IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• 77 изобщо не схващаш реалното състояние на икономиката.

Всяка една икономика е преди всичко икономика на активи. Не икономика на доходи. Икономиката на доходите е за бедни хора, които живеят от заплата на заплата. За тях това което правя наистина е безсмислено.

От друга страна активите са в пъти повече от доходите. И половината от тези активи са финансови активи. А другата половина са реални активи върху които има финансови активи. Финансовите активи същетсвуват защото повечето хора не биха вложили пари в реални инвестиции, ако не могат да взимат пари от тези инвестиции - не като доходи - а като активи. За това съществуват борсите - за да могат хората с активи да имат ликвидни активи. Това в България още не е съвсем така, но и тук малко по-малко им идва акъла.

Та имаш една търговия на активи. Едни хора си продават актвите, други хора ги купуват. Пак казвам това е пазар много по-голям от този на доходите, защото са доходи трупани с години, а понякога и столетия. Та за повечето хора които купуват или продават активи е изключително важно да имат точна оценка на активите. Да вярват че това което купуват не е надценено или това което продават не е подценено. Защото потенциалните загуби само от едно подобно грешно решение са столетия труд на цяло село копачи на домати.

Понимаеш сега каква е работата на спекуланта. Спекулантите задават цена. Като тази цена е справедлива - защото е плод на усилията и мисленето на много спекуланти. По този начин всеки спекулант допринася за справедливостта в света много повече от колкото хиляди копачи на домати.

Обаче оценяването на активи не е лесна работа - налага се човек да има представа от бъдещето - най-трудното нещо което може да изискваш от човек. Да знае непознаваемото, като съди за него само от минало и настояеще. Да разбира психологията на пазара, психологията на хората в средата, психологията на другите спекуланти. И най-вече собствената си психология. Защото когато работиш с несигурност - а бъдещето винаги е несигурно - емоциите почват да гти играят шегички. Колко хора го могат това. Копачът на домати дето не иска да си признае пред себе си дори че изпитва перверзна любов към Путин ли.

Баз пазар на активи няма активи. Без активи няма инвестиции, няма работни места, няма заплати, няма спестявания. Има комунизъм където държавата събира пари и след това дава пари. И всичко малко по малко деградира.

Та не гледай на света от гледна точка на човек който живее от заплата до заплата - поне ако искаш да разбереш света.

Коментар

• Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение
      Ти си вреден за обществото. /под "ти" имам предвид хората подобни на теб/
      Труда ти като принос за обществото е ..... нула. Кръгла НУЛА.
      Освен това ти ограбваш обществото.
      .
      Не съм съгласен с това което твърдиш.
      По какъв механизъм според тебе Равния е вреден за обществото и дори го ограбва ?
      Милиардите дето идват на година от емигрантите вредни ли са за България ?
      Абсолютно същото е, той печели на чуждите борси и потребява ТУК.
      Увеличава нашия БВП !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist
        Като толкова обичаш бедни, предизвиквам те да излезеш и да им дариш веднага една месечна заплата! Ей ги къде са да просят по улиците, отиваш с една чанта пари и раздаваш.

После ще кажа, този е глупак, но поне не говори празни приказки. А така - дайте да дадем
        Да, прав си. Много ги разбират нещата, но никой не отива в С.Корея, Русия и прочее прелестни страни. Никой не раздава пари. Само агитация и после нищо. В нашето село, лицемерие му викаме на това..
        77 и прочее марксисти, приравняваш си доходите солидарно чрез раздаване с минималните за страната и ЧААААК тогава мнението ти ще струва нещо.

Коментар

• Някога това беше форум за инвеститори... От сърце ви моля, отидете, направете си форум putinorthodoxgod.com или нещо такова и си пишете там.
          Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Що да не е справедливо. ми сложи го земеделеца да кликва с мишка да го видим какви ще ги свърши. то зад това кликване с мишката стоят много години образование и много години опит. А тъпия селяндур дето знае само да копа и да ме гледа през цялото време какво правя няма да се научи на нищо.

