IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• лека, полека народът порасна на няколко века...
    Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
      Не че нещо, ама рекламата в Инвестора не е ли платена? Иначе и аз бих искал да публикувам няколко линка към няколко онлайн магазина, с които съм "свързано лице". Даже всеки ден ще публикувам линковете.
      Простете, но това не е реклама, а пояснение на зададен въпрос. Също така аз съм се заявила къде работя и си върша работата да дам информация.

Коментар

• Не че нещо, ама рекламата в Инвестора не е ли платена? Иначе и аз бих искал да публикувам няколко линка към няколко онлайн магазина, с които съм "свързано лице". Даже всеки ден ще публикувам линковете.

Коментар

• Днес много кротко

Коментар

• Никой и нищо не определям. Ти сам казваш "работещи посредством раздадените кредити от банката". Твоето определение за мен е еквивалентно на добре раздадени кредити. Едва ли ще излезе инфо за нас публиката.

По интересното е, че KPMG вече са погнали Искров, а това ме навежда на мисълта, че резултатът от наскоро приключилите одити не е по-различен от този на KPMG. Иначе ще си траят, нали така?! Или аз бъркам някъде?
            Гигантът KPMG съди БНБ заради изцепки на Искров

Коментар

• Първоначално изпратено от taurus Разгледай мнение
              А чувал ли си за кредитна линия? Или мислиш, че всички раздадени кредити се броят на каса и се изнасят от банката? Читавите кредитополучатели са прецакани двойно:

1. Може да им искат парите предсрочно и тогава следва да търсят спешно рефинансиране на по-неизгодни условия (алтернативата ликвидиране на активи е невъзможна без спиране на бизнеса или разширената с кредита производствена линия). А това ТОГАВА е много важно... в момента нищо не могат да правят - ни назад, ни напред, пълно вцепеняване.
              2. В момента са с блокирани оборотни средства, защото част от същите тези кредити, които са получили са по сметки там.
              Не, не са прецакани двойно, както и това че нямаш никакво основание да ги определиш (кредитополучателите) за читави, колко са читави или колко са нечитави, (имам предвид недостатъчни данни), щом падне тайната и цъфнат кой е какви милиони е набухал, а не ги е декларирал или не е плащал данъци (тип цар Киро), не виждам, как ще се делят на още сега на читави и нечитави !?
              Пончо е прав, че това (като цяло) е загробен капитал, оставен да вегетира (вън от всякаква икономика) заради мазните лихви (лихварство! - и забележи не казвам дали е лошо или не, само констатирам) т.е. тепърва предстои на този капитал (за частни лица 3,5 млрд) да излезе и срещу ниските лихви да потърси някакви (вероятно и други) активи.
              Така или иначе обаче, лично моите очаквания са за слизане до 480 (на индекса, като първа стъпка) а после не изключвам нивата и от 450 и дори по-надолу 420-430... Поради тази причина съм си освободило и кеш. Чорапа се разплита, но бавно, (при неприемливо за мен безхаберие на някои политици) а това може да удари леко борсата преди изборите.
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Ще изтеглят кредит от друга банка и ще си погасят този в КТБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                  В по-голямата си част това са спестявания, т.е. неактивни пари сами по себе си. Те се превръщат в работещи посредством раздадените кредити от банката. Докато тези пари са в кредитополучателите и никой не ги натиска спешно да ги връщат, те си остават и работят в икономиката.
                  Оборотните средства, наличните пари в един нормален бизнес не би следвало да са кой знае колко много като дял от активите на конкретния субект и не би следвало да е неразрешим проблем тяхното блокиране.
                  А чувал ли си за кредитна линия? Или мислиш, че всички раздадени кредити се броят на каса и се изнасят от банката? Читавите кредитополучатели са прецакани двойно:

1. Може да им искат парите предсрочно и тогава следва да търсят спешно рефинансиране на по-неизгодни условия (алтернативата ликвидиране на активи е невъзможна без спиране на бизнеса или разширената с кредита производствена линия). А това ТОГАВА е много важно... в момента нищо не могат да правят - ни назад, ни напред, пълно вцепеняване.
                  2. В момента са с блокирани оборотни средства, защото част от същите тези кредити, които са получили са по сметки там.

Коментар

• Този Драгомир Стойнев е голям сладур.Не чул,не видял,не предполагал,не разбрал
                    и какво чак за министър го избрали.По добре да млъкне като не може да назове и
                    реши проблема.

Коментар

.....Не ми стига ума как нещо може да потръгне нагоре докато над 4 млрд. спестявяния и оборотни средства са блокирани за неопределено време. ....
                      В по-голямата си част това са спестявания, т.е. неактивни пари сами по себе си. Те се превръщат в работещи посредством раздадените кредити от банката. Докато тези пари са в кредитополучателите и никой не ги натиска спешно да ги връщат, те си остават и работят в икономиката.
                      Оборотните средства, наличните пари в един нормален бизнес не би следвало да са кой знае колко много като дял от активите на конкретния субект и не би следвало да е неразрешим проблем тяхното блокиране.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                        +1. За цялото мнение. Не виждам откъде оптимизъм. Мисля си, че преди усетихме световната финансова криза година-година и половина след САЩ и Зап.Европа. Този път май ще я усетим година, година и половина по-рано.
                        Струва ми се че ще се окажеш много прав.

Коментар

И НИ брокерите вече имат мокри сънища. Не ми стига ума как нещо може да потръгне нагоре докато над 4 млрд. спестявяния и оборотни средства са блокирани за неопределено време. Дори и тези, които нямат блокирани средства там, нали имат контрагенти?! Нов скок в междуфирмената задлъжнялост и задлъжнялостта на държавата към частния сектор са логични последствия. А колко време ще продължи това никой не знае... А някак си всички забравиха откъде тръгнаха нещата.
                          +1. За цялото мнение. Не виждам откъде оптимизъм. Мисля си, че преди усетихме световната финансова криза година-година и половина след САЩ и Зап.Европа. Този път май ще я усетим година, година и половина по-рано.

Коментар

• И НИ брокерите вече имат мокри сънища. Не ми стига ума как нещо може да потръгне нагоре докато над 4 млрд. спестявяния и оборотни средства са блокирани за неопределено време. Дори и тези, които нямат блокирани средства там, нали имат контрагенти?! Нов скок в междуфирмената задлъжнялост и задлъжнялостта на държавата към частния сектор са логични последствия. А колко време ще продължи това никой не знае... А някак си всички забравиха откъде тръгнаха нещата.

Коментар

• Много оптимистично .

http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...eskata,176362/

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                                Напоследък много песимизъм много нещо в темата за оптимизЪма.
                                Това определено си е предпоставка за оптимизъм.
                                Макар че нямам нищо против и реализация на план Б - демек софка ~ 300

А съвсем доскоро не съм си и представял че доходността ми на нисе категорично ще надмине тази на бфб за 2014...интересно
                                +1
                                няма невъзможни неща на пазарите...желая ти успех и занапред

Коментар

Working...
                                X