IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• преди няколко години комунистически отрепки ревяха, че дянков убил икономиката като не взимал заеми за да я стимулира .................. сега второто правителство на ББ сменя политиката и чрез заем иска да се стимулира икономиката, но същите комунистически отрепки пачнаха да реват, че се взимат заеми...

тъжна картинка

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      Киро, тук не говорим за "теглене на дългове". Не искам да вкарвам политика, но планираният нетен дълг за целият мандат е малко по-голям от масрафа на предните с КТБ. Така, че излизаш от икономиката и влизаш в политпропагандата.
      Тук говорим за заместване на вътрешен с външен дълг при еквивалентни, или по-добри условия и заливане на системата с кеш приблизително от 2 милиарда лева годишно в продължение на три години. Класически куонтитив ийзинг. На ясно си, че спада на лихвите по депозитите и кредитите с минимум 1 процент в рамките на година ще повиши потреблението и инвестициите. Това автоматично ще качи БВП и приходите в бюджета и е много вероятно да подобри а не да влоши съотношенията дълг/БВП. Мислиш след събитията, което на борсата не пречи защото тя ги отреагира с известно закъснение. Както казва Бигбеар ние не сме капиталов а дялов пазар. Аз не се притеснявам от срив на държавата и влошаване на резултатите на компаниите. Това са глупости. Видимо борсата бавно умира и се превръща в нисколиквиден дялов пазар. Това са страховете ми. Дано нещо се раздвижи покрай приватизацията. Биг беар доста добре описва какво трябва да се направи. Може да разправя от 15 години и никой да не му вярва, но мен определено ме е убедил.
      Гърците затова се надигнаха защото като си платят вноската по дълга и лихвите
      не им остава почти нищо за нормален живот.

Коментар

• Крос, имаш големи основания.По предварителни груби сметки 1..1.2 милиарда на година

Коментар

• 4д, ама ти наистина ли смяташ вземането на дългове без ясна мотивировка за правилна политика..И как стана, че без да искам да намесвам политиката, точно тези които управляват сега в първия си мандат правеха обратното и според мен по основателно..Кога според тебе са прави..Или мислиш, че винагиБлагодаря ти за обменените мнения..Да сме живи и здрави ще видим кои прогнози ще са верни..
          Желая ти успех ..Беше ми приятно..Оставам си с много акции, но предимно дивидентни

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            Според мен има реална опастност от влизане в дългова спирала и повторно понижение на рейтинга..За което бяхме предупредени..Сигурно за тебе е обратното
            Ще работим само за да си плащаме дълговете.Този филм съм го гледал през 90те год.
            на миналия век.

Коментар

• Киро, тук не говорим за "теглене на дългове". Не искам да вкарвам политика, но планираният нетен дълг за целият мандат е малко по-голям от масрафа на предните с КТБ. Така, че излизаш от икономиката и влизаш в политпропагандата.
              Тук говорим за заместване на вътрешен с външен дълг при еквивалентни, или по-добри условия и заливане на системата с кеш приблизително от 2 милиарда лева годишно в продължение на три години. Класически куонтитив ийзинг. На ясно си, че спада на лихвите по депозитите и кредитите с минимум 1 процент в рамките на година ще повиши потреблението и инвестициите. Това автоматично ще качи БВП и приходите в бюджета и е много вероятно да подобри а не да влоши съотношенията дълг/БВП. Мислиш след събитията, което на борсата не пречи защото тя ги отреагира с известно закъснение. Както казва Бигбеар ние не сме капиталов а дялов пазар. Аз не се притеснявам от срив на държавата и влошаване на резултатите на компаниите. Това са глупости. Видимо борсата бавно умира и се превръща в нисколиквиден дялов пазар. Това са страховете ми. Дано нещо се раздвижи покрай приватизацията. Биг беар доста добре описва какво трябва да се направи. Може да разправя от 15 години и никой да не му вярва, но мен определено ме е убедил.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                Киро, не може да се говори за рязко увеличение на дълга когато общото номинално увеличение ще бъде максимум 5 процента от БВП в рамките на три години. Дори и при твоите песемистични очаквания за ръст на БВП, то относителното съотношение почти няма да се промени. При реалистичните сценарии общото увеличение няма да бъде повече от 1 процент от БВП. При оптимистични ценарии може дори и да намалее. Освен това не вкарваш рефлективността в тези действия. Тоест как те биха повлияли на икономическата среда и от тук на БВП и съотношенията.
                Аз не вкарвам политика, за разлика от теб! Разликата между това и предното правителство е очевидна за всеки и хората са свободни да тълкуват нещата съобразно своите разбирания.
                Освен това не разбирам как бик като теб до ушите в акции говори като мечка и напада всеки, който каже нещо добро за държавата, само защото в момента симпатизира на опозицията. Поне при мен има последователност. Аз също съм в акции и говоря както действам. Може да съм всякакъв но съм от малкото хора в този форум, които никога не биха казали нещо в което не вярват.
                Много добре казано ! Поздравления колега !