Айде да не е копач на нива. Тебе да те сложим да вършиш моята работа. колко време си даваш преди да загубиш всичко. Или пък така и така да не спечелиш нищо от страх.
            15% е вдянал за какво ти говоря, ама ти умния -не си.
            Или не ти изнася.
            Пак казвам.
            В съвременния свят най-много се печели от най - безмисления и... дори вреден за обществото труд.
            Тук няма никакво значение колко години примерно ти си учил.
            Ти си вреден за обществото. /под "ти" имам предвид хората подобни на теб/
            Труда ти като принос за обществото е ..... нула. Кръгла НУЛА.
            Освен това ти ограбваш обществото.
            Голям процент от циганите не допринасят с нищо за обществото. Също като .... теб.
            Циганите като крадат обаче, обикновено е на дребно.
            Големите финансови спекуланти са 1000 пъти по-вредни и ОПАСНИ за обществото от циганите, защото го крадат 1000 пъти повече. Крадат го законно, умно. Дори се води престижно:-)
            Не се наричат действията им обаче кражба. Наричат се.... печалба. Законна.
            Ако ли пък се случи да загубят-нали са умни, учили са много, знаят - винаги намират как да прехвърлят загубите на обществото.
            За тези неща говоря.
            Темата тук е оптимизма на БФБ....
            Дългосрочен оптимизъм може да има в около 10-20% от колегите.
            Останалите? Ясно е нали? Особенно за тези дето използват маржин, репа и т.н.
            А колко безмислен за обществото труд стои зад работата на финансовия офисен планктон???????
            Въртят се едни финансови инструменти между играчите и всеки се опитва да. разпредели повече за себе си.
            А тези които създават общественото богатство-те са глупаците, на които им е достатъчен ниско платения труд.
            Така ли?
            Защитаваш ТВОЯТА система.
            Разбирам те приятелю.
            Но тази система е враг на 90% от обществото.
            Замисли се.
            Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
              Абе 15%, кво ти става напоследък бе човек, аплодираш данъците в/у фин трансакции, сега хуманист, сигурно и на черити си пръв....голяма филантропия те е налегнала нещо..
              Пип, не знам дали се срещаш с много хора и то от различна среда, но аз лично буквално съм стресиран! Положението е много тежко и смея да твърдя, че в това положение изпадат много по-умни, по-работливи и т.н. хора от мен специално /не искам да обиждам други, като поставя % от форума/. Така не става, както е казал Тодор Живков - все пак трябва да има някакъв баланс на интересите
              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                Равния, 77 е нов за мен, но предвид датата на регистрацията му, както и на страницата му, не е за подценяване ....
                Потвърждавам понеже го познавам.
                Макар в момента да не е активен в инвестициите, малко хора според мене на бфб могат да се похвалят с профита който е взел той от нея...

Все пак, след като сме най-напредналите животни, трябва да проявяваме и някаква хуманност,
                Абе 15%, кво ти става напоследък бе човек, аплодираш данъците в/у фин трансакции, сега хуманист, сигурно и на черити си пръв....голяма филантропия те е налегнала нещо..

Коментар

Що да не е справедливо. ми сложи го земеделеца да кликва с мишка да го видим какви ще ги свърши. то зад това кликване с мишката стоят много години образование и много години опит. А тъпия селяндур дето знае само да копа и да ме гледа през цялото време какво правя няма да се научи на нищо.

Айде да не е копач на нива. Тебе да те сложим да вършиш моята работа. колко време си даваш преди да загубиш всичко. Или пък така и така да не спечелиш нищо от страх.
                  Равния, 77 е нов за мен, но предвид датата на регистрацията му, както и на страницата му, не е за подценяване и специално в този диалог заставам на 100% на негова страна. Тук не става въпрос кой какво може и как ще се справи, а явно се мъчи да ти каже, че има значение приноса на всеки човек към човечеството. А приноса на който и да било спекулант-милиардер не е милиарди пъти по-голямо то на който и да е работник - факт! Просто говори по-глобално, без значение от качествата на индивида. Все пак, след като сме най-напредналите животни, трябва да проявяваме и някаква хуманност, а не просто по-силния да убие по-слабия. Именно това човешко качество ни е направило най-силните животни....
                  Last edited by 15%; 24.01.2015, 18:49.
                  Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Много зависи кой от какво изкарва парите си.
                    Не е справедливо и морално един с много мозък, примерно твоя или на някой от ситито, с едно кликане по някоя трейдинг платформа да печели 1000 пъти повече от този дето копа на нивата, за да има евтини домати които да си купиш.
                    .

