Според мен Руска икономическа криза и постепенен упадък на държавата им, не е системен риск за световната икономика. Това е локална трагедия, която ще се отрази на отделни компании или дори сектори, но влиянието върху световната икономика няма да е толкова мащабно. Поради тази причина не съм излязал от акции а внимателно подбирам позициите си. Бих се чуствал много неспокоен в спекулативни акции, които не делят с акционерите и не са способни да създават положителни парични потоци от основна дейност. Личните ми наблюдения са, че когато има криза в САЩ то тя се разпространява в целия свят, но не и обратното.
В момента почти не са останали чужденци на борсата. Евентуално тяхно излизане няма да е толкова проблемно.
За мен проблема е в огромните вътрешнополитически рискове. Имаме тотално корумпирано и некадърно управление. Такова нещо не е имало от времето на Беров. Огромния потенциал на икономиката просто не се случва. Така погледнато започвам да се колебая дали да не прехвърля малка част от активите в Румъния. Там нещата са сходни, без този политически риск. Лошото е, че не познавам пазара и компаниите. Так няма да имам конкурентните предимства, които притежавам на българския пазар.
В момента почти не са останали чужденци на борсата. Евентуално тяхно излизане няма да е толкова проблемно.
За мен проблема е в огромните вътрешнополитически рискове. Имаме тотално корумпирано и некадърно управление. Такова нещо не е имало от времето на Беров. Огромния потенциал на икономиката просто не се случва. Така погледнато започвам да се колебая дали да не прехвърля малка част от активите в Румъния. Там нещата са сходни, без този политически риск. Лошото е, че не познавам пазара и компаниите. Так няма да имам конкурентните предимства, които притежавам на българския пазар.
Коментар