешни прогнози защо трябва да вярвате на тях или на мен? Какво значение имат чужди прогнози? Можете ли сами да си направите някаква?
            Чух преди време аргументите противи продължавам да не ги споделям.
            Добре казано! Тези прогнози са доста далеч от истината и нищо чудно след няколко месеца да върнат отново на 2%-2.5%. Малко сме явно хората които продължаваме да вярваме в по силен ръст през 2015.

Коментар

• май по скоро като им писне на ората да си шиткат артиите за да си купят долари
              ще се оправи пазара
              айде споко и стига шаш
              дето го няма

Коментар

А кой да слушат? Да слушат фантазьори и наивници ли? Колко народ съм предпазил от загуби предпазвайки ги от пишмян оптимистичните зомбита.

Коментар

• Първоначално изпратено от api Разгледай мнение
                  Вече сме си купили, стига ни токова, сега е ваш ред
                  Ами нали са ефтини артиите?Купувай!Да купуваш ама да има с какво.Като изхарчи парите за скъпи артии преди месеци сега ще гледаш как се топи портфейла ти и как аз ще напазаря на още по-ниски цени.

Коментар

Това да им е за урок да не слушат разни шамани, велики вождове и други подобни

Коментар

Индианеца се е събудил и започна да пазарува на тези нива, след като никой не му се върза на приказките и не пожела да му подари акциите си
                      Защо да бързам да пазаря като ще продължава да пада пазара.Търпение му е майката.Аз пари за скъпи артии нямам.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                        Tе ще пускат, ама пазарите са калкулирали бая голям черпак, а пък ако Драги супата се окаже малко по постна - смятай каква кръв ще има да се лее..
                        На горната граница на очакванията !

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                          Nacheff, Зависи от каква изходна гледна точка са направени прогнозите. Както знаеш боклукна входа, боклук на изхода. Според мен прогнозите които излизат в момента са писани от най-некадърните младши аналитици преди три месеца. България е толкова незначителна, че стои някъде много ниско в интереса и йерархията на подобни институции. След като се напише прогнозата тя трябва да мине на одобрение и накрая да се публикува. Така, че минава техническо време докато се види какво са мислили в началото на ноември например.
                          Аз твърдо вярвам, че трябва да се прогнозира по следният начин. Разпадаш анализираният обект до факторите, които му вляят. После следиш промяната във факторите, изчисляваш лага от време докато окажат влияние, посоката и силата му.
                          Пуснати еврофондове
                          Средногодишна цена на петрол сорт Урал около 55-60 долара. Миналата година беше 97,80.
                          Спад на лихвите по депозитите с около 1 процент а по кредитите с 0,5-0,7 процента.
                          Отслабнала Русия, която е неспособна да дестабилизира България, както го правеше през последните две години.
                          Психологическо успокояване на населението, което би довело до качествени изменения в тяхното поведение.
                          На този етап има само един сериозен риск. Това е настаняване на трайна дефлационна среда в еврозоната. Дали Драги ще успее е неизвестно. Важното е, че поне той опитва. След като най-накрая тъпите гермаци се съгласиха има надежда да осъзнаят, че със своята политика унищожиха европейската икономика. Провал на Драги може да бъде компенсиран единствено от търговското споразумение със САЩ.
                          Когато ми говорите за чужди прогнози е добре да се замислите при какви входящи данни са правени. Как може да използвате някаква чужда прогноза без да се замисляте върху това? Тъй като прогнозите които четете в момента вероятно са писани през ноември, то и входящите данни са доста по-различни.
                          Мога да дам пример за тотални грешки в прогнозите. Април миналата година даваха прогнози за ръст на БВП на Русия от 2,5 процента за 2015 година. Бавно го сваляха надолу и сега дават 2,5 процента спад. Това продължава да е бодряшки оптимизъм, защото няма как да успеят да постигнат спад под 5 процента? След като дават серия грешни прогнози защо трябва да вярвате на тях или на мен? Какво значение имат чужди прогнози? Можете ли сами да си направите някаква?
                          Аз нямам прогноза.
                          Нямам време, ресурс и желание да анализирам. Нямам и конкретен опит да трансформирам коректно допусканията си (от анализи и разсъждения) в числови стойности.
                          По тази причина не съм ти възразявал, макар че интуитивно и до голяма степен не съм съгласен.
                          От друга страна си трая защото личният ми интерес ме кара да тая (все пак) някаква надежда, че ще сътворим и родим нещо смислено и положително.

Относно опитите на Драги за спасяване на еврозоната. От теговата камбанария вероятно е обяснимо и защитимо едно действие като това, което очакваме. То май вече почти е факт. В последна сметка това е път заникъде, но не зачеквам разговор на тази тема. Виждания - много. Интересна теза изказа д-р Михайлов в последната Панорама (препоръчително гледане). "Упадък в цивилизационния модел. С всякакви средства преотвратяват неизбежната остра криза, която ще прочисти боклука от каналите. " Без претенция за вярно пресъздаване на съждението на доктора.

Теб щатите не те смущават, което без съмнение си е твое право. Ако говорим за ttip - може, но когато европейците излъчат лидери, които ще водят преговорите като с равен партньор. Сега има премълчаване, преиначаване и направо криене. Неприемливо е. Отговор за причините нямам, но при тази подложка не приемам.

Вътрешноруските проблеми не са във фокуса на вниманието ми. Не мога да направя коментар.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                            А-ха! За това ставало дума.
                            По въпроса за премията. Интересно, тези господа, които се предполага, че разбират от материята, къде ли слагат границата за безопасното съотношение бвп/ държавен+гарантиран. Съвсем конкретно за страна като Бг.
                            Реторичен въпрос, естествено!
                            Ще видим на аукционите , но кътването на рейтинга ни , дефлацията и прочие ще им донесат една добра доходност , практически безрискова .

Коментар

• Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
                              Прогнозите за растежа , кредитния рейтинг , нивото на дълга към БВП и структурата му и т.н. имат значение за за определяне на рисковата премия и оттам и на цената на ресурса по един бъдещ заем ,какъвто ни предстои да теглим .
                              Истината е че в момента се натискат да ни дават заеми заради ниското съотношение дълг към БВП , и заради това че пращят от евтин ресурс който ще става още по-евтин .
                              Остава въпроса за цената на заема !
                              А-ха! За това ставало дума.
                              По въпроса за премията. Интересно, тези господа, които се предполага, че разбират от материята, къде ли слагат границата за безопасното съотношение бвп/ държавен+гарантиран. Съвсем конкретно за страна като Бг.
                              Реторичен въпрос, естествено!

Коментар

• Nacheff, Зависи от каква изходна гледна точка са направени прогнозите. Както знаеш боклукна входа, боклук на изхода. Според мен прогнозите които излизат в момента са писани от най-некадърните младши аналитици преди три месеца. България е толкова незначителна, че стои някъде много ниско в интереса и йерархията на подобни институции. След като се напише прогнозата тя трябва да мине на одобрение и накрая да се публикува. Така, че минава техническо време докато се види какво са мислили в началото на ноември например.
                                Пуснати еврофондове

Коментар

Working...
                                X