лека, полека народът порасна на няколко века...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеНе че нещо, ама рекламата в Инвестора не е ли платена? Иначе и аз бих искал да публикувам няколко линка към няколко онлайн магазина, с които съм "свързано лице". Даже всеки ден ще публикувам линковете.
Коментар
-
ivandavidov
Не че нещо, ама рекламата в Инвестора не е ли платена? Иначе и аз бих искал да публикувам няколко линка към няколко онлайн магазина, с които съм "свързано лице". Даже всеки ден ще публикувам линковете.
Коментар
-
Никой и нищо не определям. Ти сам казваш "работещи посредством раздадените кредити от банката". Твоето определение за мен е еквивалентно на добре раздадени кредити. Едва ли ще излезе инфо за нас публиката.
По интересното е, че KPMG вече са погнали Искров, а това ме навежда на мисълта, че резултатът от наскоро приключилите одити не е по-различен от този на KPMG. Иначе ще си траят, нали така?! Или аз бъркам някъде?
Гигантът KPMG съди БНБ заради изцепки на Искров
Коментар
-
Първоначално изпратено от taurus Разгледай мнениеА чувал ли си за кредитна линия? Или мислиш, че всички раздадени кредити се броят на каса и се изнасят от банката? Читавите кредитополучатели са прецакани двойно:
1. Може да им искат парите предсрочно и тогава следва да търсят спешно рефинансиране на по-неизгодни условия (алтернативата ликвидиране на активи е невъзможна без спиране на бизнеса или разширената с кредита производствена линия). А това ТОГАВА е много важно... в момента нищо не могат да правят - ни назад, ни напред, пълно вцепеняване.
2. В момента са с блокирани оборотни средства, защото част от същите тези кредити, които са получили са по сметки там.
Пончо е прав, че това (като цяло) е загробен капитал, оставен да вегетира (вън от всякаква икономика) заради мазните лихви (лихварство! - и забележи не казвам дали е лошо или не, само констатирам) т.е. тепърва предстои на този капитал (за частни лица 3,5 млрд) да излезе и срещу ниските лихви да потърси някакви (вероятно и други) активи.
Така или иначе обаче, лично моите очаквания са за слизане до 480 (на индекса, като първа стъпка) а после не изключвам нивата и от 450 и дори по-надолу 420-430... Поради тази причина съм си освободило и кеш. Чорапа се разплита, но бавно, (при неприемливо за мен безхаберие на някои политици) а това може да удари леко борсата преди изборите.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеВ по-голямата си част това са спестявания, т.е. неактивни пари сами по себе си. Те се превръщат в работещи посредством раздадените кредити от банката. Докато тези пари са в кредитополучателите и никой не ги натиска спешно да ги връщат, те си остават и работят в икономиката.
Оборотните средства, наличните пари в един нормален бизнес не би следвало да са кой знае колко много като дял от активите на конкретния субект и не би следвало да е неразрешим проблем тяхното блокиране.
1. Може да им искат парите предсрочно и тогава следва да търсят спешно рефинансиране на по-неизгодни условия (алтернативата ликвидиране на активи е невъзможна без спиране на бизнеса или разширената с кредита производствена линия). А това ТОГАВА е много важно... в момента нищо не могат да правят - ни назад, ни напред, пълно вцепеняване.
2. В момента са с блокирани оборотни средства, защото част от същите тези кредити, които са получили са по сметки там.
Коментар
-
Първоначално изпратено от taurus Разгледай мнение.....Не ми стига ума как нещо може да потръгне нагоре докато над 4 млрд. спестявяния и оборотни средства са блокирани за неопределено време. ....
Оборотните средства, наличните пари в един нормален бизнес не би следвало да са кой знае колко много като дял от активите на конкретния субект и не би следвало да е неразрешим проблем тяхното блокиране.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение+1. За цялото мнение. Не виждам откъде оптимизъм. Мисля си, че преди усетихме световната финансова криза година-година и половина след САЩ и Зап.Европа. Този път май ще я усетим година, година и половина по-рано.
Коментар
-
Първоначално изпратено от taurus Разгледай мнениеИ НИ брокерите вече имат мокри сънища. Не ми стига ума как нещо може да потръгне нагоре докато над 4 млрд. спестявяния и оборотни средства са блокирани за неопределено време. Дори и тези, които нямат блокирани средства там, нали имат контрагенти?! Нов скок в междуфирмената задлъжнялост и задлъжнялостта на държавата към частния сектор са логични последствия. А колко време ще продължи това никой не знае... А някак си всички забравиха откъде тръгнаха нещата.
Коментар
-
И НИ брокерите вече имат мокри сънища. Не ми стига ума как нещо може да потръгне нагоре докато над 4 млрд. спестявяния и оборотни средства са блокирани за неопределено време. Дори и тези, които нямат блокирани средства там, нали имат контрагенти?! Нов скок в междуфирмената задлъжнялост и задлъжнялостта на държавата към частния сектор са логични последствия. А колко време ще продължи това никой не знае... А някак си всички забравиха откъде тръгнаха нещата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеНапоследък много песимизъм много нещо в темата за оптимизЪма.
Това определено си е предпоставка за оптимизъм.
Макар че нямам нищо против и реализация на план Б - демек софка ~ 300
А съвсем доскоро не съм си и представял че доходността ми на нисе категорично ще надмине тази на бфб за 2014...интересно
няма невъзможни неща на пазарите...желая ти успех и занапред
Коментар
Коментар