Коментар

• 4д, не ме интересува котката черна ли е или бяла...Искам да върви борсата, а с тези мерки едва ли..Като съм в акции , защото е по безопасно и доходно да лъжа себе си и другите ли.За мен това са лоши мерки..На колко според тебе ще нарастне процента към БВП..Според прогнозите между 27 и 30процента..А преди 2 години беше 18процента...Дали с тези темпове няма да станат и 40 и 60процента..За мен ключа за икономическия разтеж са реформите така ясно дефинирани от ЕС, а не левичарското корумпирано теглене на дългове..

Коментар

• Киро, не може да се говори за рязко увеличение на дълга когато общото номинално увеличение ще бъде максимум 5 процента от БВП в рамките на три години. Дори и при твоите песемистични очаквания за ръст на БВП, то относителното съотношение почти няма да се промени. При реалистичните сценарии общото увеличение няма да бъде повече от 1 процент от БВП. При оптимистични ценарии може дори и да намалее. Освен това не вкарваш рефлективността в тези действия. Тоест как те биха повлияли на икономическата среда и от тук на БВП и съотношенията.
                    Аз не вкарвам политика, за разлика от теб! Разликата между това и предното правителство е очевидна за всеки и хората са свободни да тълкуват нещата съобразно своите разбирания.
                    Освен това не разбирам как бик като теб до ушите в акции говори като мечка и напада всеки, който каже нещо добро за държавата, само защото в момента симпатизира на опозицията. Поне при мен има последователност. Аз също съм в акции и говоря както действам. Може да съм всякакъв но съм от малкото хора в този форум, които никога не биха казали нещо в което не вярват.

Коментар

• Според мен има реална опастност от влизане в дългова спирала и повторно понижение на рейтинга..За което бяхме предупредени..Сигурно за тебе е обратното

Коментар

• 4д, Разбира се, че не си идиот..Ти просто си апологет на едно безумно правителство..Надявам се поне на добра служба с добра заплата.Колко мислиш , че ще бъдат откраднати от парите за саниране и новите милиарди кредити..Или не се краде и ЕС НАПРАЗНО НИ ОБВИНЯВАТ ЗА КОРУПЦИЯТА..
                        Не съм съгласен с рязкото увеличение на дълга без обещаните реформи..Защо според тебе уж дясните не ги правят..За едно си прав..това са леви мерки и управлението е такова..Само дето пропагандата за лошия Орешарски беше , че разсипва държавата, а сега Черешара с пъти повече милиарди е гениален
                        Не се сърди, аз те уважавам и въпреки различиятани разговора е коректен и колегиален..