Коментар

Кое е справедливо. Човек да получава това което си изкарва или да получава това което държавата реши че няма да му вземе. Кое е морално - за всеки му според заслугите или за всекиму според политиците.

Тази социалистическа риторика дето я пускаш не води нито до справедливост нито до морал. Води до засилване на ролята на тези които си мислят че е тяхна работа да решават кое е справедливо и кое морално - политиците. А на мен те не ми изглеждат нито морални, нито етични, нито справедливи.

Социализмът е кражба. Кражба то тези които изкарват към тези които не изкарват. Кражба от данъкоплатците към държавната бюрокрация и политиците. Нищо друго. Няма нищо морално да правиш банкет с чужди пари, няма нищо справедливо да крадеш от този който се труди за парите си, за да ги даваш на друг който не се труди.
                      Много зависи кой от какво изкарва парите си.
                      Не е справедливо и морално един с много мозък, примерно твоя или на някой от ситито, с едно кликане по някоя трейдинг платформа да печели 1000 пъти повече от този дето копа на нивата, за да има евтини домати които да си купиш.
                      Тука не ми скачай с номера - риск/възвръщаемост и т.н.
                      Справедливо е примерно един инженер да получава 10 пъти повече от земедлеца.
                      От сегашната система дебелеят фанансовите спекуланти.
                      Те са излишни за едно нормално общество.
                      Ти си излишен бе равен. Ти крадеш от земеделеца, от инженера и т.н. полезни професии.
                      Недей вкарва тук циганите и подобните им. Проблема е много над тях.
                      Докажи необходимостта от финансовата спекула, необходимостта от трилионите деривати.
                      Докажи, че е нормално един банкер да печели 10 000 пъти повече от един земеделец...
                      ....
                      Нямам никакви соц. сантименти.
                      Погрешно ме разбираш.
                      Казвам, че финансовата олигархия до такава степен е изкривила заплащането по света, че един съвсем безполезен за обществото труд да е стотици пъти по-добре заплатен дори от един труда на един минен, пътен, електро или който друг се сетиш инженер или IT специалист.
                      Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

Социализмът е кражба. Кражба то тези които изкарват към тези които не изкарват. Кражба от данъкоплатците към държавната бюрокрация и политиците. Нищо друго. Няма нищо морално да правиш банкет с чужди пари, няма нищо справедливо да крадеш от този който се труди за парите си, за да ги даваш на друг който не се труди.
                        Абсолютно вярно.
                        Но...в тоя ред на мисли - социализЪма в момента в БГ е мноооого повече отколкото преди 20-30 години.

dddd - oв - та всички ние тук ( вкл. и ти) сме от страната на туземците бе братчед, нещо бъркаш понятията

Коментар

Етичните аргументи може да са добри, но това не променя факта че правителството влошава ситуацията.
                          раЗЗЗновесен, много ми падаш в очите напоследък пич! В жаждата ти за сривове и евтини акции на всяка излязла партенка си готов да се хванеш. А не си толкова глупав.. просто явно ти отърва да се правиш на луд. Разочароваш ме
                          Това с фин. транзакции е поредната претоплена, безвкусна манджа и до евтини акции няма да доведе! Четете и мислете!!!

Европейска комисия — Съобщение за медиите
                          Данък върху финансовите транзакции

..С данъка ще бъдат облагани всички транзакции с финансови инструменти между финансови институции..
                          Колко търговия въртят на БФБ финансови институции!?!
                          Смешни ставате!

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                            http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...shtane-187958/

ето ви и друга статия която намирам за доста позитивна.
                            Какво му е позитивното, единственото което целят е да налеят бензин в сивата икономика където управлява ДПС и БСП. А това означава по-малко приходи, по-голям бюджетен дефицит, повече дълг.

Коментар

• http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...shtane-187958/

ето ви и друга статия която намирам за доста позитивна.

Коментар

Справедливост, морал???
                                Кое е справедливо. Човек да получава това което си изкарва или да получава това което държавата реши че няма да му вземе. Кое е морално - за всеки му според заслугите или за всекиму според политиците.

Тази социалистическа риторика дето я пускаш не води нито до справедливост нито до морал. Води до засилване на ролята на тези които си мислят че е тяхна работа да решават кое е справедливо и кое морално - политиците. А на мен те не ми изглеждат нито морални, нито етични, нито справедливи.

Коментар

Working...
                                X