If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ти си безумно просто парче - бая си объркал посоката с тези скалапени данни
Ръст на оборота в сектор търговия на дребно без търговия с автомобили и мотоциклети спрямо същият период на предходната година:
юли 4,1 процента
август 4,5 процента
септември 5,4 процента
октомври 3,0 процента
ноември 2,1 процента
декември 6,4 процента http://www.nsi.bg/sites/default/file...12_76BW3VB.pdf
Преди време твърдях, че потреблението ще нарастне значително защото населението е натрупало безпрецедентно в историята на България финансово богатство... .
To бива бива ъпърство, ма ако те чуе населението....не знам къде ще се криеш...
Преди време твърдях, че потреблението ще нарастне значително защото населението е натрупало безпрецедентно в историята на България финансово богатство.
Ти си безумно просто парче - бая си объркал посоката с тези скалъпени данни
Дяволът не е толкова черен колкото говорите.
През декември имаме ръст спрямо същият период на предходната година както следва:
Промишленост 0,9 процента
Строителство 2,3 процента
Търговия на дребно 6,4 процента
Преди време твърдях, че потреблението ще нарастне значително защото населението е натрупало безпрецедентно в историята на България финансово богатство. Сякаш се движим в тази посока. Остана на лято да имаме инфлация и отрицателни реални лихви по депозитите.
В последния месец на 2014 година оборотите на търговците на дребно растат както на месечна, така и на годишна база. Това показват предварителните сезонно изгладени данни на Националния статистически институт. Според тях през декември оборотите на търговците на дребно растат с 0,9% спрямо ноември и с 6,4% спрямо последния месец на 2013 година.
Не гледайте само "ако не става със Съгласие, става със Сила" а и ДФ-тата ... гледайте и Конкорд, Съгласие, Тексим, Реал и т.н и т.н. И тогава ще видитеистинската свързаност.На мен статията на Капитал ми помогна доста.Например няма нито един ПФ, който да има БТХ в портфейла си И то от поне година и нещо
По въпроса за ДФ си прав има много начини освен явните 400 милиона свързани......в ПФ..... да са поне тройно....
Относно БТН , не те разбрах.....какво значение има дали ПФ имат акции.....
Та те отдавна продадоха с 300 % печалб а....цената от 25 отиде на 110 и с не знам колко си дивидента....
По скоро вече трябва пак да влизат.....
По интересно ми е в Аланц покупките на ФИБ и допусната загуба от близо 2 милиона в Гагарин...
Тя не е от продажба на акции/или много малко продадени / а от курсови разлики....През 2013 е била 65 а през 2014 г. е била 39....само там има такава загуба...По скоро ми се струва показна....
Според мен това е запазване на възможност за бъдещи печелби във ФИБ и Гагарин.....
Заплатите скочиха със 158% за последните 10 години. А натрупаната инфлация за същия период е само 51%, сочат официалните данни на Националния статистически институт. Средната заплата за декември 2004 г. е била 318 лв., а за септември 2014 г. (за когато са последните данни на НСИ) е 820 лв. Като най-бързо растат заплатите в секторите, където възнагражденията са най-ниски - селското стопанство и в сектора хотелиерство и ресторантьорство. Оказва се, че за 10 години покупателната способност на населението е скочила точно два пъти. А с доходите си можем да купим двойно повече хляб, сирене, салам, дрехи, мебели и битови уреди, отколкото преди 10 години. Например през 2004 г. със средния доход за цялата година човек е можел да си купи само 382 кг свинско месо, сочат официалните данни на НСИ. А сега членовете на семейство със средни доходи могат да си купят два пъти повече месо за една година.
Но на Ганьо му дай да реве, да се оплаква, да псува наред маскарите и да гледа навъсене под вежди...
Успешна седмица на позитивните и креативни инвеститори!
Коментар