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                          4д, аз съм си казал мнението..1-1.5..питах защото при тази липса на реформи може да си се корегирал..А как ще коментираш новите милиардни дългове..Положителни ли са..
                          Киро, мислех да не ти отговарям защото ще получа насреща си само неконструктивен негативизъм. В последствие размислих и аз не знам защо.
                          По принцип всеки вижда това което иска да види. Когато е малко по-интелигентен може да намери достатъчно доказателства, които да подкрепят тезата му без това да изначава, че тя е вярна.
                          Наистина не виждам проблеми в този нов дълг. Дори напротив. Имаме рефинансиране на 12 милиарда и поемане на нов дълг от 16 милиарда. Реално погледнато за следващите 3 години се предвижда бюджетен дефицит от само 4 милиарда лева. Това е общо около 5 процента от БВП. В рамките на допустимото. Освен това съм сигурен, че са си оставили буфер за всеки случай и реалните намерения са по-консервативни.
                          Нека си представим какво се случва в условията на валутен борд. Ние нямаме право да печатаме пари! Въпреки всичко всеки наоколо прави куонтитив ийзинг. Според мен Горанов е намерил начина да направим и неие това нещо. През 2015 година падежите на вътрешен дълг са за около 2 милиарда лева. Той ще бъде погасен с външен кредит от чужда банка. Това ще влее тези два милиарда лева в икономиката и ще срути допълнително лихвите по кредитие и депозитите. Тъй като и в следващите 3 години ще има падеж на вътрешен дълг, който ще бъде заместен от частен кредит от чужда банка, то имаме реален куонтитив ийзинг за икономиката в размер на 5-6 милиарда лева.
                          Въпреки всичко тези мерки рядко оказват драстичен ефект върху реалната икономика. Обикновенно срутват лихвите по кредити и депозити и като спадне дисконтният фактор надуват цените на активите. Най-печеливши са на запад акциите и имотите. Поради народопсихологията на българина ще скочи потреблението и недвижимите имоти, но и борсата ще закачи нещо дребничко.
                          Въпреки всичко видимо правителството е предвидило и вариант за гавърмънт спендинг, който да задвижи икономиката. В момента при еврофондовете се финансира преоборудване в следствие на което имаме нови машини, които качват производството с 30 процента, свалят разхода на енергия с 10 процента и намаляват работниците с още 10. Това е класическият случай. След като се уволнят работниците се увеличава заплатата на осналите и общият фонд ФРЗ не се променя. така печеливши от модернизацията на икономиката са големите собственици и ефекта почти не стига до дребните хорица.
                          Нека си представим какъв ще бъде ефекта от една мащабна кампания по саниране на сгради. Там разхода за труд е минимум 30 процента от общият. Преобладаващата част от материалите са местно производство. Финансирайки саниране през еврофондове получаваме моментално разпределение на едни пари от чужбина между населението, което реално покачва доходите му. Стимулира се местната индустрия и в последствие имаме намаляване на разходите за отопление. Това води до някакви икономии в бъдеще, които ще се отразят на платежният баланс и ще освободят допълнителни ресурси за друг тип потребление различно от отопление.
                          Като цяло това е разумна политика на куонтитив ийзинг и гавърмент спендинг едновременно без да се натоварва държавният бюджет. В единият случай се замества един дълг с друг вероятно на по-добър лихвен процент, а в другият парите са на ЕС. По същество това е добра лява политика и не разбирам защо псевдо лявата партия БКП скача срещу нея. Те се обявиха поради некомпетентност или популизъм срещу двете мярки, които биха задвижили допълнително икономиката.
                          Очаквам да ми обясните, че съм идиот, но не ми пука.

Коментар

• Доколкото президентите и премиерите поканиха и външните си министри в Минск.МИР.На някои в този форум ще им секнат приходите от агитация.

Коментар

• Доколкото тези неща имат отношение към оптимизма

Коментар

• Първоначално изпратено от api Разгледай мнение
                                +1
                                Оооо, то Петрол отдавна е дал фира, но само Монти не го разбра
                                Монти е и единствения, който вярва, че Дидо Дебелия е добър човек и ще раздава подаръци.
                                Life won't wait for you.

Коментар

Working...
                                X