IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Според мен Руска икономическа криза и постепенен упадък на държавата им, не е системен риск за световната икономика. Това е локална трагедия, която ще се отрази на отделни компании или дори сектори, но влиянието върху световната икономика няма да е толкова мащабно. Поради тази причина не съм излязал от акции а внимателно подбирам позициите си. Бих се чуствал много неспокоен в спекулативни акции, които не делят с акционерите и не са способни да създават положителни парични потоци от основна дейност. Личните ми наблюдения са, че когато има криза в САЩ то тя се разпространява в целия свят, но не и обратното.
    В момента почти не са останали чужденци на борсата. Евентуално тяхно излизане няма да е толкова проблемно.
    За мен проблема е в огромните вътрешнополитически рискове. Имаме тотално корумпирано и некадърно управление. Такова нещо не е имало от времето на Беров. Огромния потенциал на икономиката просто не се случва. Така погледнато започвам да се колебая дали да не прехвърля малка част от активите в Румъния. Там нещата са сходни, без този политически риск. Лошото е, че не познавам пазара и компаниите. Так няма да имам конкурентните предимства, които притежавам на българския пазар.

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
      Я го напиши това в темата за Украйна, да видим малко шоу в края на работния ден.
      Гигоу направо ще получи инфаркт, недей така

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
        Я го напиши това в темата за Украйна, да видим малко шоу в края на работния ден.
        От политика не се интересувам, но това което казвам си е истина. Щатите само не са решили и не са обърсали един на Путин, а той като се разреве и се скрие да плаче, щатите ще си вземат каквото им трябва, и така.
        Този сценарий сме го гледали много пъти с щатите.

Коментар

• Компании усещат вече украинската криза

Компаниите, които оповестяват резултатите си през последните седмици, следят с нарастващо безпокойство ситуацията в Украйна, последиците от евентуално разширяване на американските санкции срещу Русия и заплахите от Москва за ответни мерки, информира Ройтерс.
          Компаниите в Европа, а и извън нея, усещат последиците от икономическия спад.
          Италианският производител на гуми Pirelli посочи, че ще постигне целите си за цялата година въпреки по-неблагоприятните от очакваното перспективи за руския пазар. "Очакваме по-добра среда в Европа, която да компенсира едно малко по-лошо представяне в Русия и Латинска Америка", посочи след обявяването на резултатите за първото тримесечие главният изпълнителен директор на Пирели Марко Тронкети Провера. Датската пивоварна компания Carlsberg, която е четвърта по големина в сектора, намали прогнозата си за руския бирен пазар и предупреди, че слабата рубла ще засегне печалбите й през 2014 година.
          Френската банка Societe Generale подчерта икономическата несигурност, причинена от влошените отношения между Русия и Украйна, като обяви обезценяване с 525 милиона евро (731 милиона долара) на руското си подразделение Rosbank. Банката посочи, че очаква да постигне двуцифрен процент на възвръщаемост на капитала си в Русия през 2016 година, като на практика отменя предишната си цел за над 15% през 2015 година.
          Норвежката телекомуникационна компания Telenor изпадна в немилост през последните месеци, отчасти заради присъствието си в Русия и Украйна. Главният изпълнителен директор на компанията посочи вчера, че ще се придържа към инвестиция в руския Vimpelcom, в който Telenor притежава дял от 43%, въпреки че виждането на компанията за Русия се промени заради случилото се в Украйна.
          Фармацевтичната компания Richter намали прогнозата за оперативната си печалба за 2014 година заради случващото с Украйна и Русия, които са двата й най-големи пазара. "Пациентите имат по-малко пари, фармацевтичният бизнес стана по-несигурен, всеки намалява запасите и всеки се опитва да се подготви за оцеляване", посочи главният изпълнителен директор на компанията Ерик Богш, след като фирмата отчете спад от 51% на чистата си печалба за първото тримесечие.
          E.ON остава решен да продължи бизнеса си в Русия, съобщи най-голямата германска електрическа компания, след като повтори прогнозата си за печалбата преди данъци, лихви и амортизации (EBITDA) от 8-8,6 милиарда евро за 2014 година и за основната си чиста печалба от 1,5-1,9 милиарда евро. "В дългосрочен план виждаме руския енергиен пазар като стабилен и очакваме да има значителна нужда от обновяване на капацитета, както и допълнителни инвестиционни възможности", заяви главният изпълнителен директор Йоханес Тайсен.
          Австрийската банка Erste Group Bank не очаква промяна в оперативна печалба тази година, като посочва, че украинската криза все пак може да засегне подобряването на икономическа перспектива на пазарите на банката в Централна и Източна Европа.

Най-голямата в света компания за кредитни и дебитни карти Visa обяви, че американските санкции засягат картовите трансакции, а растежът на приходите ще се забави още това тримесечие. Заклещени сме между политиката на САЩ и на Русия, отбеляза главният финансов директор на компанията Байрън Полит. Visa и конкурентната компания MasterCard, които спряха услугите си за две руски банки, когато бяха въведени санкциите през март, са изправени пред заплахата, отправена от руския президент Владимир Путин, за създаването на руска система за кредитни карти. Нокиан тайърс (Nokian Tyres), която пласира около една трета от производството си в Русия и има голям завод там, намали прогнозата си за годината, след като слабата рубла подкопа продажбите в страната, деноминирани в евро.

Коментар

• Видях отговорите...
            Тези който са го попълнили смятат ,че акциите са на нормални цени....така , че кой чакате да купува.....
            Само малко ентусиадти в ХИМ ..
            Защо ли го няма Енерго ПРО продажби...

Коментар

• Първоначално изпратено от Repoman Разгледай мнение
              Хич да не го мислим, а да гледаме напред. Вярно суровините са главно Руски, обаче и на руснаците им трябват пари печатани назапад и в щатите. Отделно, ако много се опъват щатите и ЕС сами ще отидат да си вземат каквото им трябва, както неведнъж са правили с нефта. Колко му е, имат си самолетоносачи, самолети, и т.н. техника, за седмица и са в Москва, само не са решили.

Коментар

• Първоначално изпратено от Георги Борисов Разгледай мнение
                И аз задрасках някои отговори. Ще ми е любопитно ако може господин Мечка да каже колко хора са я попълнили.
                Жоре, ти специално много лесно можеш да разбираш във всеки един момент колко човека са я попълнили. Значи отиваш на Еврохолд и гледаш % на хората, отговорили "силно подценена". Тъй като така си отговорил само ти, сметката излиза проста - ако видиш 10%, значи 1 глас /твоя/ е 10% от всички попълнили - т.е. 10 човека.

Поздрави Беър, позадрасках това-онова и аз
                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                  Както и равновесен писа, не е проблема в малката украинска икономика, която си е без значение за ЕС и региона въобще. Проблема е все по-острата конфронтация между Запада и Русия. Аз не помня подобни студени отношения и язвителни изказвания в последните 20 г. Без суровините на Русия, ик. картинка за европа става съвсееем друга.. и крехкото възстановяване от рецесията бързо може да се катурне
                  Дано западните пазари се окажат прозорливи и скоро да се намери някаква развръзка там.
                  Хич да не го мислим, а да гледаме напред. Вярно суровините са главно Руски, обаче и на руснаците им трябват пари печатани назапад и в щатите. Отделно, ако много се опъват щатите и ЕС сами ще отидат да си вземат каквото им трябва, както неведнъж са правили с нефта. Колко му е, имат си самолетоносачи, самолети, и т.н. техника, за седмица и са в Москва, само не са решили.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                    Винаги съм възприемал Украйна като шум на пазара. Обръщате и твърде много внимание.
                    Както и равновесен писа, не е проблема в малката украинска икономика, която си е без значение за ЕС и региона въобще. Проблема е все по-острата конфронтация между Запада и Русия. Аз не помня подобни студени отношения и язвителни изказвания в последните 20 г. Без суровините на Русия, ик. картинка за европа става съвсееем друга.. и крехкото възстановяване от рецесията бързо може да се катурне
                    Дано западните пазари се окажат прозорливи и скоро да се намери някаква развръзка там.

Коментар

• Готово и от мен

Коментар

• Първоначално изпратено от Георги Борисов Разгледай мнение
                        И аз задрасках някои отговори. Ще ми е любопитно ако може господин Мечка да каже колко хора са я попълнили.
                        Към момента 23 и по двете анкети. С мен в това число
                        Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• И аз се включих.

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                            Отново дойде ред на поредното преброяване на опмимистите

Пазарен ветропоказател 2Q 2014

Очаквания за основните български акции 2Q 2014
                            айде бе брат, къде се изгуби?
                            попълних!

Коментар

• И аз задрасках някои отговори. Ще ми е любопитно ако може господин Мечка да каже колко хора са я попълнили.
                              Не пия във всяка къща, защото не във всяка сипват .

Коментар

• И аз се анкетирах

Коментар

Working...
                                X